Arhiva » Vesti » Press 27.09.2012

Ahmadinežad optužio Zapad za nuklearno "zastrašivanje"

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad optužio je danas Zapad za nuklearno "zastrašivanje" u svom govoru pred Generalnom skupštinom UN koji su bojkotovale Sjedinjene Američke Države i Izrael

Press četvrtak, 27. septembar 2012.  |  Tanjug

Iranski predsednik se, međutim, uzdržao od oštrih komentara o Izraelu u svom poslednjem pojavljivanju na zasedanju UN budući da će se sledeće godine povući sa mesta predsednika.

"Trka u naoružanju i zastrašivanje nuklearnim oružjem i oružjem za masovno uništavanje od strane hegemonističkih sila postali su sveprisutni", rekao je Ahmadinežad, prenosi AFP.

"Kontinuirana pretnja necivilizovanih cionista da će pribeći vojnoj akciji protiv naše velike nacije je jasan primer ove gorke realnosti", dodao je on.

Iran se suočava sa sve većim međunarodnim pritiskom zbog svog nuklearnog programa za koji zapadne sile veruju da krije razvijanje nuklearne bombe.

Iran odbacuje ove optužbe ali sve je više spekulacija da bi Izrael mogao da pokrene vojne udare na iranske podzemne nuklearne objkete.

Američki predsednik Barak Obama je, govoreći juče pred Generalnom skupštinom UN, rekao da će SAD "učiniti sve što treba" da spreče Iran da dođe do nuklearnog oružja.


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Ahmadinedžad: Zapad hoće da nas zastraši

Vesti online četvrtak, 27. septembar 2012.

Ključne reči

Skupština UN Izrael AFP UN

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.