http://www.b92.net

B92

Mačke više vole ljude od hrane i miševa

B92 pre 19 sati
B92: Mačke više vole ljude od hrane i miševa
Iako se smatra da su mačke, za razliku od pasa, manje emocionalno vezane na svoje vlasnike i da od njih očekuju hranu, a ne društvo i igru, istraživanje koje je na uzorku od 38 mačaka sprovela ekipa naučnika sa dva američka univerziteta relativizovalo je tu uvreženu predrasudu.
"Iako preovladava uverenje da mačke više vole samoću, naše istraživanje je pokazalo drugačiju sliku - mačke vole ljude, pokazuju različite vrste osećanja, a na njihove sociološke interakcije verovatno utiču životna iskustva i... »

Morata odbio Čelsi i Junajted zbog Milana

B92 pre 18 sati
B92: Morata odbio Čelsi i Junajted zbog Milana
Real Madrid pristao je da proda Alvara Moratu ekipi Milana, prenose italijanski mediji.
Gazeta delo Sport tvrdi da je Morata odbio ponude Čelsija i Mančester Junajteda i prihvatio Milanovu od 7,5 miliona evra po sezoni. Real je vratio letos Moratu iz Juventusa za 30 miliona evra, deset više nego što ga je prodao... »

Abedi četiri dana pre napada bio u Nemačkoj

B92 pre 17 sati
B92: Abedi četiri dana pre napada bio u Nemačkoj
Glavni osumnjičeni za teroristički napad u Mančesteru bio je četiri dana pre napada u Nemačkoj, prenosi "Gardijan" pisanje nemačkih medija.
Kako se navodi, Salman Abedi je 18. maja iz Diselforfa odleteo za Mančester. Takođe, berlinski list "Tagešpigl" ističe da je prema njegovim izvorima Abedi u Berlin došao iz Libije preko Praga. Nemačke bezbednosne službe istražuju... »

NBS: Nije bilo nikakvog "sajber napada"

B92 pre 17 sati
B92: NBS: Nije bilo nikakvog "sajber napada"
Beograd -- Narodna banka Srbije nije pretrpela nikakav "sajber-napad" i njen IKT sistem funkcioniše nesmetano i bez ikakvih poteškoća.
Kako dodaju u NBS, sistem ni u jednom trenutku nije bio ugrožen. Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji da je NBS bila žrtva "sajber-prevare" u kojoj je oštećena za 175.500 evra, iz centralne banke objašnjavaju da... »

"Vreme je - svakom selu po bankomat"

B92 pre 12 sati
B92: "Vreme je - svakom selu po bankomat"
Ruralna Rumunija je i dalje "premalo finansijski atraktivna" bankama, istakao je rumunski premijer Sorin Grindeanu.
On je dodao da je krajnje vreme da najmanje jedan bankomat postoji u svakom selu ili zajednici. "Ruralna Rumunija je i dalje premalo finansijski atraktivna za vas i ja to mogu shvatiti, ali možda je krajnje vreme da, osim crkve,... »

Dirljiv trenutak: Minut ćutanja, tišina, pa Oejzis VIDEO

B92 pre 14 sati
B92: Dirljiv trenutak: Minut ćutanja, tišina, pa Oejzis VIDEO
Posle minuta ćutanja na mančesterskom trgu Svete Ane iz mase je krenula pesma "Oejzisa" koju je masa prihvatila, a snimci ubrzo okačeni na društvene mreže.
"Bila je apsolutna tišina ceo minut, čuo se samo helikopter, a onda je neko viknuo 'Rokaj, Mančestere' i usledio je aplauz. Onda, iz te tišine, žena koja je držala buket cveća počela je da peva početne stihove Oejzisa Don’t Look... »

Zaplenjena marihuana, uhapšena devojka, MUP objavio snimak

B92 pre 8 sati
B92: Zaplenjena marihuana, uhapšena devojka, MUP objavio snimak
Beograd -- Policija je u Beogradu zaplenila pet kilograma marihuane i uhapsili jednu devojku zbog sumnje da je preprodavala tu drogu, saopštilo je MUP Srbije.
U stanu u kome je boravila osumnjičena E. L. (23) policija je u torbi pronašla 10 kesa sa marihuanom i elektronsku vagicu za precizno merenje, navodi se u saopštenju. Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na oko 100.000 dinara,... »

Eksplozija u Atini, ranjen bivši premijer

B92 pre 7 sati
B92: Eksplozija u Atini, ranjen bivši premijer
Atina -- Bivši grčki premijer Lukas Papademos, njegov vozač i još jedna osoba povređeni su kada je aktivirana eksplozivna naprava sakrivena u koverti.
Eksplozija pisma bombe se dogodila dok je automobil bio u pokretu. Oni su smešteni u bolnici Evangelismos u Atini. ANA prenosi da je Papademos trenutno na operaciji zbog povreda abdomena, a zadobio je i povrede nogu. Televizija... »

Nemačka: Traže zabranu Tompsonovog koncerta

B92 pre 5 sati
B92: Nemačka: Traže zabranu Tompsonovog koncerta
Berlin -- Jedna politička inicijativa levog spektra iz nemačkog grada Vupertala zatražila je zabranu, odnosno odustajanje od održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona.
Koncert u tom nemačkom gradu Tompson bi trebalo da održi 4. juna. "Hrvatski rok-bend 'Tompson' okupljen oko svog osnivača i frontmena Marka Perkovića je širom Evrope na zlom glasu zbog veličanja hrvatskog fašizma i vojnih akcija... »

Tužioci Slovačke traže zabranu ultradesničarske stranke

B92 pre 5 sati
B92: Tužioci Slovačke traže zabranu ultradesničarske stranke
Bratislava -- Slovački tužioci zatražili su od Vrhovnog suda da zabrani ultradesničarsku partiju koja je postala treća najpopularnija stranka u toj zemlji.
Kao razlog navode da ta stranka podriva demokratiju. Partija, poznata kao Narodna partija naša Slovačka - Kotleba, vodila je jaku kampanju protiv puštanja migranata u državu, a prvi put je osvojila mesta u parlamentu marta 2016.... »

©2017 Netmark d.o.o.