Arhiva » Vesti » Mondo 17.02.2017

Gužva na Novom Beogradu: Hoćemo Vučića! Foto

Glavni odbor Srpske napredne stranke danas je odlučio da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije. Vučić prihvatio kandidaturu.

Mondo petak, 17. februar 2017.  |  MONDO/Agencije

Foto: MONDO, Stefan Stojanović

Sednicom GO SNS koja je počela u 17.30 predsedavao je potpredsednik Miloš Vučević. Na sednici je doneta odluka da Aleksandar Vučić bude kandidat na izborima za predsednika Srbije. Veliki broj pristalica SNS okupio se u Centru "Sava".

-------------------------------

18.35 - Članovi Glavnog odbora jednoglasno su odlučili da Aleksandar Vučić bude kandidat SNS za predsednika Srbije.

18.25 - Potpredsednica SNS Marija Obradović očekuje da Glavni odbor potvrdi kandidaturu Vučića i ističe da lider SNS sada, sve i da hoće, ne može da se povuče. "Kako teče rasprava, mislim da će biti potvrđen predlog Predsednišva, ali moramo da čekamo glasanje", rekla je Obradović.

Ona je rekla da je Vučića podržalo više od pola miliona naprednjaka i navodi da naprednjaci hoće sigurnu pobedu, a da bi bez Vučića rizikovali avanturu da li će neko pobediti ili ne.

18.10 - Funkcionerka SNS Marija Obradović u svom govoru jedina je pomenula predsednika Srbije Tomislava Nikolića i rekla da mu je zahvalna za sve što je uradio do sada.

Članovina odbora obratili su se i Zoran Babić, Igor Bečić i Jana Ljubičić, kojii su istakli važnost Vučićeve kandidature za predsednika Srbije.

17.50 - Kad je Vučević pročitao da je Vučić kandidat SNS za predsednika, salom se prolomio aplauz koji je trajao pet minuta. Kratke govore su održali Jorgovanka Tabaković, Nebojša Stefanović, Marko Đurić, Milenko Jovanov i Vladimir Đukanović.

Svi oni su pohvalili i podržali Vučića kao kandidata SNS za predsednika, javili su mediji.

17.45 - U holu Centra je veliki broj građana u majicama s likom Vučića i sa zastavama SNS-a.

17.30 - Ispred Centra "Sava" okupio se veliki broj pristalica Srpske napredne stranke koji nose transparente podrške srpskom premijeru. Okupljeni viču "Vučiću, Vučiću" i "Hoćemo Vučića" i nose stranačka obeležja.

Vučić kolegama: Ne dirajte Tomu!

Ispred sale u kojoj je održana sednica odbora bile su prisutne stotine pristalica naprednjaka.

Foto: MONDO, Stefan Stojanović

Lider stranke i premijer Aleksandar Vučić nije prisustvovao raspravi, ali je došao na kraju i obratio se naprednjacima.

Predsedništvo SNS jednoglasno je predložilo premijera Vučića za predsedničkg kandidata, a Glavni odbor je potvrdio tu odluku.

Jedan od zaključaka Predsedništva, održanog pre tri dana, bio je da Vučić treba da nastavi razgovore sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

POGLEDAJTE JOŠ FOTOGRAFIJA:

U međuvremenu, prema informacijama koje još nisu zvanično potvrđene, Nikolić je odlučio da se kandiduje za novi mandat na mestu predsednika Srbije.

Nikolić koji poslednjih meseci nije krio želju za novim mandatom, očekivao je za to podršku SNS.

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je juče da je Vučić Nikoliću dao "korektnu ponudu" i da "preko toga neće ići".

SNS je juče saopštila i da je kandidaturu Vučića pre sednice GO stranke podržalo svih 185 opštinskih i gradskih odbora.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: POČETAK TUŽNOG KRAJA NIKOLIĆA

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović kaže da bi kandidatura Tomislava Nikolića za predsednika bila početak tužnog kraja političke karijere osnivača SNS-a, ali da bi to bio i neuspešan pokušaj da podeli stranku.

Ona je za "Politiku" rekla da bi volela lično da čuje od Nikolića da će se kandidovati i zapitala da li on to pomaže opoziciji i deli SNS.

"Razgovarala sam s predsednikom Vlade i iz dosadašnjeg rada s njim jasno mi je da nikakve trgovine, ucene i pritisci ne utiču na njega. Ako se Nikolić kandiduje onda je ovo početak tužnog kraja jedne političke karijere osnivača SNS-a Nikolića", rekla je Mihajlović za "Politiku".

Ona smatra da bi to bio neuspešan pokušaj Nikolića da podeli stranku u čijem je osnivanju učestvovao i pomoć opozicionim kandidatima da pobede na izborima.

"To što je uradio Nikolić jeste politički presedan. Ovo je pokušaj Nikolića da podeli SNS i pomogne opoziciji da pobedi, ali taj pokušaj neće uspeti. On se u kampanji može samo staviti na stranu onih koji će da kritikuju rad Vlade Srbije i da deli stavove sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem. Uprkos tome, očekujem da ćemo pobediti na izborima", kaže Mihajlović.

Zorana Mihajlović ne vidi razlog za vanredne parlamentarne izbore.

Na pitanje Politike da li je ugrožena većina vladajuće koalicije u Skupštini Srbije, jer se po raznim portalima spekuliše da među naprednjacima ima bar devet Tominih poslanika, Mihajlović kaže da smatra da ih sigurno nema toliko i da su Nikoliću lojalna do tri poslanika.

SVI ODBORI SNS ZA VUČIĆA

Svih 185 odbora Srpske napredne stranke na svojim sednicama dalo je jednoglasnu podršku kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, saopštila je SNS.

SNS navodi da su širom Srbije održane sednice svih opštinskih i gradskih odbora.

Nakon sednice Predsedništva, na kojoj je u utorak usvojen zaključak da Aleksandar Vučić bude predložen Glavnom odboru za predsedničkog kandidata SNS, u četvrtak se, u cilju pripreme današnje sednice Glavnog odbora, sastalo svih 185 odbora koji su jednoglasno dali apsolutnu podršku kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije.

"Poručujemo svim političkim protivnicima, stranim službama i mafijaško-kriminalnim strukturama da, koliko god novca i grčevitog truda ulagali u to da vide Srbiju na kolenima i da je vrate na ivicu propasti, u tome neće uspeti", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, srpski naprednjaci će se još jače boriti za stabilnu, ekonomski jaku i uglednu Srbiju, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.


Objavljeno na sajtu mondo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.