Arhiva » Vesti » B92 01.11.2012

"Putina ne muči sportska povreda"

Moskva -- Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov potvrdio je da šef Kremlja Vladimir Putin ima staru sportsku potvredu, ali da to ne utiče na njegov rad.

B92 četvrtak, 1. novembar 2012.  |  Tanjug
B92: "Putina ne muči sportska povreda"

Peskov je tako prokomentarisao pisanje lista „Vedomosti“ da Putin ne ide u posete inostranstvu zbog zdravstvenih problema, vezanih za staru povredi koja se pogoršala posle predsednikovog leta sa ždralovima na motodeltaplanu.

Putin je 6. septembra učestvovao u ornitološkom eksperimentu spasavanja retke vrste ždralova i leteći na motodeltapalnu pokazivao pticama pravac leta do zimovališta.

Ruski lider prolazi profilaktičke procedure, a glavna preporuka lekara je da se uzdrži od letova koji negativno utiču na stanje kičme, tvrdi list.

„Od leta sa ždralovima ništa se nije pogoršalo. Stara povreda je zaista postojala, ali o tome je bilo reči još u Vladivostoku“ (na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje), rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, čak nije reč o staroj, već naprosto o običnoj sportskoj povredi kada je Putin istegao mišić.

„I u Vladivostoku zapravo nismo ništa krili. Ssto se ostalog tiče, sadašnja nagađanja niza medija ne odgovaraju stvarnosti“, rekao je Peskov za radio „Komersant FM“.

Objašnjavajući zašto je Putin u poslednje vreme najčešće u podmoskovskoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu, pres sekretar kaže da predsednik ređe ide u Kremlj pre svega zbog saobraćajne situacije u Moskvi, „da ne bi pogoršavao probleme sa saobraćajem u prestonici“.

“Drugo, po rasporedu naprosto nema nekih ceremonijalnih manifestacija koje zahtevaju njegovo prisustvo u Kremlju sa protokolarne tačke gledišta”, dodao je Peskov.

"Vedomosti" su navele da se Putinova stara povreda pogoršala posle leta sa ždralovima što bi moglo da objasni niz otkazivanja njegovih poseta inostranstvu.

List podeseća da su u poslednjih mesec dana otkazane Putinove posete Turskoj, Bugarskoj i Indiji, a sa novembra na decembar pomeren samit Zajednice nezavisnih država u Ašhabadu, u Turkmenistanu.

Iste tvrdnje nedavno je iznela i agencija Rojters, koja je čak navela reči jednog izvora da će predsedniku možda biti potrebna hirurška intervencija.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Putin povređen, ali ga to ne ometa

Akter četvrtak, 1. novembar 2012.

Putin na poslu, uprkos povredi

RTS četvrtak, 1. novembar 2012.

Putina ne muče leđa zbog ždralova

24 Sata četvrtak, 1. novembar 2012.

Ključne reči

Vladimir Putin Moskva

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.