Vesti » Beta 11.01.2017

Vučić sa indijskim privrednicima o ulaganjima

Beta sreda, 11. januar 2017.
Beta
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u Mumbaju, u Indiji, s predstavnicima kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju, razgovarao o mogućnostima za saradnju, saopštila je Vlada Srbije.

Direktor "Pinnacle industries" Sudir Mehta rekao je da su indijski investitori zainteresovani za jačanje ekonomske saradnje u oblasti infrastrukture, obnovljive energije, informacione tehnologije, poljoprivrede, bankarstva i turizma, naučno-tehničke saradnje i tekstilne industrije.

Naglasio da je od 2013. do 2015. godine skoro udvostručila trgovinska razmena Indije i Srbije, ali je to i dalje nedovoljno.

Vučić je indijske privrednike obavestio o ekonomskim reformama svoje vlade u poslednje dve godine, i o merama podrške stranim investitorima.

Vučić je istakao da je zbog ugovora o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, CEFTA, Turskom, SAD, i sa zemljama Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana, Srbija veoma interesantna za direktne strane investicije.

Indijski privrednici smatraju da je Srbija, pored dobre investicione klime, i geografski veoma zanimljiva za njihove poslove zbog mogućnosti da za kratko vreme svoju robu dostave do evropskog i ruskog tržišta, piše u saopštenju.

Vučić trodnevnu posetu Indiji završava sutra, kada će biti na otvaranju poslovnog dana Mumbajske berze.

(Beta, 11.01.2017)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.