Arhiva » Vesti » Vesti online 24.09.2012

Izbodeni taksista se uspešno oporavlja

Taksista G. P. (30), koji je u noći između subote i nedlje u sukobu sa dvojicom mladića pretučen i izboden nožem u Ulici Carice Milice kod broja 5, u centru Beograda, operisan je juče rano ujutru u Urgentnom centru. Lekari ocenjuju da je njegovo stanje stabilno.

Vesti online ponedeljak, 24. septembar 2012.  |  Večernje novosti

Prema rečima njegova supruga V. P. (31), povređeni taksista se nalazi na odeljenju Intenzivne nege, svestan je, ali je intubiran i ne može da govori, a u bolnici će biti još dve nedelje. Tokom operacije, zbog nastalih povreda, morao je da mu bude odstranjen deo tankog i debelog creva. Udarci koje je G. P. zadobio izazvali su potres mozga, a na temenu i levoj ruci ima razderotinu.

Ispred Urgentnog centra u nedelju ujutru okupili su se porodica, prijatelji i kolege povređenog taksiste. Jedan od njih, D. G. (35), kolega iz "Luks" taksija, bio je prvi koji je u subotu, samo nekoliko minuta pre ponoći, odgovorio na hitan poziv i došao da pomogne kolegi.

Učestvovala i devojka?

Prema informacijama iz MUP Srbije, priveden je napadač A. K. (21), dok se za D. S. (23) i dalje traga. Iz MUP kažu da su dvojica mladića od ranije poznata policiji. Taksisti su rekli da je u incidentu učestvovala i jedna devojka koju su držali za ruku do dolaska policije, kako ne bi pobegla, a ona se opirala i branila time da ne poznaje mladiće.

Policijska potera je uspela ubrzo da uhvati jednog od napadača, A. K. (21), dok se za drugim mladićem još traga.

"Čim sam čuo na radio-stanici poziv u pomoć seo sam u auto i sa Slavije jurnuo da mu pomognem", kaže D. G., koji je braneći kolegu zadobio povrede noge i grudnog koša. - Kada sam stigao, video sam ga na trotoaru, dok su ga dvojica mladića besomučno tukla. Probao sam da ih razdvojim, ali onda su napali i mene.

Prema n jegovim rečima, do sukoba je došlo kada je G. P. izašao iz svog auta u Ulici Carice Milice i na trafici hteo da kupi cigarete. Naišao je na dvojicu mladića koji su se svađali sa radnikom u trafici jer je odbio da im proda alkohol.

Taksista se, želeći da pomogne radniku, obratio mladićima, koji su zatim nasrnuli na njega i metalnom šipkom ga udarili po glavi.

Kolege i prijatelji povređenog taksiste za njega imaju samo reči hvale i kažu da je jedan od najboljih ljudi koje poznaju.

"Sigurni smo da bi opet uradio isto", uglas kažu taksisti "Luks" taksija. "Ponovo se dogodio napad na jednog od nas, što potvrđuje da je naš posao rizičan i da smo svake večeri na meti razbojnika i bahatih klinaca. Čak su i kolege prestale da pomažu, jer se boje da će i oni biti povređeni ili napadnuti ako priskoče u pomoć.

Supruga povređenog taksiste kaže da je radio i po 15 sati dnevno kako bi mogao da prehrani porodicu.


Objavljeno na sajtu vesti-online.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Stanje taksiste izbodenog u subotu stabilno

RTV ponedeljak, 24. septembar 2012.

Stanje taksiste koji je povređen u subotu stabilno

Pravda ponedeljak, 24. septembar 2012.

Taksista napadnut za vikend u stabilnom zdravstvenom stanju

Glas javnosti ponedeljak, 24. septembar 2012.

Stanje napadnutog taksiste stabilno

Mondo ponedeljak, 24. septembar 2012.

Izboden taksista se uspešno oporavlja

Večernje novosti ponedeljak, 24. septembar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.