Arhiva » Vesti » Blic 21.09.2012

Policija: Keljmendi nije uhapšen u Peći

Portparol Policije Kosova Baki Keljani negirao je danas pisanje prištinske štampe da je u Peći uhapšen Naser Keljmendi koga mnogi smatraju glavnim narko šefom na Balkanu.

Blic petak, 21. septembar 2012.  |  Agencije

- Ne, Naser Keljmendi nije uhapšen. Mi nemamo takvu informaciju - kazao je Keljani.

Ni Tužilaštvo BiH nema zvanične informacije o hapšenju Keljemndija.

Prištinski dnevnik "Koha ditore" javio je da je narkobosa Nasera Keljmendija uhapsila kosovska policija, koja, međutim, tu informaciju nije zvanično potvrdila.

"Koha" piše da je Keljmendi, za kojim je pre nekoliko dana Suda BiH naložio raspisivanje međunarodne poternice, sinoć oko 19.30 časova prebaćen u glavnu policijsku stanicu u Prištini u pratnji velike grupe pripadnika specijalne jedinice kosovske policije.

Dnevnik prenosi da je izvor koji ih je obavestio o hapšenju Keljmendija rekao da je po dolasku u Prišitnu Keljmendi porekao da je osoba koju traže.

- Policija, međutim, zna vrlo dobro koga je uhapsila - kazao je taj neimenovani izvor.

Prema informacijama jedne strane obaveštajne službe, na koju se ranije pozivao dnevnik, Keljmendi se već više od nedelju dana na Kosovu i Metohiji.

Redžepi: Poternica nepotpuna

Ministar kosovske policije Bajram Redžepi ne isključuje mogućnost da se Naser Keljmendi, koji se smatra najuticajnijim narko-bosom u regionu, nalazi na Kosovu, istakavši da i ako bi bio uhapšen, policija ne bi mogla da ga zadrži duže od 48 sati. Redžepi je Tanjugu rekao da je međunarodna poternica za Keljmendijem nepotpuna.

- Možda je (Keljmendi) i na Kosovu, ja to ne znam, ali i ako bi bio uhapšen morali bismo da ga pustimo nakon 48 sati - precizirao je Redžepi.

Prema njegovim rečima, poternica za Keljmendijem je nepotpuna jer nedostaje na čiji je zahtev raspisana, odnosno za koja krivična dela se on sumnjiči.

- Iako nemamo najbolje odnose sa BiH, jer oni nisu Kosovo priznali kao nezavisnu državu, mi bismo postupili po poternici Interpola i s tim u vezi smo imali sastanak sa predstavnicima Euleksa. Ali, poternica je manjkava - kazao je Redžepi.

On je takođe rekao da bi izručenje Nasera Keljmendija BiH, ukoliko bi bio uhapšen na Kosovu, bilo problematično, jer nema ugovora o ekstradiciji.

Redžepi kaže da Keljmendija od izručenja štite tamošnji zakoni, jer ima državljanstvo.

Kao problem za izručenje je i to što Kosovo nije članica Interpola, a Redžepi za BHT1 navodi da bi kosovskim vlastima za to bila potrebna optužnica Tužilaštva BiH.

Redžepi je odbacio kao spekulacije mogućnost da je Keljmendi sinoć uhapšen u Peći, priveden u Prištinu, pa pušten, kao i da je potom prebegao u Tursku.

Ahmetović: Provera u toku

Ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je ranije da se navodi prištinskog dnevnika "Koha ditore" o hapšenju Keljmendija sinoć u Peći proveravaju i da će nakon toga javnost biti obaveštena.

Keljmendi je bio jedna od meta najopsežnije policijske akcije "Lutka" u BiH u postdejtonskom periodu koja je izvedena prošle sedmice kada je više desetina osoba uhapšeno, a za njih 18 određen pritvor do mesec dana.

Sud BiH naložio je izdavanje međunarodne poternice za više osoba koje se sumnjiče za teška krivična dela ubistva, ubistva u pokušaju i šverc narkoticima među kojim je, kako su ranije preneli bosanski mediji, i Keljmendi.

Keljmendi je pobegao iz Sarajeva uoči dve velike policijske akcije, 12. septembra, u kojima je na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH, uhapšeno 25 osoba.

Keljmendi je vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, a u junu je stavljen na crnu listu SAD i označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za Sjedinjene Države.

IZ BiH on je, kako se procenjuje, prvo pobegao u Crnu Goru, a potom u rodnu Peć na Kosovu i Metohiji.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Keljmendi nije uhapšen

B92 petak, 21. septembar 2012.

Po Keljmendija stigle “foke“?

Večernje novosti petak, 21. septembar 2012.

Kosovska policija krije hapšenje Keljmendija?

Mondo petak, 21. septembar 2012.

Demanti da je Naser Keljmendi uhapšen na Kosovu

Politika petak, 21. septembar 2012.

Koha: Naser Keljmendi uhapšen na Kosovu!

Vesti online petak, 21. septembar 2012.

Keljmendi uhapšen u Prištini?

Kurir petak, 21. septembar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.