Arhiva » Vesti » Vesti online 31.12.2012

Gafovi političara u 2012.

Političari toliko dobro znaju da nas “vozaju” u krug da ni ne primećujemo kada se i sami “uplatkaju”. Međutim, dešava se da i njima “jezik bude brži od pameti”. A tad kad “lupe”–“lupe”.

Vesti online ponedeljak, 31. decembar 2012.  |  Smedia

Prošla godina je u političkom životu Srbije bila podosta burna. Predizborna trka, pa izbori, onda politički omladinci stasali za “pred kamere”…. Sve je to ispratila ekipa S media port.

Mi krećemo redom,a vi nam pomozite da odaberemo NAJGAF za 2012. godinu.

1. Ne dao ti Bog šta ti Tadić poželi!

Kada je Boris Tadić izgubio predsedničke izbore od Tome Nikolića niko ni na trenutak nije pomislio da se sad već bivši predsednik neće “dostojanstveno i demokratski” oprostiti od funkcije i čestitati nasledniku.

Međutim, Tadić je, iz bog-te-pita kojih razloga, umesto da poželi Nikoliću sve nabolje, uradio upravo ono suprotno…Čovek se doduše ispravio…ali svi smo razumeli…

2. Ketrin Ešton i sastanak “na slepo”

Kad se novi predsednik Toma Nikolić “ustoličio” onda je krenuo redom da se upoznaje i razmenjuje utiske sa svim relevantnim stranim političarima. Naravno da je i Ketrin Ešton bila na spisku onih koje je Nikolić posetio u prvim danima svog mandata. I ako ste pomislili da je možda naš predsednik nešto kiksnuo – nije, u pitanju je ova “iskusna” evropska dama koja je otišla na sastanak nespremna kao brucoš na prvu studentsku žurku!

3. Kad pred Palmom kažeš “doktor” on misli na “ordinaciju”

Dragan Marković Palma je vrlo samouveren političar! Malo šta ga može isprovocirati, malo šta ga može izbaciti iz takta, radi na “selfmarketingu” po svom modelu i ne preza da “na jednu vrati deset”.

U jednom TV duelu, tokom predizborne kampanje, bio je gost u društvu sadašnje guvernerke srpske banke Jorgovanke Tabaković.

Razgovor je bio “višeslojan”, doticao se mnogih tema… Ali izjavom Tabakovićke da je ona doktor ekonomije i da ne “pravi trafike”, Palma je u svom maniru preporučio šta bi joj bilo pametno da uradi!

4. DSS po uzoru na DS “gaji” mlade nade!

Demokratska stranka Srbije dobila je svog omladinca koji može da stane "rame uz rame" sa Slađanom Zdravković, članicom Demokratske stranke u Nišu.

Sećate se nje? Bila je hit na internetu mesecima.

U martu mesecu, kandidat D S S-a za odbornika u Beogradu i Lazarevcu, Miloš Radovanović iz Vreoca toliko se spetljao pred kamerom i pitanjem novinarke da nije imao kud da pobegne.

Radovanović, zvani “Slađa iz Vreoca”, iz petnih žila se trudio da objasni značaj elektoenergetskog sistema u zemlji. Mada nije uspeo u tome, prvu prepreku “dobrog” političara u Srbiji je uspeo da preskoči – Lup’o je k’o Maksim po divziji, a ostao je “mrtav” hladan.

5. Tadić i Tači – rukuju se rukuju…

Boris Tadić nikada se nije video sa Tačijem. A možda i jeste? Ili nije? Bilo je da nije, pa odjednom da jeste…

Zato je dobra kamera…Slika govori više od “hiljadu reči”

6. Plitak potok – a voda duboka: Svečano otvaranje mosta od sedam metar u selu Donje Vlase!

Ko kaže da je dužina važna?! Važna je dobra namera, ali i dobro osmišljena predizborna kampanja ako neko hoće da uđe u ozbiljnu trku za gradonačelnika Niša.

A u predizbornoj kampanji mesta mora da ima za sve. Onda se obično političari sete svakog zaseoka, svake osnovne škole kojoj prokišnjava krov ili vinograda koji rađa “takvo groždje kakvo svet još nije video”.

Time se najverovatnije vodila i PR ekipa Branislava Jovanovića, kandidata URS-a za gradonačelnika Niša kada ga je “poslala” u selo Donje Vlase da “preseče vrpcu” na mostu. I to ne bilo kakvom – ovaj je imao “sedam metara dužinu i čak pet širinu”.

A posle se više nije imalo kud… Priznao je i više nego što se “pisalo”


Objavljeno na sajtu vesti-online.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.