Arhiva » Vesti » Pravda 11.04.2013

Leskovačka skupština grada poništila fingirani ugovor o stanbenoj izgradnji

LESKOVAC – Osma sednica skupštine grada Leskovca podsećala je pomalo na već zaboravljne sednice CK -SK, kada se u jednom danu ekspresno odradilo 58 tačaka dnevnog reda.

Pravda četvrtak, 11. april 2013.

Zasedanje skupštine grada su nakon dvočasovnog usvajanja denvnog reda napustili odbornici Demokratske stranke nezadovoljni navodnim političkim progonom njihovog lidera Slobodana Kocića, inače doskorašnjeg gradonačelnika Leskovca koji je trenutno u leskovačkom istražnom zatvoru sa još pet svojih sardanika, a zbog finasisjke zloupotrebe službenog položaja u utvrđenom iznosu od oko 74 miliona dinara.

Preostali odbornici leskovačke skupštine u nastavku ovog zasedanja ,10 aprila, poništili su ugovor o stanbenoj izgradnji višespratnice potpisan sa kompanijom „Energosistem Čopgurić“ zbog značajnog kašnjena posla na lokaciji ranije izgorele zgrade „Kartonke“ u južnom delu ovog grada. Odbornici skupštine nisu prihvatili ni godišnje izveštaje o radu ovdašnjeg Narodnog muzeja, preduzeća Metroparking, i nekih javnih preduzeća tražćeći da pre toga nadležni inspekcijski organi ispitaju njihovo poslovanje. Leskovački odbornici razrešili su dužnosti više članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova kao i direktorku leskovačkog Centra za socijalni rad. Umesto dosadšnje direktorke Snežane Milojković pravnice ovog centra imenovan je Boban Ilić ekonomista sa liste koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke u ovom gradu.

Ljiljana Božuta odbornik grada Leskovca

Za deset sati intezivnog rada u oštroj stranačkoj atmosveri uz direktan tv-prenos lokalnih radio i tv-stanica sevale su stranačke varnice, pljuštale medjusobne optužbe,a sve zbog sve vidnog zaostajanja „Srpskog Mančestera“.

„Po meni je poništavanje fingiranog ugovora o gradnji stanbene zgrade na zgarištu „Kartonke“ u MZ.“Veternica“ je ključna odluka današnjeg zasedanja skupštine grada Leskovca. Ovo neopravdano zapušteno gradilište, koje je zaostalo još u temelju je prepuno ustajale vode i djubrišta i potencijalna je opasnost za stanare iz susedstva kao i za učenike iz oblišnje škole koja se tu u igri okupljaju“, istakla je tokom sednice Ljiljana Božuta odbornica grada iz pomenute mesne zajednice.

Na ime bržeg rešavanja stanbenih pitanja socijalnih kategorija u leskovačkom kraju današnja skupšština formirala je novu agenciju sa stanbenu izgradnju kojom će ubuduće rukovoditi ekonomista Vječislav Đorđević. U isto vreme ova skupština je ukinula postojeću fiktivnu agenciju za gazdovanje obnovljivim izvorima energije, osmišljnene uoči predhodnih izbora, a koja svoju aktivnost praktično nije ni započela a ugašena je sa pozamašnim načinjenim troškovima.

Odbornici leskovačke skupštine tokom zasedanja,u ovu sredu, usvojili su jednoglasno Deklaraciju o zabrani negovanja genetski modifikovanih organizama u sredini koja važi za budućeg prvog nosioca proizvoidnje organski proizvedne zdarve hrane u republici.


Objavljeno na sajtu pravda.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2016 Netmark d.o.o.