Arhiva » Vesti » Danas 24.09.2012

Učiniti grad lepšim i zdravijim

U parku Manjež tokom vikenda održan treći Beogradski festival cveća

Danas ponedeljak, 24. septembar 2012.  |  R. M.

Treći beogradski festival cveća održan je tokom vikenda u parku Manjež, sa ciljem da inicia obnovu i zaštitu parkova i zelenih površina. Veliki broj učesnika, čiji je rad inspirisan prirodom, cvećem, ekološkim konceptom savremenog urbanog razvoja, predstavio je svoje projekte u sedam festivalskih zona: osvrt, vrt vrtova, vrteška, vrtoglavica, vrtlog, izvrtanje i vrtić. Festival je podržao Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

- Sekretarijat za zaštitu životne sredine već treći put sa zadovoljstvom podržava ovu manifestaciju koja pokušava da se posveti lepoti Beograda na razne načine. Nastavićemo da podržavamo sva udruženja i pojedince koji imaju inicijativu i ideju kako da doprinesu unapređenju zažtite životne sredine u Beogradu, izjavio je na otvaranju festivala Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine, dodajući da Skupština grada ima ozbiljnu nameru da učini grad zdravijim i ekološki prihvatljivijim.

- Pred nama su važni projekti kao što su Urbani džepovi, Zeleni krovovi i Plan upravljanja otpadom, dodao je Trivan.

Osim u cveću, posetioci festivala mogli su da uživaju i u raznovrsnom pratećem programu, kao što su izložbe, muzički program, otvoreni bioskop, performans i čas joge na otvorenom. Treći beogradski festival cveća realizovan je i uz podršku opštine Savski venac, JP Srbijašume, JKP Gradsko zelenilo, i kompanija Tetra pak, Donkafe, Superdot.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.