Arhiva » Vesti » Večernje novosti 01.10.2012

Niš: Sačekuša za kralja mesa

Slobodan Marinković, vlasnik industrije mesa „Dakom“, ubijen nadomak kuće u Mramoru. Ispaljeno pet hitaca kroz staklo na vratima „mercedesa“, kojim je išao na posao

Večernje novosti ponedeljak, 1. oktobar 2012.  |  M. RISTOVIĆ

NA samo 200 metara od svoje kuće, u selu Mramor u ponedeljak ujutru ubijen je Slobodan Marinković (62), vlasnik Industrije mesa „Dakom“. Na samom ulazu u stočnu pijacu, kroz koju je svakog jutra Marinković svojim „mercedesom“ prolazio na putu ka klanici, oko 7.30 je organizovana klasična „sačekuša“, po receptu iz devedesetih godina prošlog veka.

Zasad neidentifikovani ubica ispalio je, kako tvrde meštani Mramora koji su čuli pucnjavu, najpre dva hica kroz staklo na vratima vozača limuzine. Kada je Marinković izgubio kontrolu nad vozilom, udario je „mercedesom“ u levi metalni stub kapije stočne pijace. Potom je ubica, kako se pretpostavlja, u njega ispalio još tri hica.

Kako pričaju Mramorčani, pucnjavu je čuo sin Slobodana Marinkovića, a kada je dotrčao je do kapije, pomislio je da njegovom ocu pozlilo, pa je otvorio vrata „mercedesa“ i izvukao Slobodana napolje. Međutim, tada je zaprepašćeno uočio rane na njegovom telu, pa je odmah alarmirao policiju.

MOTIVI DOBRI poznanici Slobodana Marinkovića kažu da je mnogima, u nameri da im pomogne, pozajmljivao novac, bez kamate. Navodno su mu mnogi ljudi dugovali nekoliko stotina hiljada evra. Zato se pretpostavlja da bi upravo te pozajmice mogle da budu motiv ubistva vlasnika „Dakoma“, jer izgleda da se nekome novac nije vraćao Marinkoviću.

Zato je, po dolasku policajaca i inspektora, izrešetano telo Slobodana Marinkovića zatečeno pored automobila, sa nogama zakačenim na prag vozila.

- Pucano je iz vatrenog oružja, a na licu mesta pronađeno je pet čaura - kaže Tamara Savić Cvetanović, portparol Višeg suda u Nišu. - Istražni sudija je, posle uviđaja, naložio obdukciju tela, DNK i balističko veštačenje.

Kako nezvanično saznajemo, ubica je najverovatnije imao i pomagača, koji se nalazio u jednom automobilu parkiranom na stočnoj pijaci.

Posle pucnjave, uleteo je u to vozilo, koje se potom velikom brzinom udaljilo prema mostu preko Južne Morave. Policijska uprava u Nišu je raspisala poteru za tim automobilom, ali do ponedeljka po podne nisu uspeli da mu uđu u trag.

NERASVETLjENO NI posle 11 godina nije rasvetljeno ubistvo Miodraga Krstića (37) iz Pukovca kod Doljevca, vlasnika kompanije „Mak internacional“ iz Niša, koji je bio vlasnik klanice i fabrike za preradu mesa. Ubijen je septembra 2001. u dvorištu svoje porodične kuće u Pukovcu, u klasičnoj „sačekuši“. Na njega je, zasada nepoznati ubica, pucao iz automatskog oružja, ispalivši tri kratka rafala u leđa.

Meštani Mramora, kao i najbliža rodbina Marinkovića, bili su u šoku posle saznanja o brutalnom ubistvu. U suzama, pričaju da je Slobodanova porodica bila vredna, da se nikome nisu zamerili. Ali i da su znali da mnogima pomognu. Slobodanove sestre Branislava i Zorica, uz jecaje, vele da nije bilo boljeg čoveka od njega. Kažu da Slobodan 23 godine nije imao dece, pa je usvojio dečaka, a onda mu se rodio sin.

Preduzeće za proizvodnju, trgovinu i pružanje usluga „Dakom“, čiji je vlasnik Slobodan Marinković, posluje od 1990. godine kao prepoznatljiva firma za plasman žive stoke i svih vrsta svežeg mesa.

Izgradnjom klanice 1997. godine, a posebno od druge polovine 2002, Marinković započinje proizvodnju i preradu svežeg mesa, čime je u svom preduzeću zaokružio kompletnu tehnološku celinu. U Nišu ima lanac maloprodajnih objekata, a u preduzeću rade i njegova supruga i sinovi.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Niš: Ubijen vlasnik mesara Dakom

B92 ponedeljak, 1. oktobar 2012.

Ubijen vlasnik mesara Dakom

Akter ponedeljak, 1. oktobar 2012.

Ubijen vlasnik lanca mesara Dakom

Kurir ponedeljak, 1. oktobar 2012.

Ubistvo kod Niša

RTS ponedeljak, 1. oktobar 2012.

Ubijen vlasnik mesara "Dakom"

Press ponedeljak, 1. oktobar 2012.

Vlasnik lanca mesara pronađen mrtav

Novi magazin ponedeljak, 1. oktobar 2012.

Ključne reči

Niš

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.