Arhiva » Vesti » Novi magazin 24.09.2012

Kuzmanović: Pobediću Đilasa i Tadića

Tadića smatram odgovornijim, ali Đilas mu je bio zamenik sve vreme. Ako se plasiram u drugi krug, znam da će ideja za koju se zalažem pobediti, rekao je Branimir Kuzmanović, kandidat za predsednika Demokratske stranke.

Novi magazin ponedeljak, 24. septembar 2012.  |  Danas/Novi magazin

Kuzmanović kaže da su Boris Tadić i Dragan Đilas u prednosti, ali da se od njih razlikuje po tome što predlaže potpunu reformu stranke.

"Boris Tadić mnogo toga zamera Draganu Đilasu, dok Đilas mnogo toga zamera Borisu, i možda su obojica u pravu. Oni u DS koriste slične metode lobiranja. Možda je vreme za korenito nov pristup", rekao je Kuzmanović za list Danas.

On navodi da želi da plasira ideju da više od 100.000 članova u DS koji poseduju ogromno znanje i iskustvo, mora više odlučivati o delovanju stranke.

"Ne može svaka odluka da se nameće odozgo nadole. Sistem „predsednik će vam predložiti sve“ nije dobar, a ne sme ni da se nastavi. Kako svaku ideju moraju da predstave ljudi, odatle potreba za mojom kandidaturom", rekao je predsednik opštine Vračar.

Na pitanje s kakvim kadrovskim rešenjima ulazi u trku, Kuzmanović kaže da se i u tome razlikuje u odnosu na ostale kandidate.

"Mislim da bi trebalo da predsednik stranke predloži samo svog zamenika i to pre izbora, a ne bi trebalo da ima pravo predlaganja drugih funkcionera. Druga dva kandidata predlažu svoje potpredsednike, svoje članove Predsedništva, a verovatno i liste za Glavni odbor. Previše moći na jednom mestu nigde ne donosi dobitak na duže staze", navodi Kuzmanović.

Kuzmanovi če rekao da postoji mogućnost da se povuče iz izborne trke, ali samo ako se pojavi i četvrti kandidat koji je, kako kaže, bolji od njih trojice.

"Ali uslov je da prihvata ideju o reformi odlučivanja unutar DS za koju se zalažem. Nisam uveren da bi to prihvatili Đilas ili Tadić, jer im to uopšte nije tema u međusobnim optuživanjima", kazao je Kuzmanović.

autor: SA izvor: Danas/Novi magazin


Objavljeno na sajtu novimagazin.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Kuzmanović: Želim punu reformu DS

B92 ponedeljak, 24. septembar 2012.

Kuzmanović: Hoću potpunu reformu DS

Press ponedeljak, 24. septembar 2012.

Kuzmanović: Za potpunu reformu stranke

Kurir ponedeljak, 24. septembar 2012.

Branimir Kuzmanović: Za potpunu reformu stranke

Glas javnosti ponedeljak, 24. septembar 2012.

Kuzmanović: Hoću potpunu reformu DS

Pravda ponedeljak, 24. septembar 2012.

Kuzmanović: Želim reformu DS-a

Telegraf ponedeljak, 24. septembar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.