Arhiva » Vesti » SEEbiz 21.09.2012

Bačević negira opasnost od eksploatacije nikla

BEOGRAD - Ministar rudarstva i prirodnih resursa Milan Bačević demantovao je danas sve medijske napise i glasine o prljavoj tehnologiji i najavama eksploatacije nikla u Srbiji koja je navodno opasna po život i zdravlje ljudi.

SEEbiz petak, 21. septembar 2012.  |  SEEbiz / Tanjug

Bačević je rekao, na konferenciji za novinare, da se u našoj zemlji tek sprovode geološka istraživanja koja bi trebalo da pokažu da li je uopšte isplativa eksploatacija nikla.

Kako je rekao, nasrtaj posredstvom medija, pojedinaca i lobija, o mogućoj opasnosti po život i zdravlje ljudi zbog eksploatacije rude nikla, je ustvari napad na Vladu Srbije.

Bačević je istakao da i ukoliko bi došlo do eksploatacije nikla u Srbiji to bi bile čiste tehnologije, u skladu sa svim važećim ekološkim i drugim zakonima.

Prema njegovim rečima, tri lokacije u Srbiji, Topola - Aranđelovac, Vrnjačka Banja -Trstenik i Mokra Gora su potencijalna mesta za istraživanje rude nikla.

Ministar je izjavio da nije istina da je bilo ko iz tog ministarstva razgovarao sa advokatom Anom Kolarević o eksploataciji nikla u Srbiji.

"Takvih razgovora nije bilo. To što je ona na bilo koji način povezana sa kompanijom "Srbija nikl", koja je nosilac istražnih prava na tri lokacije u Srbiji, je sticaj okolnosti na koji niko iz ovog ministarstva nije uticao a i sve da jeste sve je urađeno na zakoniti način", rekao je on, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.


Objavljeno na sajtu rs.seebiz.eu »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Zahuktava se sukob oko eksploatacije nikla

Večernje novosti petak, 21. septembar 2012.

Bačević: Nema opasnosti od eksploatacije nikla

Akter petak, 21. septembar 2012.

Bačević: Prljave proizvodnje nikla neće biti

Kurir petak, 21. septembar 2012.

Nema opasnosti od eksploatacije nikla

RTS petak, 21. septembar 2012.

Bačević: Napad na kopanje nikla je napad na Vladu

Kamatica petak, 21. septembar 2012.

Bačević: Napad na vađenje nikla, napad na vladu

Dnevnik petak, 21. septembar 2012.

Ključne reči

Vlada Srbije

Komentari

Komentari na drugim sajtovima


Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.