Arhiva » Vesti » Akter 15.03.2013

Hapšenja u Zagrebu zbog "balkanske rute"

Dve osobe uhapšene su u zagrebačkom naselju Vrbani u međunarodnoj akciji slamanja dela takozvane "balkanske rute" trgovine narkoticima

Akter petak, 15. mart 2013.  |  Tanjug

Tim "krakom", kako piše Jutarnji list, švercovane su iz Makedonije velike količine marihuane kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema Zapadu.

U stanu na Vrbanima uhapšeni su Suljo Š. (37) i Adis S, državljani BiH. Suljo Š. jedna je od ključnih karika zeničke narkomafije, navodi list.

U konkretnom slučaju policija je nadzirala pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije, a budući da su dileri sve vreme bili pod nadzorom, snimljen je svaki njihov korak, od Makedonije do Vrbana.

Ipak, u finalizaciji akcije osumnjičeni su se zabarikadirali pa je zatražena pomoć specijalaca.

Za Suljom Š. je već dve godine na snazi poternica Opštinskog suda u Zenici zbog izbegavanja trogodišnje zatvorske kazne.

Akcija je u toku, a prema nezvaničnim informacijama lista na području Zagreba su uhapšena još dvojica članova narkomafije. Dodaje se da je u toku priprema hapšenja i u drugim državama čiji su pripadnici kriminalističke policije učestvovali u ovoj policijskoj akciji.

Prema prvim informacijama, još za vreme same akcije opkoljavanja zgrade na Vrbanima, govorilo se da je reč o stanu u kojem je poslednje dane života proveo Cvetko Simić, brutalno ubijeni pripadnik srpskog obaveštajnog podzemlja. Juče je, međuitm, ta informacija demantovana.

Naime, nije potvrđeno da se Simić koristio još nekim stanom osim onim na adresi Lanište 5d. Taj su stan, kako se tvrdi, koristili i srpski kriminalci Sretko Kalinić i Miloš Simović, a pre njih i Zagrepčanin Mario Sova.


Objavljeno na sajtu akter.co.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.