Arhiva » Vesti » Kurir 10.09.2013

Raspad U Ds: Tadić i Šutanovac ruše Đilasa

Funkcioneri DS planiraju da traže podršku od lokalnih odbora za hitno raspisivanje stranačkih izbora; Đilasa podržava Bojan Pajtić, a leđa mu je okrenuo Goran Ješić

Kurir utorak, 10. septembar 2013.

BEOGRAD - Različito čuli Tadićeve reči.

Funkcioner DS Dragan Šutanovac i počasni predsednik te stranke Boris Tadić, koji su na protekloj sednici Glavnog odbora među mnogima izneli oštre kritike na račun rukovodstva, nastaviće zajedno da lobiraju u stranačkim odborima i zahtevaju vanrednu izbornu skupštinu DS kako bi srušili Dragana Đilasa i izabrali novo rukovodstvo DS, saznaje Kurir.

Pomoć od lokala

- Prvi put u jedan predsednik DS nije dobio aplauz kad je ušao u salu Sava centra, gde se održavala sednica Glavnog odbora - kaže izvor Kurira iz DS i dodaje:

- Tadić i Šutanovac uživaju ugled u stranci i već ih podržava jedan broj lokalnih odbora. Njihov plan je da okupe što veći deo članstva i naprave veliki pritisak za raspisivanje vanrednih izbora. Njih dvojica bi uskoro trebalo i da se sastanu i dogovore detalje saradnje. Uz njih je i Tadićev nekadašnji šef kabineta Miki Rakić, koji takođe priželjkuje Đilasov odlazak s mesta predsednika - kaže izvor Kurira.

Na pitanje da li deo DS priželjkuje povratak Borisa Tadića, koga bi kandidovali za novog-starog predsednika stranke, naš izvor kaže: „O tome će se dogovoriti Tadić i Šutanovac“.

Đilas je, inače, juče na konferenciji za novinare pokušao da optuži novinare da su loše preneli govor Borisa Tadića, koji je, prema njegovim navodima, rekao da želi da ojača stranku, ali naš izvor tvrdi da je počasni predsednik jasno ocenio da je kadrovska politika stranke loša.

Pobuna zbog Gangule

Đilas je ipak priznao da je na sednici GO „bilo ljudi i koji su ga kritikovali i koji su ga podržavali“, ali je naglasio da je izveštaj predsednika DS izglasan sa više od 250 glasova „za“, tri člana su bila uzdržana, a nijedan nije bio protiv. Naš sagovornik, međutim, kaže da pravo stanje u stranci odražava glasanje o izboru Aleksandra Šapića za generalnog sekretara. On, kako kaže, „jeste prošao, ali niko od uticajnih članova stranke ga nije podržao“.

- Protiv Šapića su bili gotovo svi funkcioneri DS koji nešto znače u stranci: Dragoljub Mićunović, Boris Tadić, Nataša Vučković, Dragan Šutanovac, Goran Ješić, Jelena Trivan, Tamara Tripić, Janko Veselinović, Nenad Konstantinović, Slobodan Homen, Radoslav Milojičić Kena, Vladimir Jovanović i drugi - kaže naš sagovornik.

Goran Ješić, pokrajinski sekretar u Pajtićevoj vladi, otkriva naš izvor, takođe je na sednici Glavnog odbora rekao da je nezadovoljan kadrovskom politikom i istakao da se nada da Đilas neće predložiti Šapića za generalnog sekretara.

- Kad je Đilas predložio Gangulu, Ješić je napustio salu s delom delegata iz Vojvodine - priča naš izvor. Od uticajnijih političara, prema njegovim rečima, jedino je Bojan Pajtić podržao Šapićev izbor.

Predložiću da sednice GO budu u celini otvorene

Predsednik DS Dragan Đilas rekao je da će sledeći put predložiti da sednica GO bude u celini otvorena za javnost kako bi se sprečilo da pojedinci „koji ne žele dobro ni DS ni Srbiji dostavljaju medijima netačne informacije“.


Objavljeno na sajtu kurir-info.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

ĐILAS: Ne mogu nam ništa!

Pravda utorak, 10. septembar 2013.

Đilas: Neće uspeti da unište DS

Vesti online utorak, 10. septembar 2013.

Đilas: Ne mogu nam ništa

B92 utorak, 10. septembar 2013.

Đilas: Neće uspeti da unište DS

Blic utorak, 10. septembar 2013.

Đilas: Neće uspeti da unište DS

24 Sata utorak, 10. septembar 2013.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.