http://www.b92.net

B92

Snima se film prema romanu francuskog premijera

B92 pre 4 sata
B92: Snima se film prema romanu francuskog premijera
Roman, čiji je koautor francuski premijer Eduar Filip, biće ekranizovan, saopštila je danas izdavačka kuća.
"Projekat je započet", potvrdili su uz izdavačke kuće, ali nisu precizirali detalje o vremenu i distribuciji filma. Kriminalistički roman "U tami" (Dans l'ombre), objavljen 2011, Filip je napisao zajedno sa Žilom Bojeom,... »

Tinejdžer uložio hiljadu dolara u bitcoin i postao milioner

B92 pre 3 sata
Pre tri godine Erik Finman iz američkog gradića Ajdaha kladio se sa roditeljima da neće morati da studira ukoliko postane milioner do svog punoletstva. Napustio je školu i učio je od kuće.
“Dobio sam opkladu od milion dolara sa svojim roditeljima. Zahvalan sam svima“, objavio je osamnaestogodišnji Erik na Fejsbuku. Njegova neobična priča počela je 2011. godine kada je imao 12 godina. Baka mu je dala hiljadu... »

Psi Džonija Depa još uzburkavaju strasti u Australiji

B92 pre 2 sata
B92: Psi Džonija Depa još uzburkavaju strasti u Australiji
Zamenik predsednika Vlade Australije Barnabi Džojs, kaže da će ispitati da li je Džoni Dep lažno svedočio, kada je pred sudom izjavio da nije znao da je tajno unošenje pasa u tu zemlju ilegalno.
Saga o Pistolu i Buu, jorkširskim terijerima koje su Dep i njegova tadašnja supruga Amber Herd prokrijumčarili u Australiju 2015, izgleda još nije dobila svoj kraj. Naime, bivši menadžeri glumca tvrde da je on bio "potpuno... »

Verovali ili ne, svako od nas ima kraljevsko poreklo

B92 pre 4 sata
B92: Verovali ili ne, svako od nas ima kraljevsko poreklo
Genetičari kažu da su svi Evropljani na ovaj ili na onaj način u srodstvu sa kraljevskim porodicama.
Voditelj BBC Adam Raderford kaže da emisije poput one u kojima se ispituje porodično stablo slavnih, često pokušavaju da pronađu njihovu sponu sa kraljevskim porodicama, ali da bi se to moglo reći za gotovo sve Evropljane. Tako... »

Ako ste rođeni između '77. i '83. pripadate posebnoj generaciji

B92 pre 4 minuta
B92: Ako ste rođeni između '77. i '83. pripadate posebnoj generaciji
Generacija koja se oseća starije da bi se povezala sa opsednutošću selfijima kao milenijalci, ali je previše mlada za ciničnost generacije X, naziva se „ksenijalsi“.
Obično su rođeni između 1977. i 1983. godine, a detinjstvo će pamtiti po dial-up internetu, mobilnim telefonima nalik ciglama, a za njih Facebook nije nikakva novost jer su prethodno imali MySpace. Ksenijalsi su odrastali sa... »

Iliev: Stižu Leo i Đurđević, od četvrtak kompletni

B92 pre 34 minuta
B92: Iliev: Stižu Leo i Đurđević, od četvrtak kompletni
Sportski direktor Partizana Ivica Iliev potvrdio je da će se Brazilac Leonardo priključiti timu u Sloveniji, te da će od četvrtka ekipa biti kompletna.
Leonardo je propustio prvi deo priprema crno-belih na Zlatiboru, iako je prvobitno planirao da se iz Brazila vrati 19. juna, on je dobio desetak dana više odmora u odnosu na ostatak ekipe. "Bilo je problema sa kartom, ali... »

Grad u kojem se motaju kablovi

B92 pre 4 sata
B92: Grad u kojem se motaju kablovi
Mesto na jugu Srbije, tri slova, na ulazu tabla "Dobrodošli u grad elektronike“.
Pogađate, reč je o Nišu, nekadašnjem gigantu u privredi bivše Jugoslavije. Danas je to grad u kojem se proizvode kablovi za auto-industriju. Televizori, veš mašine, frižideri, računari Elektronske industrije Nišâ€¦ Svega toga... »

Naučnici došli do neočekivanog otkrića o "običnoj" vodi

B92 pre 1 sat
B92: Naučnici došli do neočekivanog otkrića o "običnoj" vodi
Voda se razlikuje od svih drugih tečnosti, što je čini ključnom za postojanje života na Zemlji. Novo istraživanje je otkrilo još jedno njeno svojstvo, za koje se ranije nije znalo: voda postoji u dve različite tečne faze.
"Na niskim temperaturama, kada je kristalizacija leda spora, voda može da postoji u dve različite tečne faze", kaže Anders Nilson, profesor fizičke hemije na Univerzitetu u Stokholmu. Istraživači su koristili moćni rendgen kako... »

Da li je krompir zdrava hrana?

B92 pre 1 sat
B92: Da li je krompir zdrava hrana?
Da, običan pečeni krompir je zdrava hrana, naročito kad se jede sa ljuskom, bogatom vlaknima.
Međutim, pošto je njegov sastav drugačiji od ostalog povrća, ne sme da bude jedino povrće u vašoj ishrani. Iako krompir važi za hranu koja deblja, jedan pečeni krompir srednje veličine sa ljuskom ima samo 160 kcal i ne sadrži... »

Pretnje novinarki Cenzolovke: Ići ćeš pod mač

B92 pre 10 minuta
B92: Pretnje novinarki Cenzolovke: Ići ćeš pod mač
Beograd -- Novinarki i zamenici glavnog urednika Cenzolovke Mariji Vučić preko Fejsbuka je zaprećeno rečima: "Kamenjarko, ići ćeš pod mač ubrzo".
Pretnja je stigla nakon što je u petak objavila tekst o tome kako su ekstremni desničari u Nišu sprečili projekciju filma "Albanke su naše sestre". Slučaj po hitnom postupku ispituje Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.... »

Generalni štrajk u "Fijatu"

RTS  pre 1 sat  još 25 povezanih

Biografije novih članova Vlade

B92  pre 1 sat  još 27 povezanih

Vučić: Nije bilo pritisaka zbog Vulina

Beta  pre 1 sat  još 11 povezanih

Sutra sednica Skupštine Srbije o izboru Vlade Srbije

Beta  pre 2 sata  još 9 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.