Arhiva » Vesti » Alo 19.03.2013

Objavili spisak narko-dilera!

Nezadovoljni radom lokalne policije, članovi Udruženja građana „Sveti Sava” iz Lazarevca sačinili su letak na kojem se nalaze imena i adrese na kojima navodno stanuju sedmorica narko-dilera iz tog grada.

Alo utorak, 19. mart 2013.
Alo: Objavili spisak narko-dilera!

Ovakve scene ne žele u svom gradu

U toku pretprošle noći, Lazarevac je oblepljen lecima na kojima su ispisana imena, prezimena i adrese na kojima žive sedmorica ljudi za koje se tvrdi da su preprodavci droge. Spisak navodnih narko-dilera objavljen je i na „fejsbuk“ stranici Udruženja „Sveti Sava“.

Jedan od članova još neprijavljenog udruženja, koje stoji iza ove akcije, objašnjava za „Alo!” da su građani bili primorani na ovakav vid reakcije jer policija u Lazarevcu ništa ne preduzima dok se droga slobodno prodaje na ulicama grada. On kaže da se organi reda namerno oglušuju o česte prijave građana, a veliki broj pljački još nije razjašnjen.

- Imamo podatke da se nedeljno na ulicama ilegalno proda više kilograma raznih droga, ali policija o svemu ćuti, pa smo bili prinuđeni da objavimo spisak preprodavaca - ogorčen je naš sagovornik.

Cilj udruženja je da svake nedelje obaveštava građane i sve nadležne institucije o ljudima koji su umešani u preprodaju narkotika.

- Svake nedelje ćemo objavljivati nova imena, sve dok ih na ovaj ili onaj način ne isteramo zauvek iz našeg grada - kaže naš sagovornik, pored koga se, kako tvrdi, u udruženju već nalazi još pedesetak članova, uglavnom mladih ljudi.

Jedan bivši visoki opštinski funkcioner koji je podržao akciju svojih sugrađana kaže da je ovo jedini način da se grad obračuna s dilerima jer policija ne radi svoj posao.

- Na sledećoj sednici Skupštine opštine pročitaću imena preprodavaca jer je to jedini način da upozorimo roditelje na one koji truju decu Lazarevca - obećeva on.


Objavljeno na sajtu alo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2016 Netmark d.o.o.