Arhiva » Vesti » B92 28.11.2013

Indonežani ulažu 11 mil. € u Inđiju

Inđija -- Indonežanska kompanija "Indoadriatik industri" (Indoadriatic industry) investiraće 11 miliona evra u izgradnju fabrike testenina u Inđiji.

B92 četvrtak, 28. novembar 2013.  |  Tanjug
B92: Indonežani ulažu 11 mil. € u Inđiju

"Indoadriatik industri" je u inđijskoj industrijskoj zoni kupila građevinsku parcelu površine 50.000 metara kvadratnih, na kojoj će u prvoj fazi graditi fabriku za proizvodnju testenina - nudli pod brendom "Indomi", a pod licencom "Indofud" (Indofood).

Vrednost investicije iznosi oko 11 miliona evra, a plan investitora je da započne gradnju na proleće 2014. godine i da ona bude završena početkom 2015. godine, saopštila je opština Inđija.

U novoj fabrici bi trebalo da bude zaposleno između 140 i 200 ljudi, a proširenjem proizvodnog kapaciteta planirano je zapošljavanje 140 novih radnika.

Svečano potpisivanje ugovora o kupoprodaji zemljišta između kompanije "Indoadriatik industri", koju je osnovala i registrovala kompanija "Salim & Wazaran Group" iz Indonezije, i opštine Inđija biće održano sutra.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće ambasador Republike Indonezije u Republici Srbiji Semuel Samson i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Goran Ješić.

Proizvodi "Indomie Nudle" uspešno se prodaju u zemljama bivše Jugoslavije, a u poslednje tri godine i u Srbiji, preko kompanije "Indo Srbija fud" koju je takođe osnovala "Salim&Wazaran Group" iz Indonezije.

"Indo Srbija fud" je uvoznik i distributer za Srbiju, Makedoniju, Bugarsku i Rumuniju.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Indonežani grade fabriku testenina u Inđiji

Mondo četvrtak, 28. novembar 2013.

Komentari

Ključne reči

Inđija

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.