Arhiva » Vesti » Radio 021 21.09.2012

Porodice žrtava iz Kontrasta tuže i inspektore

Radio 021 petak, 21. septembar 2012.

Branko Miladinović, otac tragično nastradale Tamare u Kontrastu, najavio je da će, pored vlasnika Alojza Ganića, dvojice zakupaca Slaviše Stanišića i Dejana Ratkovića, te Miroslava Paruge koji je održavao instalaciju, tužiti i nadležne inspektore, jer nisu obavljali svoj posao.

Miladinović tvrdi da će to biti prvi put da se u ovoj državi procesuiraju inspektori.

On je rekao da Kontrast nije imao stepenice za evakuaciju, dok je izlaz za slučaj opasnosti bio zamandaljen i otključan je tek kada su došli vatrogasci. Nijedna inspekcija koja je pregledala lokal pre toga nije donela odluku da se greške isprave ili da se diskoteka zatvori. Prema njegovim rečima, inspektori iz Sektora za vanredne situacije su još 2010. godine dali nalog da se u lokalu uradi hidrantska mreža, što nikada nije učinjeno. On kaže da je angažovao najeminentnije stručnjake iz oblasti protivpožarne zaštite, koji su dali procenu cele situacije.

Na pitanje da prokomentariše navode da je mogući uzrok požara taj da su glodari pregrizli kablove, Miladinović za Press navodi da je smešno da posle šest meseci istrage slučaj dobije takav epilog i da će, ako to bude potvrđeno, odgovornost proširiti i na sanitarnu inspekciju, koja je dozvolila da bude miševa u lokalu.

Krajem meseca se navršava šest meseci od tragedije u kojoj je stradalo šestoro mladih ljudi, a javni tužilac ovih dana treba da podigne optužnice. Iz suda je juče saopšteno da je istraga zvanično završena.

- U dosadašnjem postupku prikupljena je obimna tehnička dokumentacija o radu lokala, kao i dokumentacija o protivpožarnim i pregledima građevinske inspekcije - navodi vd predsednika suda Zora Jamušakov. Ona kaže da su pored zakonskih zastupnika žrtava i njihovih punomoćnika saslušani i drugi oštećeni, kao i stotinak svedoka. Obavljeno je i građevinsko-elektro i protivpožarno veštačenje, kao i sudsko-medicinsko i psihijatrijsko.

Predmet će danas biti dostavljen Višem javnom tužiocu. Šestomesečni pritvor okrivljenima ističe 1. oktobra.


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.