Arhiva » Vesti » Večernje novosti 23.01.2013

Loto: "Sedmice" u Beogradu i Kuli

U utorak u 6. kolu igre na sreću "Loto" dva tiketa imala dobitne kombinacije - jedan je uplaćen u Kuli, a drugi u Beogradu. Svaki dobitnik treba da inkasira više od 93 miliona dinara

Večernje novosti sreda, 23. januar 2013.  |  M. V. M.

SREĆA je u utorak podeljena i osmešila se dvojici dobitnika "Lota", a jedan od njih je iz Beograda, a drugi iz Kule. Dva su srećnika čiji su brojevi vredni 93.189.905 dinara izvučeni iz velikog bubnja u 6. kolu Državne lutrije Srbije. Po završetku okretanja bubnja i kada su digitroni završili računske operacije, jasno je bilo da će dva dobitnika podeliti po oko - 75 miliona.

"Čarobni" listić, poznatiji u narodu kao onaj koji rešava sve probleme, uplaćen je u Ulici Ilije Garašanina u Beogradu, u novootvorenom prodajnom mestu. Drugi igrač sada će morati da časti radnika u trafici "TR 7 PLUS" u Kuli koji mu je izdao dobitni tiket. I jedan i drugi igrač zaokružili su sledeće brojeve: 8, 13, 18, 24, 28, 33, 35, u utorak oko 9.30 časova.

Inače, najveća izvučena loto sedmica u Srbiji iznosila je čak 4,8 miliona evra, a izvučena je u martu 2010. godine. Identitet ovog dobitnika iz Kanjiže nikada nije otkriven.

UZ MILIONE I STAN PORED ove milionske sume u dinarima, nagrada za "sedmicu" je bila i stan u Beogradu u naselju "Stepa Stepanović" na Voždovcu. Kako sada stvari stoje, stan će najverovatnije biti prodat, a novac podeljen između dvoje srećnika koji su u 6. kolu "Lota" pogodili sve brojeve.

Statistika pokazuje da su prošle godine najviše sreće imali Beograđani, jer je oko 30 dobitnih listića uplaćeno u prestonici. Nišlije su slavile tri puta, a po dve premije su obradovale srećnike u Užicu, Novom Sadu, Bijeljini, Pančevu i Banja Luci. Loto milioneri žive i u Kragujevcu, Bačkoj Topoli, Donjem Milanovcu, Rumi, Čačku, Trsteniku i drugim gradovima u Srbiji.

"Loto" je najpopularnija igra na sreću, kako u Srbiji, tako i u svim evropskim i svetskim lutrijama. U našoj zemlji LOTO generiše 60 odsto ukupnih prihoda Državne lutrije Srbije, tako da najveći deo sredstava koje Lutrija uplaćuje u budžet zarad poboljšanja života građana dolazi upravo od LOTO uplata. Od 100 dinara koje igrač uplati za LOTO, 30 dinara daje za bolji život građana Srbije, a 50 dinara će biti deo možda baš njegove premije, ili premije nekog drugog igrača.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Loto sedmicu "uboli" u Beogradu i Kuli

Mondo sreda, 23. januar 2013.

Loto: Sedmice u Beogradu i Kuli!

Kurir sreda, 23. januar 2013.

Komentari


Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.