Arhiva » Vesti » Kurir 24.09.2012

Staricu vezao i pretukao nasmrt!

P. Z. (20) priznao da je upao u kuću Danice Marković (78) jer je mislio da ima para, pošto joj deca rade u inostranstvu

Kurir ponedeljak, 24. septembar 2012.

RUMA - Brutalno!

Danica Marković (78) iz sela Klenak kod Rume nađena je preksinoć oko 22 sata mrtva u svojoj porodičnoj kući. Zločin je otkrila komšinica ubijene Danice koja je čula lupnjavu iz kuće Markovića. Pošto joj je to bilo sumnjivo, odmah je pozvala policiju, koja je u domu Markovića našla vezanu i mrtvu staricu! Policija je odmah krenula u potragu i ubrzo uhapsila P. Z. (20) iz Klenka, koji je na saslušanju priznao zločin!

Kako Kurir saznaje, razbojnik je upao u kuću kroz prozor, verujući da Danica ima mnogo para, budući da joj deca žive i rade u Nemačkoj i Austriji.

- Starici su bile vezane ruke, a celo telo joj je bilo u modricama i krvavo! Pretpostavljamo da je mučena kako bi priznala gde drži novac - kaže izvor Kurira.

Fiza Jovanović, rođaka ubijene Danice, dve godine je brinula o njoj.

- Danu su i ranije pokušavali da opljačkaju! Pre šest meseci je jedan čovek upao u kuću, a pre nekoliko dana je neki dečko uleteo kod nje. Pošto nije imao šta da joj ukrade, odneo je cigarete! Njeno četvoro dece živi u inostranstvu pa lopovi misle da je i ona bogata, ali ona kod sebe nikada nije imala novac, sve je to stajalo kod rođaka - priča vidno potresena Fiza.

Ona dodaje da je Danicu poslednji put videla u subotu oko podne.

- Došla je kod mene da popije kafu i ruča. Već neko vreme je živela u strahu od razbojnika i u poslednje vreme se nisam odvajala od nje. Još nisam smogla snage da javim njenoj deci da im je majka ubijena - kroz suze priča Fiza.

Mnogo dokaza

Osim priznanja osumnjičenog, policija ima i druge dokaze koji P. Z. terete za ubistvo starice.

- Kod njega su nađeni ručni sat ubijene Danice i ključevi njene kuće. Utvrđeno je da je P. Z. upao u kuću žrtve, u kojoj je živela sama, i vezao joj ruke, a zatim ju je mučio kako bi je prisilio da kaže gde drži novac i dragocenosti - kaže izvor iz policije.

Dve provale iste noći

Iste večeri lopovi su obili i opljačkali i kuću pored Daničine.

- Vlasnici kuće žive u Austriji, tako da je ta kuća sada prazna. Proveravamo šta su odneli i da li su ova dva slučaja povezana - kaže izvor iz policije.


Objavljeno na sajtu kurir-info.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Provalnik ubio staricu sekirom u Klenku

Kurir ponedeljak, 24. septembar 2012.

Držaljom od sekire ubio staricu kod Rume

RTV ponedeljak, 24. septembar 2012.

Hapšenje zbog teškog ubistva

RTS ponedeljak, 24. septembar 2012.

Mladić masakrirao staricu u selu Klenak kod Rume

Blic ponedeljak, 24. septembar 2012.

HOROR: Mladić masakrirao staricu u selu kod Rume

Telegraf ponedeljak, 24. septembar 2012.

©2016 Netmark d.o.o.