Arhiva » Vesti » Mondo 12.01.2014

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014.

Povodom predstojećih XXII Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Sočiju, udruženje Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski Dom u Beogradu, organizuju ovu izložbu, koja će trajati od 23. januara do 4. februara.

Mondo nedelja, 12. januar 2014.  |  MONDO

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje ima za cilj da okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti.

Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:

Arhrazrez 2012/ 2013 (izložba arhitekture Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013).

Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov).

Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)

Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora)

Značajan donator u Sočiju - kompanija Putevi AD Užice počasni je gost izložbe.

Ova srpska kompanija izgradila je najviše objekata za ZOI Soči 2014. u poređenju sa ostalim građevinskim firmama sa naših prostora.

Za samo tri godine kompanija Putevi Užice izgradila je i opremila desetinu kapitalnih objekata među kojima su najznačajniji: Međunarodni Ruski olimpijski univerzitet, površine 92.000 m2, u čijem sastavu su: Univerzitet, hotel sa 5 zvezdica Pullman-Accor, Kogresni Centar Pullman, hotel sa 4 zvezdice Mercure-Accor, Olimpijsko selo Imiritinka, površine 76.000m2, 1160 stanova, hotelski kompleks sa 4 zvezdice Roza Hutor – Accor, površine 39.000m2, Swisshotel Kamelija sa 5 zvezdica, površine 56.000 m2, četiri mosta na Krasnoj poljani kao i nekoliko stambenih kompleksa povrsine 637.000 m2. Ukupna površina izvedenih objekata za ZOI SOČI 2014. je preko 1 milion m2. Poseban značaj predstavlja činjenica da su Putevi Užice za izvođenje svojih projekata u najvećoj meri koristili proizvode srpskih proizvođača koji su zadovoljili visoke međunarodne standarde kvaliteta.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, ima za cilj predstavljanje našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa ali i novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin.


Objavljeno na sajtu mondo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Olimpijske igre Rusija

Komentari


Beton i drvo

Domino magazin
pre 23 minuta

Dinosaurusi se vraćaju

Domino magazin
pre 13 minuta

Fajerka, ali sa aplikacija

Domino magazin
pre 23 minuta

Čola se kući na Zlatiboru?

Svet
pre 14 minuta

Puder uskladite uz boju kože

Večernje novosti
pre 23 minuta
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.