Arhiva » Vesti » Blic 17.04.2013

Pitanja DS za predsednika Nikolića

Demokratska stranka smatra da intervju predsednika Srbije Tomislava Nikolića Hepi televiziji pokazuje da on nije odustao od "radikalskih stavova i retorike".

Blic sreda, 17. april 2013.  |  Tanjug

Demokrate u saopštenju tvrde da Nikolić "u Evropskoj uniji ponovo vidi neprijatelja" i pitaju "da li da očekujemo da će nam uskoro ponovo poručivati da će Srbija biti crna rupa na zlatnom tepihu Evropske unije".

Povodom Nikolićevih zamerki Vladi Vojvodine zbog momenata u kome je predložila usvajanje Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, DS pita da li je Vlada Vojvodine imala načina da zna da on "ne govori istinu" kada je 11. marta sa pregovora o Kosovu i Metohiji izašao tvrdeći da je Priština

popustila i da će sporazum biti postignut za deset dana.

Demokrate postavljaju i pitanje gde je 100 milijardi investicija u narednih deset godina koje je najavljivao u predizbornoj kampanji, gde je 10 milijardi investicija godišnje i da li zna da ova Vlada nije realizovala nijednu investiciju za skoro godinu dana.

U DS smatraju i da Nikolić "nije zaboravio ni izraze koje je koristio kao zamenik Vojislava Šešelja" jer političke neistomišljenike naziva "hijenama" koje pokušavaju da uruše Srbiju i pitaju:

"S obzirom na to da predsednik očigledno ima različitu politiku od Vlade Republike Srbije, da li će isti rečnik primeniti na sve političke neistomišljenike."

Demokrate kažu da očekuju odgovore na pitanja i podsećaju predsednika da je "gradjanima još uvek dužan da obelodani sve informacije koje je tvrdio da ima o izbornoj kradji, kao i da im saopšti koliko dugo i na koji način je studirao".


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Pitanja DS Nikoliću i odgovor kabineta

Mondo sreda, 17. april 2013.

SNS: Ton DS-a neprimeren

B92 sreda, 17. april 2013.

Predsedništvo: Ton DS-a ispod nivoa

RTS sreda, 17. april 2013.

Nikolićev savetnik: Besmisleni napadi DS

Novi magazin sreda, 17. april 2013.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.