Arhiva » Vesti » RTS 23.09.2013

Kad Srbima Soči postane dom

Zimske olimpijske igre 2014. godine bar stotinak porodica u Sočiju pamtiće kao mesto gde ih je sudbina spojila. Odluka da tu zasnuju porodicu, 2.000 kilometara daleko od zavičaja, za naše stručnjake pokazala se kao dobar izbor.

RTS ponedeljak, 23. septembar 2013.
RTS: Kad Srbima Soči postane dom

Od poslovnog izazova do ljubavi za ceo život - i to je put mnogih radnika iz Srbije, koji u Rusiji grade hotele, saobraćajnice i škole, ali i sopstveni dom i sreću. Zimske olimpijske igre 2014. godine bar stotinak porodica u Sočiju pamtiće kao mesto gde ih je sudbina spojila.

Mila pripada generacijama koje u Sočiju mnogo više od svega izgrađenog vezuju Srbiju i Rusiju. Ide u prvi razred, uči na ruskom, nema nikakav problem ni sa srpskim jezikom.

Maša je, opet, srećna što ima priliku da recituje, a Tanja i Mihajlo se odlično razumeju na oba jezika.

Njihovi roditelji sa istom ljubavlju grade dom i u Sočiju, i u Srbiji.

Oksana Vračarić kaže da je teže biti srpski zet, a njen suprug Vasilije da mu je odlično s takvom suprugom.

Naporan posao, rokovi koji se moraju ispuniti, vremena za odmor malo, ali, očigledno, i u tuđem gradu, sa 350.000 stanovnika, ljubav pronađe svoj trenutak.

I odluka da tu zasnuju porodicu, 2.000 kilometara daleko od zavičaja, za naše stručnjake, pokazala se kao dobar izbor.

Jelena Paunić kaže da nema osećaj da su van svoje zemlje, a najvažnije je da joj je porodica na okupu. Njen suprug Vladimir ističe da mu je osnovna želja bila usavršavanje, a odmore provode u Srbiji.

U Sočiju će, za koji mesec, početi takmičenja za olimpijske medalje. Druge, životne, već su uveliko osvojene, i možda ostvaren prvi rekord u broju sklopljenih brakova, u zemlji koja nam zahvaljujući tome više nije tuđa.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Olimpijske igre Rusija

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.