Arhiva » Vesti » Story 01.10.2012

Srpski kuvari odlaze na Kulinarsku olimpijadu u Nemačku

Osam najboljih srpskih kuvara braniće boje svoje zemlje na najvećem svetskom gastronomskom takmičenju - Kulinarskoj olimpijadi koja se ove godine održava u Erfurtu u Nemačkoj od 5. do 10. oktobra.

Story ponedeljak, 1. oktobar 2012.

Ovo prestižno takmičenje održava se, baš kao i Olimpijske igre, svake četvrte godine i to od 1900. godine. Na 23. Kulinarskoj olimpijadi srpska kuvarska reprezentacija odmeriće snage i umeće sa najboljim kuvarima iz 54 zemlje sveta. Na najvećem i najprestižnijem svetskom kulinarskom takmičenju ove godine učestvovaće oko 1.600 kuvara sa svih kontinenata!

Naši kuvari su na prethodnoj Olimpijadi ostvarili veliki uspeh u izuzetno oštroj konkurenciji osvojivši u timskom takmičenju visoko četvrto mesto i time pokazali da se Srbija nalazi u samom svetskom kulinarskom vrhu.

Boje Srbije ove godine braniće: Novak Fidanović, Petar Gajić, Zdravko Gavrilović, Nikola Biševac, Milica Aleksić, Aleksandar Ilić, Milan Lekić i Nemanja Luković. Njihova ambicija je da se, uprkos oštroj konkurenciji, ove godine domognu pobedničkog postolja, i demonstrirajući svoje veštine u pripremi domaćih i internacionalnih jela – izbore za medalju.

Povodom odlaska na Olimpijadu, članovi srpske reprezentacije su u petak 28. septembra 2012. u distributivnom centru METRO Cash & Carry Zemun obavili poslednje pripreme za takmičenje i demonstrirali veštine posebne kulinarske discipline – rezbarenja hrane. Kompanija METRO je strateški partner Kulinarske federacije u Srbiji i generalni sponzor ovogodišnje Kulinarske olimpijade.


Objavljeno na sajtu story.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2016 Netmark d.o.o.