Arhiva » Vesti » RTS 08.10.2014

Vilhelm: Napori Vlade da poboljša odnose u regionu

Vlada Srbije čini velike napore da poboljša odnose u regionu, ocenio je ambasador Nemačke u Srbiji Hajc Vilhelm i poručio da je Srbija postala "konstruktivan igrač", ne samo zbog pregovora sa Prištinom, već i zbog sve boljih odnosa sa Hrvatskom.

RTS sreda, 8. oktobar 2014.
RTS: Vilhelm: Napori Vlade da poboljša odnose u regionu

Hajnc Vilhelm je, govoreći o odnosima Srbije i regiona, podsetio da će albanski premijer Edi Rama uskoro posetiti Beograd, napomenuvši da je to još jedan dobar primer regionalne saradnje.

"Važno je zbližiti ljude i postići pomirenje u regiji u kojoj je još rana otvoreno. Neke od njih možda još krvare", rekao je Vilhelm na skupu "Saradnja medija u regionu".

Na skupu, na kojem je bilo reči o projektu "Okruženje" (prvoj regionalnoj informativnoj emisiji), Vilhelm je istakao da će Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke nastaviti da pomaže taj projekat koji se emituje u osam zemalja regiona.

"Želimo da i dalje podržavamo ovu inicijativu i da je ohrabrimo. Važno je dosegnuti do svih ljudi u zemljama regiona u kojima se ova emisija emituje i nadam se da će televizijske stanice pokazati veći interes za ovaj projekat", istakao je ambasador.

Vilhelm je istakao i da je nemačka vlada za ovaj projekat opredelila 140.000 evra i da je cilj te emisije da "zbliži ljude u celom regionu".


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Poboljšani politički odnosi

Akter sreda, 8. oktobar 2014.

Srbija je konstruktivna u regionu

Beta sreda, 8. oktobar 2014.

Vilhelm: Srbija konstruktivan igrač

B92 sreda, 8. oktobar 2014.

Komentari


Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.