Arhiva » Vesti » Kurir 01.01.2013

Dačić: Zadatak broj jedan - više dece

Obeležja u "Ulici otvorenog srca" biće crvene portikle u obliku srca, čijom će kupovinom građani moći da podrže tu humanitarnu akciju. Građane će zabavljati ulični zabavljači, muzičari, žongleri, mađioničari, pozorišni umetnici

Kurir utorak, 1. januar 2013.

BEOGRAD - Nacionalni zadatak broj jedan je da u Srbiji ima više dece, poručio je danas premijer Srbije Ivica Dačić, koji je u Svetogorskoj ulici otvorio manifestaciju "Ulica otvorenog srca kuca za bebe - bitka za prodilišta".

"Treba nam više dece inače će Srbija da odumre. U Srbiji se godišnje rodi 70.000 beba, a umre 110.000 ljudi, što znači da nas je svake godine 40.000 manje", istakao je Dačić ispred Ateljea 212, gde su se na otvaranju te manifestacije okupili mnogobrojni Beograđani.Dačić je napomenuo i da država, da bi bilo više dece, mora da podstiče raznim merama, pored ostalog, da vrati dečiji dodatak, ukine dažbine na opremu i hranu za bebe..."Ja se u ime vlade obavezujem da ćemo pomoći. To je nacionalni zadatak broj jedan - da u Srbiji ima mnogo više dece", rekao je Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

On je građanima poručio srećnu Novu godinu, da ih "vlada ne maltretira i da nemaju posla sa policijom".Srećnu novu godinu Beograđanima i svim gostima glavnog grada Srbije poželeli su i direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov, direktorka Ateljea 212 Ivana Dimić, predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković, kao i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, koji su im poželeli zdravlje, sreću, uspeh.

Antić je kazao da je važno da svi u društvu shvate značaj podsticanja politike rađanja, navodeći da je glavni grad Srbije uradio mnogo važnih stvari u tom pogledu - svaka beba dobija bebi paket, pomaže porodilje sa najmanjim primanjima i one koje ne rade, a svakoj trudnici finansira preostalih 35 odsto do punog iznosa plate.

"Te mere koštaju 10-tak miliona evra godišnje, ali daju rezultate. U 2012. godini rođeno je više od 20.000 beba, što je jedan mali grad. Verujem da će ih u 2013. godini biti još više", rekao je Antić.Predsednik Fonda B92 Veran Matić kazao je da je taj fond u prethodnoj akciji uspeo da reši pitanje inkubatora, a da je ovogodišnja akcija usmerena na opremanje beogradskih porodilišta.

Matić je pozvao sve posetioce Ulice otvorenog srca da budu humanitarni i daju svoj doprinos kupovini 55 CTG aparata.

"Beograd se od ostalih gradova razlikuje po tome jer je već 1. januara na ulicama, sa kojih šalje poruku mira i prosperiteta. Želim vam da Beograd bude i dalje lep, nasmejan i dobar domaćin", rekao je Veslinov.Tradicionalna novogodišnja humanitarna manifestacija "Ulica ovorenog srca" održava se danas na više lokacija u gradu, a centralna proslava će biti u Svetogorskoj ulici.Cilj ovogodišnje manifestacije je prikupljanje novca za opremanje beogradskih porodilišta uređajima pomoću kojih se čuju prvi otkucaji bebinog srca.Osnovno obeležje ovogodišnje "Ulice otvorenog srca" su crvene portikle u obliku srca, čijom će kupovinom biti sakupljana sredstva za tu humanitarnu akciju.

Privredna komora Beograda je i ove godine biti domaćin tradicionalnog novogodišnjeg ručka u "Srpskoj kafani", u kojoj svakog 1. januara goste služe glumci Ateljea 212.

Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije su u duhu čitave akcije na svoj način obeležili akciju solidarnosti Beograđana.


Objavljeno na sajtu kurir-info.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Bitka za bebe u Ulici otvorenog srca

Alo utorak, 1. januar 2013.

Ulica otvorenog srca danas posvećena bebama

Press utorak, 1. januar 2013.

Komentari

Komentari na drugim sajtovima


Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.