Arhiva » Vesti » Sportske.net 21.09.2012

Bozkurt odgovorila Toletu: "Srbiju nisam pominjala"

Poslanica u Evropskom parlamentu Emin Bozkurt navela je u pismu predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću da tokom saslušanja o njenom izveštaju o nameštanju utakmica i prevara o sportu nije pominjala FSS i Srbiju.

Sportske.net petak, 21. septembar 2012.  |  Beta

U samom tekstu izveštaja, koji je 17. septembra objavio briselski portal Euractiv.com, među 23 zemlje u kojima navodno postoji nameštanje utakmica, pominje se i Srbija.

U tom izveštaju pominje se 19 članica EU i četiri zemlje kandidata za članstvo u Uniji.

"Tokom saslušanja u vezi sa izveštajem nije bilo posebnog pominjanja ni Srbije, ni FSS. Saslušanje se fokusiralo na diskusiju o tome koliko je nameštanje utakmica u Evropi rasprostranjeno i kako pronaći pravi pristup da se nameštanje utakmica zaustavi, kao i korupcija u sportu na evropskom nivou", navodi se u pismu Bozkurtove, koje je danas objavljeno na sajtu FSS.

"Sam izveštaj je imao za cilj da stvori svest kod političkih faktora da bi se navela potreba za evropskim zakonodavstvom i pristupom. Informacije u izveštaju su iz raznih izvora i studija", dodaje se u pismu poslanice u Evropskom parlamentu FSS-u.

Ona je navela da je tokom saslušanja Specijalne komisije o organizovanom kriminalu, korupciji i pranju novca Evropskog parlamenta "izrazila svoju duboku zabrinutost po pitanju situacije integriteta sporta" i da je "pozvala glavne deoničare za evropski pristup u zaustavljanju nameštanja utakmica i korupcije u sportu".

"Po pitanju situacije oko nameštanja utakmica u evropskom sportu delimo ista osećanja i zabrinutosti. Iz istraživanja je zaključeno da je nameštanje utakmica registrovano u većini zemalja članica Evropske unije i određenom broju zemalja kandidata", napisala je ona.

"Pravda i sigurnost, takodje u evropskom sportu, su ključne teme Evropske unije, zemalja članica, i zemalja koje su kandidati. Bilo bi veoma korisno uključiti se u dijalog u vezi sa ovim pitanjima i u zajedničkom je interesu zaustavljanje ovog problema, koji je pretnja integritetu sporta", zaključuje se u pismu.

Povodom izveštaja Bozkurtove, zamenik ministra sporta Srbije Dragan Atanasov ranije je rekao agenciji Beta da će država nastaviti da se bori protiv korupcije i da će sarađivati sa policijom po tom pitanju.


Objavljeno na sajtu sportske.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Nema pominjanja Srbije oko nameštaljki

RTS petak, 21. septembar 2012.

Bozkurt: Nisam pomenula ni Srbiju, ni FSS

Vesti online petak, 21. septembar 2012.

BOZKURT: Nije bilo pominjanja Srbije i FSS u EP

Dnevnik petak, 21. septembar 2012.

Bozkurt: Nije bilo pominjanja Srbije i FSS u Evropskom parlamentu

Večernje novosti petak, 21. septembar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.