Arhiva » Vesti » Story 01.10.2012

Srpski kuvari odlaze na Kulinarsku olimpijadu u Nemačku

Osam najboljih srpskih kuvara braniće boje svoje zemlje na najvećem svetskom gastronomskom takmičenju - Kulinarskoj olimpijadi koja se ove godine održava u Erfurtu u Nemačkoj od 5. do 10. oktobra.

Story ponedeljak, 1. oktobar 2012.

Ovo prestižno takmičenje održava se, baš kao i Olimpijske igre, svake četvrte godine i to od 1900. godine. Na 23. Kulinarskoj olimpijadi srpska kuvarska reprezentacija odmeriće snage i umeće sa najboljim kuvarima iz 54 zemlje sveta. Na najvećem i najprestižnijem svetskom kulinarskom takmičenju ove godine učestvovaće oko 1.600 kuvara sa svih kontinenata!

Naši kuvari su na prethodnoj Olimpijadi ostvarili veliki uspeh u izuzetno oštroj konkurenciji osvojivši u timskom takmičenju visoko četvrto mesto i time pokazali da se Srbija nalazi u samom svetskom kulinarskom vrhu.

Boje Srbije ove godine braniće: Novak Fidanović, Petar Gajić, Zdravko Gavrilović, Nikola Biševac, Milica Aleksić, Aleksandar Ilić, Milan Lekić i Nemanja Luković. Njihova ambicija je da se, uprkos oštroj konkurenciji, ove godine domognu pobedničkog postolja, i demonstrirajući svoje veštine u pripremi domaćih i internacionalnih jela – izbore za medalju.

Povodom odlaska na Olimpijadu, članovi srpske reprezentacije su u petak 28. septembra 2012. u distributivnom centru METRO Cash & Carry Zemun obavili poslednje pripreme za takmičenje i demonstrirali veštine posebne kulinarske discipline – rezbarenja hrane. Kompanija METRO je strateški partner Kulinarske federacije u Srbiji i generalni sponzor ovogodišnje Kulinarske olimpijade.


Objavljeno na sajtu story.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


Kupaći kostimi za leto 2015.

Domino magazin
pre 39 minuta

Elon Musk u Simpsonovima

Domino magazin
pre 39 minuta

Nasina sonda stigla do Plutona

Domino magazin
pre 39 minuta

Smanjite jutarnji stres

Domino magazin
pre 39 minuta

Od Motoroline "cigle" do pametnog telefona

Vesti online
pre 11 minuta
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.