Arhiva » Vesti » Vesti online 21.09.2012

Uprkos krizi, bogati sve bogatiji

Uprkos velikoj ekonomskoj krizi, bogati Amerikanaci još su bogatiji - vrednost njihove imovine "porasla" je prošle godine za 13 odsto i iznosi 1,7 biliona dolara, objavio je čaopis "Forbs".

Vesti online petak, 21. septembar 2012.  |  Srna

Na listi 400 najbogatijih Amerikanaca nalaze se poznata imena - kako što su Bil Gejts, Voren Bafet, Leri Elison i braća Koks. Prosečna imovina te grupe najbogatijih Amerikanaca dostigla je rekordne 4,3 milijarde dolara.

Njihovo ukupno bogatstvo jednako je osmini vrednosti američke ekonomije, ali rast njihove lične imovine od 13 odsto debelo nadmašuje rezultate nacionalne ekonomije, što je dodatno pojačalo jaz između bogatih i siromašnih.

Bil Gejts, šef "Majkrosofta", već 19 godina je na vrhu liste sa bogatstvom koje se procenjuje na 66 milijardi dolara, odnosno sedam milijardi više nego godinu ranije. Bafet, prvi čovek osiguravajućeg diva "Berkšajer Hetvej Inc" na drugom je mestu sa 46 milijardi, a slijedi Elison sa 41 milijardom

Lista prvih pet američkih bogataša nije se promenila u odnosu na 2011, ali su sa liste prvih deset, koju zatvara njujurški gradonačelnik Majkl Blumberg, "ispala" dva imena - vlasnik lanca kockarnica Seldon Adelson pao je sa 8. na 12. mesto, a Džordž Soroš je sa sedme pozicije "pao" na 15. mesto.


Objavljeno na sajtu vesti-online.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Pogledajte: Ovo su najbogatiji Amerikanci (FOTO)

Kamatica petak, 21. septembar 2012.

Gejts i dalje najbogatiji

Press petak, 21. septembar 2012.

Ključne reči

Voren Bafet Bil Gejts

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.