Arhiva » Vesti » Večernje novosti 31.01.2013

„Voditeljka“: Kako sam prevarila premijera Dačića

Branka Knežević ekskluzivno za „Novosti“ priča o skrivenoj kameri „Nemoguće misije“ u kojoj joj je, bez donjeg veša, „intervjuisala“ Ivicu Dačića

Večernje novosti četvrtak, 31. januar 2013.  |  Katarina JOKOVIĆ

PRAŠINA koja je u utorak potresla ne samo Srbiju već i Evropu, kada su mediji objavili da je premijer naše zemlje i ministar policije Ivica Dačić „naseo“ na skrivenu kameru „Nemoguće misije“, sve se više razbuktava. Snimak u kome se jasno vidi da „voditeljka“ koja je, navodno, Dačića pozvala u televizijski studio na intervju, ispod haljine ne nosi donji veš, razbuktao je polemisanja i komentare koji su već prevazišli okvire (ne)ukusa ove skrivene kamere.

„Voditeljka“ koja je pred premijerom i uključenim kamerama širila noge je Branka Knežević (35), bivša „Plejbojeva“ zečica i prva Srpkinja koja se slikala za naslovnu stranu hrvatskog „Plejboja“.

- Ja sam manekenka, foto-model i glumica. Dugo sam radila u Milanu, mada su me zvali da radim i u Rusiji. Glumila sam dosad u tri „Nemoguće misije“, tako da sam vrlo rado prihvatila i četvrti poziv autora Gorana Markovića - počinje Branka ekskluzivno priču za „Novosti“ u jednom novosadskom kafiću. - Ulogu voditeljke koja će ugostiti premijera prihvatila sam kao veliki izazov. Ja sam profesionalac i ovo sam posmatrala kao što bih i nastup na bilo kakvoj modnoj reviji.

Bivša „zečica“ kaže da je verovala produkciji i da je ponosna što su za tu ulogu izabrali baš nju.

- Koja žena se ne bi ponosila time da premijer sedi preko puta nje i ima naklonost prema njoj. Ponosna sam što sam to bila upravo ja, samim tim što sam znala da je ispred mene tako jak, stabilan i fenomenalan čovek, koji stvarno i treba da vodi ovu državu. Ja njega volim, i njegov sam veliki fan.

Branka priznaje da je imala veliku tremu, ali ne zbog posla, nego upravo „zbog poštovanja prema ministru policije“:

- Trema je bila ogromna, ali samo zato što je preko puta mene sedeo čovek koga izuzetno cenim. Kad su se uključili reflektori, posmatrala sam ga ne kao Ivicu Dačića, nego kao premijera naše države... Ali, kada pogledate emisiju videćete u čemu je stvar. Dačić je džentlmen, a svaka žena u Srbiji bi volela da dobije makar osmeh od premijera.

Na konstataciju da je ipak u određenom momentu pokazala golo i neizdepilirano međunožje prvom čoveku Vlade Srbije, Branka ponavlja da je to bio samo jedan u nizu poslovnih zadataka na koje je pristala:

- Pa, mnoge glumice se skidaju do gole kože i ništa. Činjenica je da ni mnoge pevačice ne nose donji veš, a stoje na bini visokoj dva-tri metra. Imala sam samo tremu jer mnogo poštujem Dačića i ništa više. Mislim da je sve bilo pristojno, taman koliko premijer treba da vidi. Poenta je bila u tome da Dačić bude sasvim siguran da je video to što je video. Depilacijom međunožja to ne bismo postigli.

Branka kaže da do nje poslednja dva dana dolaze samo pozitivni komentari od ljudi koji su videli trejler za emisiju, a na naše pitanje hoće li dozvoliti svom četvorogodišnjem sinu Nemanji da pogleda ovu epizodu, kao iz topa odgovara:

- Naravno, zašto ne bih?! Nemanja ima samo četiri godine, ali mnogo dobro kapira. Sad je možda premali, ali kada bude imao 10, 12 znaće o čemu se radi. Mislim da treba otvoreno da pričamo o svemu, a ova tema je još jedino tabu u Srbiji. Odnos majke i deteta mora da bude otvoren. I mene je moja majka podržala kada sam joj rekla da ću da učestvujem u ovoj „Nemogućoj misiji“.

Sad da vidi premijera na ulici ili bilo gde, Branka bi ga, kaže, izljubila i zamolila da zajedno otpevaju „Miljacku“, jer je, otkriva nam, to i njena omiljena pesma.

- I po tome što voli da peva, ali i po ponašanju prema meni dok smo emisiju snimali, mogu da kažem da premijer zaista ima veliku dušu i vidi se da je dobar čovek - zaključuje „voditeljka“, koja na kraju priznaje i da bi volela da joj dalja karijera ide u tom pravcu - glumačkom.

NE TIČE SE RRA

- U OVOM trenutku Zakon o radiodifuziji ne daje ovlašćenja Republičkoj radiodifuznoj agenciji da se bavi sadržajem sajtova, ali je tako nešto moguće ukoliko dođe do promene zakona. Možda je ovo i dobra prilika da javnost zatraži da se takva ovlašćenja daju kako bi RRA mogla da nadgleda i sadržaje zvaničnih sajtova - objašnjava Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije.

KOPERNIKUS STUDIO

- NISAM imao pojma da će se u studiju moje televizije snimati skrivena kamera, samo sam im izdao termin, kao što radim i sa drugim televizijama - priča za naš list Srđan Milovanović, vlasnik TV Kopernikus, u čijem je studiju premijer Ivica Dačić postao „žrtva“ „Nemoguće misije“. Na naše pitanje da li se iznenadio na kraju kada je i on to shvatio, Milovanović odgovoara:

- U životu nikada nisam bio iznenađen, pa tako ni sada, kako god vi to shvatili. Sledeći put u mom studiju očekujem predsednika Ujedinjenih nacija ili Baraka Obamu. Bez šale, bio sam malo ljut na autora „Nemoguće misije“, ali sam na kraju shvatio da je sve to život i da nema problema.

Vesti iz Rubrike


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Ivica Dačić

©2016 Netmark d.o.o.