Arhiva » Vesti » SEEbiz 21.09.2012

Bačević negira opasnost od eksploatacije nikla

BEOGRAD - Ministar rudarstva i prirodnih resursa Milan Bačević demantovao je danas sve medijske napise i glasine o prljavoj tehnologiji i najavama eksploatacije nikla u Srbiji koja je navodno opasna po život i zdravlje ljudi.

SEEbiz petak, 21. septembar 2012.  |  SEEbiz / Tanjug

Bačević je rekao, na konferenciji za novinare, da se u našoj zemlji tek sprovode geološka istraživanja koja bi trebalo da pokažu da li je uopšte isplativa eksploatacija nikla.

Kako je rekao, nasrtaj posredstvom medija, pojedinaca i lobija, o mogućoj opasnosti po život i zdravlje ljudi zbog eksploatacije rude nikla, je ustvari napad na Vladu Srbije.

Bačević je istakao da i ukoliko bi došlo do eksploatacije nikla u Srbiji to bi bile čiste tehnologije, u skladu sa svim važećim ekološkim i drugim zakonima.

Prema njegovim rečima, tri lokacije u Srbiji, Topola - Aranđelovac, Vrnjačka Banja -Trstenik i Mokra Gora su potencijalna mesta za istraživanje rude nikla.

Ministar je izjavio da nije istina da je bilo ko iz tog ministarstva razgovarao sa advokatom Anom Kolarević o eksploataciji nikla u Srbiji.

"Takvih razgovora nije bilo. To što je ona na bilo koji način povezana sa kompanijom "Srbija nikl", koja je nosilac istražnih prava na tri lokacije u Srbiji, je sticaj okolnosti na koji niko iz ovog ministarstva nije uticao a i sve da jeste sve je urađeno na zakoniti način", rekao je on, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.


Objavljeno na sajtu rs.seebiz.eu »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Zahuktava se sukob oko eksploatacije nikla

Večernje novosti petak, 21. septembar 2012.

Bačević: Nema opasnosti od eksploatacije nikla

Akter petak, 21. septembar 2012.

Bačević: Prljave proizvodnje nikla neće biti

Kurir petak, 21. septembar 2012.

Nema opasnosti od eksploatacije nikla

RTS petak, 21. septembar 2012.

Bačević: Napad na kopanje nikla je napad na Vladu

Kamatica petak, 21. septembar 2012.

Bačević: Napad na vađenje nikla, napad na vladu

Dnevnik petak, 21. septembar 2012.

Ključne reči

Vlada Srbije

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.