Arhiva » Vesti » Blic 03.01.2013

Top koncerti u 2013: Svetski rokeri stižu na beogradsko Ušće i u Arenu

Godina za nama potvrdila je da smo definitivno na koncertnoj mapi velikih muzičkih zvezda. Zasad potvrđena imena koja dolaze u Srbiju, predvođena dugoočekivanim bendom „Depeš mod“, garantuju muzički spektakl u 2013.

Blic četvrtak, 3. januar 2013.  |  Neven Džodan

Ljubitelji još čvršćeg zvuka moći će da pogledaju nastup čuvenih švedskih metalaca „Sabaton“, koji sa sobom dovode „Eluveitie“ i „Wisdom“ (20. mart, Dom omladine Beograda), a očekuju se i hardkor legende „Pro-pain“ (1. mart, klub „Gan“), kao i nastup popularnog japanskog post-rok sastava „Mono“ (11. februar, klub „Fest“).

„Depeš mod“ (19. maj, Ušće)

Engleski elektro-pioniri u okviru svoje evropske turneje kojom proslavljaju 30 godina rada posetiće Beograd. Pošto je 2009. otkazan njihov nastup u srpskoj prestonici, bend obećava da će se iskupiti i to najvećim hitovima. Karte koštaju 3.990, 5.990 i 5.990 dinara.

„Grin dej“ (27. maj, Kalemegdan)

Kalifornijski pank-rok sastav prvi put dolazi u Srbiju, a nastupiće na Calling festivalu. Biće to njihov jedini i premijerni nastup u ovom delu sveta na aktuelnoj stadionskoj turneji kojom promovišu svoju trilogiju albuma „¡Uno!“, „¡Dos!“ i „¡Tré!“. Ulaznice se prodaju po ceni od 2.790 i 3.990 dinara.

Rodžer Voters (1. septembar, Ušće)

Sa svojim genijalnim audio-vizuelnim projektom koji će najzad predstaviti i Beogradu Rodžer Voters se ove godine trijumfalno vraća u Evropu. Taj šou predstavlja fascinantan događaj s jedinstvenim doživljajem za publiku, bez obzira na to odakle se gleda, zahvaljujući odličnoj produkciji. Karte koštaju 4.500, 5.500 i 7.500 dinara.

„Ramštajn“ (28. april, Beogradska arena)

Posle tri godine nemački sastav ponovo dolazi "na mesto zločina", i to s potpuno novom produkcijom i izgledom bine, kao i novim repertoarom s hitovima. Fanove ponovo očekuje još jedan ekscentrični performans po cenama od 3.500 do 5.900 dinara.

Bijonse Nouls (polovina aprila)

Ono o čemu se šuška jesu nastupi svetske pop zvezde Bijonse Nouls, koja bi trebalo da održi koncert u Beogradu polovinom aprila. Po rođenju ćerkice Blu Ajvi Karter Bijonse, održala je tek nekoliko nastupa, a ove godine planira svetsku turneju.

Mark Nofler (30. april, Beogradska arena)

Nova turneja bivšeg pevača i gitariste sastava „Dire straits“ biće deo promocije najnovijeg albuma „Privateering“ i brojaće 72 nastupa u 25 evropskih zemalja, a jedan od gradova biće i Beograd. Karte: 3.000, 3.400. 3.600 i 4.000 dinara.

Džo Satrijani (24. maj, Sava centar)

Jedan od najuticajnijih gitarista, priznat zbog raznovrsnog pristupa instrumentu i specifičnog zvuka, predstaviće svoje majstorije beogradskoj publici. Karte koštaju od 1.440 do 2.400 dinara.

Andrea Bočeli (11. maj, Beogradska arena)

Posle mnogo uspešnih sezona, rasprodatih albuma i nastupa na najpoznatijim operskim scenama i u dvoranama širom sveta, Bočeli će se ponovo naći na sceni Arene. On je izrazio želju da ga na koncertu u Beogradu prati orkestar iz Srbije, kao i da s njim nastupi specijalni gost s naših područja koga će sam izabrati. Ulaznice koštaju do 15.000 dinara, najjeftnije se prodaju za 4.500 dinara.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2016 Netmark d.o.o.