Arhiva » Vesti » Kurir 24.09.2012

Čanku preti 10 godina zatvora!

Advokat Borivoje Borović tvrdi da je lider LSV počinio krivično delo nasilničkog ponašanja zbog kojeg bi mogao i celu deceniju da robija

Kurir ponedeljak, 24. septembar 2012.

BEOGRAD - Govori tiho i nosi štap sa sobom.

Lider LSV Nenad Čanak, koji je preksinoć zverski pretukao štapom Pavla Lešanovića ispred kafane „Tako je suđeno“ u Novom Sadu, izvršio je, prema rečima uglednog advokata Borivoja Borovića, krivično delo nasilničkog ponašanja za koje je zaprećena zatvorska kazna do 10 godina zatvora, s obzirom na to da je reč o lakšim telesnim povredama.

- Da je reč o običnom čoveku, policija bi ga već odvela u pritvor, a ovako... Meni sve ovo liči na onaj slučaj Šešelja i advokata Barovića. Bojim se da će ovo proći isto. Jednostavno, policija zazire od političara - kaže Borović.

Poznati advokat Toma Fila kaže da, ukoliko se utvrdi da se sve desilo tako kako tvrdi oštećeni, Čanku treba ukinuti imunitet kako bi odgovarao za svoja dela.

- To nije uvreda ili kleveta, to je nasilničko ponašanje. Ne znam odakle mu ti telohranitelji, uostalom, telohranitelj je tu da zaštiti osobu koju čuva, a ne da unaokolo bije. Ovo je strašno - kazao je Fila.

zoom

zoom

REAGOVANJA POLITIČARA

zoom

zoom

„Biografija“ Nenada Čanka

Nenad Čanak je, podsetimo, već poznat po brojnim incidentima.

- Odmah posle petooktobarskih promena on je, vozeći pod dejstvom alkohola svoju ‘’bebicu’’, motor „honda“, pri brzini od 135 kilometara sleteo s puta kod Sremske Mitrovice, gde se i teško povredio.

- Decembra 2009. Čanak je u noćnim satima sumanuto vozio motorne sanke kroz grad.

- Kum Nenada Čanka je Nenad Opačić, koji je osuđen kao glavni organizator prodaje droge u Novom Sadu i koga povezuju sa „zemunskim klanom“.

Čanak u „finom“ društvu

Čanak voli da banči po kafanama u društvu mlađih i polugolih devojaka. Na fotografiji do koje smo došli je izvesna Teodora Mijušković, igračica iz Nove Pazove.

- Ta fotografija je nastala na Pagu, gde smo se Nenad i ja upoznali. Neću više ništa da vam kažem - rekla je ona.


Objavljeno na sajtu kurir-info.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.