http://www.b92.net

B92

RIK: Osam posmatrača OEBS se prijavilo za praćenje izbora

B92 pre 19 sati
B92: RIK: Osam posmatrača OEBS se prijavilo za praćenje izbora
Osam posmatrača OEBS-a, iz Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, prijavilo se za praćenje predsedničkih izbora koji su raspisani za 2. april.
To je rečeno Tanjugu u RIK-u. U proceduri su i zahtevi za praćenje sprovođenja izbora koje su podneli posmatrači Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Centralna izborna komisije BiH i Državna izborna komisija Makedonije. Za... »

Politikovizija: Ukrajina zabranila Ruskinji ulazak u zemlju

B92 pre 22 sata
B92: Politikovizija: Ukrajina zabranila Ruskinji ulazak u zemlju
Ukrajinski Savet za bezbednost zabranio je ulazak u zemlju ruskoj pevačici Juliji Samojlovoj, koja bi trebalo da predstavlja svoju zemlju na predstojećoj Evroviziji u Kijevu.
Kako prenose ruski mediji, pevačici je ulazak zabranjen na tri godine, a razlog je to što je učestvovala na festivalu "Svet sporta i dobrote" na Krimu 2015. godine. Ukrajinski zakon prepoznaje kao krivično delo boravak uz rusku... »

"U Vojnu gimnaziju želi više devojčica nego dečaka"

B92 pre 1 dan
B92: "U Vojnu gimnaziju želi više devojčica nego dečaka"
Beograd -- "Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju je završen, a prvi put se prijavilo više devojčica nego dečaka", kaže portparol Ministarstva odbrane i VS Jovan Krivokapić.
Prema njegovim rečima: "Tradicionalno, vladalo je veliko interesovanje dečaka i devojčica i na jedno mesto prijavilo se devet kandidata". "Prvi put na konkurs za prijem u Vojnu gimnaziju prijavilo se više devojčica nego dečaka",... »

Godina od napada u Briselu: Minut ćutanja, minut buke FOTO

B92 pre 1 dan
B92: Godina od napada u Briselu: Minut ćutanja, minut buke FOTO
Brisel -- Brisel obeležava prvu godišnjicu bombaških napada Islamske države u tom gradu kada je ubijeno 32 ljudi, a ranjeno više od 320.
Tačno u 7:58 sati minutom ćutanja odata je pošta žrtvama na aerodromu Zaventem gde je pre tačno godinu izveden prvi napad. Minut ćutanja održan je i u 09:11 sati na stanici metroa u briselskoj četvrti Malbek gde se na današnji... »

Jeremić: Borimo se za kulturnu i pristojnu Srbiju

B92 pre 17 sati
B92: Jeremić: Borimo se za kulturnu i pristojnu Srbiju
Predsednički izbori su borba za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju kakva je ona uvek bila i kakva će ponovo biti posle izbora.
To je u Somboru izjavio kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić. "Mi se danas na ovim izborima ne borimo za glasove, mi se na ovim izborima borimo za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju kakva je ona uvek bila i kakva verujem... »

Jelena imala meč loptu, pa izgubila u prvom kolu

B92 pre 16 sati
B92: Jelena imala meč loptu, pa izgubila u prvom kolu
Srpska teniserka Jelena Janković već u prvom kolu eliminisana je sa Mastersa u Majamiju, posle poraza od Jaroslave Švedove iz Kazahstana 4:6, 6:4, 7:6 (7-3).
Jankovićeva je u trećem setu imala vođstvo 4:2 i 5:3, propustila je i meč loptu u 10. gemu, a potom u taj-brejku izgubila četiri poena na svoj servis i završila učešće. Najbolja srpska teniserka nastaviće pad na sledećoj WTA... »

Zemljotres na Baliju, panika među stanovnicima i turistima

B92 pre 1 dan
B92: Zemljotres na Baliju, panika među stanovnicima i turistima
Zemljotres je pogodio indonežansko ostrvo Bali i izazvao paniku među stanovnicima i turistima, ali nema izveštaja o šteti ili povređenima.
Američki geološki institut saopštio je da je zemljotres magnitude 5,5 udario u 7.10 jutros po lokalnom vremenu (0.10 po centralnoevropskom vremenu). Njegov epicentar je bio dva kilometra severoistočno od Bandžar Pasekana, grada u... »

"Veći broj pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Srbiju"

B92 pre 1 dan
B92: "Veći broj pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Srbiju"
Beograd -- Ovih dana beleži se povećan broj pokušaja ilegalnog ulaska migranata u Srbiju, izjavio je portparol Ministarstva odbrane i VS Jovan Krivokapić.
Krivokapić je naglasio da su udružene snage vojske i policije na granici sa Bugarskom i Makedonijom do sada sprečile nelegalni ulazak više od 20.000 migranata, a uhvaćeno je 132 krijumčara. Sa lepim vremenom, kako kaže, povećan... »

Počelo štampanje glasačkih listića

B92 pre 1 dan
B92: Počelo štampanje glasačkih listića
Beograd -- U štampariji "Službenog glasnika" počelo je štampanje 6.757.793 glasačka listića za izbore za predsednika Srbije koji su raspisani za 2. april.
Početku štampanja prisustvovali su predstavnici RIK-a, među kojima i predsednik Vladimir Dimitrijević. Glasački listići biće rezedo boje, a štampaće se u jednoj, dve, tri, četiri ili pet jezičkih varijanti, u zavisnosti od toga... »

Vučić u Nišu: Želim ovde da vidim 1.250 radnika

B92 pre 18 sati
B92: Vučić u Nišu: Želim ovde da vidim 1.250 radnika
Niš -- Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je u Niškoj Banji potpisivanju ugovora Ministarstva privrede i kompanije "Integrejted mikro-elektroniks" (IME)
U obraćanju posle potpisivanja ugovora rekao je da se ponosi time što će Niš postati centar regiona, primetivši da je tome dobrim delom doprinela i vlada, a predstavnicima IME poručio je da želi da vidi 1.250 zaposlenih, da budu... »

Racija zbog napada, London u šoku (foto, video)

Mondo  pre 39 minuta  još 20 povezanih

Identifikovan osumnjičeni za napad na Peconija

B92  pre 39 minuta  još 17 povezanih

Požar u skladištu municije, evakuisan čitav grad

Večernje novosti  pre 2 sata  još 15 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.