Arhiva » Vesti » Telegraf 21.09.2012

MASAKR SEKIROM: Troje dece ubijeno a 13 ranjeno u napadu na školu u Kini

Usred školske učionice grupu dece je sekirom napao muškarac, navodno mentalno oboleo

Telegraf petak, 21. septembar 2012.

Troje dece je danas ubijeno, a najmanje 13 ranjeno, kada je čovek naoružan sekirom napao osnovnu školu na jugu Kine, izvestili su danas kineski državni mediji.

Muškarac, identifikovan kao Vu, napao je grupu dece koja su se nalazila u školskoj učionici u gradu Pingnan, u autonomnom regionu Guagsi. Napadač, za kojeg je navedeno da je mentalno obolela osoba, uhapšen je u kratkom roku, preneo je AFP.

U poslednje dve godine, u Kini je bilo više fatalnih napada na decu u vrtićima i školama, uključujući pet incidenata 2010. godine, kada je život izgubilo ukupno 15 dece i dvoje odraslih, a ranjeno više od 80 osoba. Vlasti su zbog takvih napada pojačale bezbednost oko škola i pokušavaju da ustanove uzroke takvih zločina.

Nivo nasilja u Kini porastao je proteklih decenija, uporedo s procvatom ekonomije i sve većim jazom između bogatih i siromašnih.

Studije pokazuju i da je povećan broj mentalno obolelih osoba, što neki stručnjaci povezuju sa stresom zbog sve ubrzanijeg tempa života i iščezavanja socijalističkih sistema podrške.

Vlasti, međutim, tvrde da su ubistva, za koja je zakonom propisana smrtna kazna, i dalje mnogo ređa nego u zapadnim zemljama.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Objavljeno na sajtu telegraf.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Kina: Ubio sekirom 3 deteta u školi

B92 petak, 21. septembar 2012.

Kina: Masakr u školi

Akter petak, 21. septembar 2012.

Kina: Sekirom ubio troje dece, 13 ranio

Večernje novosti petak, 21. septembar 2012.

Troje dece ubijeno u napadu na školu u Kini

Press petak, 21. septembar 2012.

Ključne reči

Kina AFP

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.