Arhiva » Vesti » Polovni automobili 22.11.2012

Novi Mercedes E klase

Polovni automobili četvrtak, 22. novembar 2012.

Izmene koje obuhvata redizajn E klase više nisu tajna, a najupečatljivije su na prednjem delu automobila, uključujući i novi izgled farova. Upravo je taj detalj Mercedes odlučio da predstavi u prvom promotivnom videu kojim najavljuje E klasu za 2013.

Redizajniranu E klasu mogli smo prvi put da vidimo bez maske u verziji E63 AMG. Prototip ovog automobila fotografisan je nedavno ispred jednog hotela u Madridu gotovo potpuno oslobođen kamuflažne folije.

Ono što je odmah privuklo pažnju ljubitelja Mercedesa je da su dosadašnja dvostruka kućišta farova koja su bila razdvojena, sada objedinjena u jedinstveno kućište koje sadrži dva fara i izlomljene linije LED dnevnih svetala u obliku strelica. Pored toga, u novu svetlosnu grupu integrisani su i pokazivači pravca.

Mercedes koji želi da naglasi svoj novi dizajnerski pristup na E klasi, objavio je prvi video koji prethodi premijeri ovog modela, na kojem su detaljno predstavljeni novi farovi. I kao što kaže citat na kraju ovog videa - detalji nisu samo detalji, oni čine dizajn:

Mercedes će pored limuzine, predstaviti i redizajniranu karavan verziju E klase. Gama motora trebalo bi da startuje sa 1.6 litarskim četvorocilindričnim agregatom sa 158 ks koji će se nalaziti u modelu E200. Mercedes E350 imao bi 3.5 litarski V6 sa 338 ks, dok bi model E500 pokretao 4.6 litarski turbo-punjeni motor sa 441 ks.

Očekuje se da će redizajnirani Mercedes E klase svetsku premijeru imati na Sajmu automobila u Detroitu, u januaru 2013. godine.


Objavljeno na sajtu polovniautomobili.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Mercedes Madrid

©2015 Netmark d.o.o.