Arhiva » Vesti » Pravda 20.05.2013

Osvećenje hrama u Kačulicama (VIDEO)

ČAČAK – Patrijarh srpski Irinej osvetio je crkvu posvećenu rođenju majke Božije, u narodu poznatu kao Mala Gospojina u Kačulicama.

Pravda ponedeljak, 20. maj 2013.

Nakon osvećenja hrama patrijarh je obavio liturgiju uz sasluženje episkopa šumadijskog i administratora žičke eparhije Jovana u prisustvu brojnih sveštenika i monaha.

Patrijarh je poručio meštanima i prisutnima da žive u miru, a ktitorima i zadužbinarima hrama uručio priznanja. Za veliki doprinos završetku izgradnje ove crkve uručio je ministru Iliću Orden Svetog cara Konstantina.

Ministar Velimir Ilić je istakao da su meštani pomogli izgradnju ove svetinje najavivši da će na teritoriji čačanske opštine uskoro nići i novi duhovni objekti.

„Gradi se crkva u Ostri, Prijevoru i duhovni centar vladike Nikolaja u Čačku, kazao je on i dodao da će uskoro biti osvećen hram, koji je izgrađen na brdu Ljubiću. Izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska patrijarha Irineja na ovaj svečani čin, rekavši da Irinej prvi put nakon stupanja na dužnost vrši arhijerejsku liturgiju na teritoriji opštine na kojoj je i rođen.


Objavljeno na sajtu pravda.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2016 Netmark d.o.o.