Arhiva » Vesti » Press 24.09.2012

Dulić: Nikada nisam prekršio zakon

Nekadašnji ministar za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Oliver Dulić negirao je večeras sve optužbe o nenamenskom trošenju sredstava Fonda za zaštitu životne sredine, navodeći da nikada nije svesno prekršio zakon, niti počinio bilo kakvu zloupotrebu.

Press ponedeljak, 24. septembar 2012.  |  Beta

"Nisam ni od koga uzeo novac i spreman sam da svakome odgovaram", kazao je Dulić gostujući na televiziji B92. On je rekao da na optužbe koje pominje ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić, a o kojima piše dnevni list "Kurir", mora da odgovori, jer je to pitanje njegove lične časti i časti stranke u čije ime je obavljao posao ministra.

Bivši ministar, a sadašnji poslanik Demokratske stranke, kazao je da se bez ikakvih razloga baca blato na njega, a suštinski se dovedi u pitanje i njegova fizička bezbednost.

Na pitanje da li razmišlja o tome da bi mogao da ode u zatvor, Dulić je odgovorio da ne može da veruje da je tako nešto moguće u 21. veku u zemlji koja želi da uđe u EU.

Komentarišući navode o velikoj vrednosti njegovih satova, Dulić je odgovorio da sat koji večeras nosi na ruci košta 80 evra, a da svi njegovi satovi koštaju između 80 i 100 evra.

On je kazao da se ni jedan ministar iz DS nije obogatio. "Niko od nas se nije obogatio, ako mislite da jeste, dokažite", rekao je Dulić.

Upitan da li je moguće da napadi na njega dolaze iz DS, Dulić je odgovorio da ne vidi razlog za tako nešto i da su svi viđeniji ljudi iz te stranke "sada na meti".

Aktuelni ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić nedavno je tokom skupštinske rasprave optužio Dulića za nenamensko trošenje sredstava iz Fonda za zaštitu životne sredine.

Dinkić je naveo da je najveći deo rashoda, od oko 80 odsto iz Fonda za zaštitu životne sredine, išao na promotivne političke aktivnosti u svrhu predizborne kampanje.

Prema rečima ministra finansija i privrede, 600.000 evra je plaćeno za plakate i bilborde akcije "Očistimo Srbiju".


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Dulić: Nisam kršio zakon

B92 ponedeljak, 24. septembar 2012.

Ilić i Dulić razmenili optužbe oko nenamenskog trošenja

Pravda ponedeljak, 24. septembar 2012.

Dulić: Đokovićima pare po nalogu iz vrha vlasti

Kurir ponedeljak, 24. septembar 2012.

Dulić: Nisam ni od koga uzeo novac

Novi magazin ponedeljak, 24. septembar 2012.

Dulić: Nikada nisam prekršio zakon

Vesti online ponedeljak, 24. septembar 2012.

Dulić: Nikada nisam prekršio zakon

Blic ponedeljak, 24. septembar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.