Arhiva » Vesti » Kamatica 09.05.2013

Naše novine: Šeik kupuje po Srbiji albanskim kešom

Iza ulaganja šeika Mihameda bin Zajeda al Nahjana u Srbiji stoji, između ostalog i albanski biznismen iz Švajcarske Bedžet Pacoli, pišu Naše novine.

Kamatica četvrtak, 9. maj 2013.  |  Kamatica, Naše novine

Kako saznaje ovaj list, novac kojim se u ime kompanije "Al Dahra" plaća više od deset hiljada hektara u Vojvodini, dobrim delom pripada i jednom od najbogatijih Albanaca, koga je lobiranje za nezavisno Kosovo koštalo stotine miliona evra.

Inače, Emirati su prva arapska zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova i to još u oktobru 2008. godine, u vreme kada je Bedžet Pecoli aktivno učestvovao u političkom životu Kosova sa svojom partijom Alijansa za Novo Kosovo. - Šeik Bin Zajed i Pacoli su dugogodišnji prijatelji i uspešni biznismeni i do sada u zajednički investirali u nekoliko zemalja. Srpska zemlja i poljoprivredna preduzeća u Vojvodini se kupuju i albanskim novcem, koji dolazi preko investicionih fondova u kojima obojica imaju svoj udeo- tvrdi izvor Naših novina.

On dodaje da je IPIC jedan od najvećih investicionih fondova u kojima sarađuju šeik i albanski tajkun. Kako pišu Naše novine, predsednik borda direktora u ovom fondu je upravo šeik Zajed, a na to mesto ga je postavio Pecoli.

Na sajtu ovog fonda piše da IPIC poseduje 24,9 odsto akcija u austrijskoj kompaniji OMV, a upravo su te akcije položene u kosti Pecolija, pišu Naše novine.

Albanac je pre nekoliko godina ušao na srpsko tržište i izgradio benzinske pumpe na najekspluzivnijim lokacijama u Srbiji. Prema rečima izvora ovog lista, Pecolijev novac je u velikoj meri korišćen prilikom otkupa srpske zemlje na Kosovu i Metohiji.

1 komentar >


Objavljeno na sajtu kamatica.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Pacoli: Ne kupujem zemlju u Vojvodini sa šeikom

Kamatica četvrtak, 9. maj 2013.

Pacoli: Ne kupujem zemlju u Vojvodini

RTV četvrtak, 9. maj 2013.

Ključne reči

Vojvodina Al Dahra Kosovo Šeik

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.