Arhiva » Vesti » Studio B 27.02.2013

Koncert Đorđa Balaševića 24. maja na Kalemegdanu

Popularni vojvođanski kantautor Đorđe Balašević održaće svoj prvi veliki koncert na otvorenom u Beogradu, na Kalemegdanu, 24. maja, najavio je organizator koncerta "Avalon produkcija".

Studio B sreda, 27. februar 2013.

Popularni vojvođanski kantautor Đorđe Balašević održaće svoj prvi veliki koncert na otvorenom u Beogradu, na Kalemegdanu, 24. maja, najavio je organizator koncerta "Avalon produkcija".

Balašević je za četiri decenije izuzetno uspešne karijere samo u Centru "Sava" održao 150 koncerata, a koncert na Kalemegdanu biće njegov najveći i prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu.

Višedecenijsku tradiciju rasprodatih koncerata u Centru "Sava", posle dužeg vremena, popularni "Panonski mornar" zameniće u Beogradu sa istorijskom lokacijom otvorenog platoa ispod bedema Beogradske tvrđave, u neposrednoj blizini Dunava.

Na, do sada najvećem koncertu u Beogradu, koji najavljuje simboličnim sloganom "Osmeh se vratio u Beograd", Balašević će nastupiti sa svojim bendom "Panonska mornarica". Koncert je nazvan po pesmi "Osmeh se vratio u grad" koju je objavio prošle godine.

Karte za koncert u velikom kalemegdanskom parku između tvrđave i Dunava biće puštene u prodaju od ponedeljka, 4. marta, širom Srbije i regiona na blagajnama "Eventima".

Cene ulaznica su 1.990 i 2.590 dinara za parter, 3.200 dinara za 2.000 ulaznica u fan pitu ispred bine dok će cene ulaznica za tribine i VIP zonu biće naknadno saopštene.

Balaševićevu biografiju najbolje opisuju njegove bezvremenske pesme sa do sada objavljenih 14 studijskih, dva koncertna i više kompilacijskih albuma.

Pored učešća u domaćim serijama "Specijalna redakcija", "Vojnici", "Pop Ćira i pop Spira" i "Panonski mornar", publici je predstavio i četiri svoje knjige "Tri posleratna druga", "I život ide dalje (sve dalje odavde)...", "Dodir svile" i "Jedan od onih života".

Film "Kao rani mraz", koji je režirao prema prethodno opevanoj priči o Vasi Ladačkom, sa Radetom Šerbedžijom, Danielom Kovačevićem i njegovom ćerkom Jovanom, premijerno je prikazan 2010. godine, da bi ga, u narednih godinu dana, pogledale desetine hiljada ljudi širom Srbije i cele bivše Jugoslavije na specijalnim i uvek rasprodatim projekcijama.


Objavljeno na sajtu studiob.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Đorđe Balašević

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.