http://www.b92.net

B92

NATO hteo da rasparča Rusiju?

B92 pre 5 sati
B92: NATO hteo da rasparča Rusiju?
Moskva -- Prema tajnim dokumentima do kojih je navodno došla ruska obaveštajna služba, nakon raspada SSSR NATO je planirao da podeli Rusiju na manje teritorijalne delove.
Tako tvrdi bivši ruski tajni agent, koji se predstavlja kao Pavel Andrejevič. On je u intervjuu televiziji "Rusija 1" rekao da je NATO planirao, nakon raspada Sovjetskog Saveza da podeli Rusiju i svede je na veličinu... »

UKR: Automobil bomba, poginuo vojnik, sumnja na terorizam

B92 pre 2 sata
B92: UKR: Automobil bomba, poginuo vojnik, sumnja na terorizam
Kijev -- U eksploziji automobila bombe u centru Kijeva poginuo pripadnik ukrajinske vojske. Ukrajinsko Ministarstvo odbrane to tretira kao "teroristički akt".
Ukrajinska policija je navela da je eksplozivna naprava, postavljena pod automobil, eksplodirala u 06:16 sati, dok je automobil bio u pokretu, preneo je Rojters. U eksploziji je poginuo zaposleni u obaveštajnoj službi u... »

Sirija: Snage SAD pogodile zatvor, stradalo 59 ljudi

B92 pre 54 minuta
B92: Sirija: Snage SAD pogodile zatvor, stradalo 59 ljudi
Damask -- Najmanje 59 osoba je ubijeno u vazdušnim udarima koalicije, predvođene SAD, na zatvor koji drže ekstremisti Islamske države.
Direktor sirijske Opservatorije za ljudska prava, čije je sedište u Londonu, Remi Abdel Rahman izjavio je za AFP da je napad izveden u zoru i da su tom prilikom ubijena 44 zatvorenika i 15 džihadista. Rahman je naveo da je... »

Danas bi trebalo da počne suđenje za "Kolubaru"

B92 pre 6 sati
B92: Danas bi trebalo da počne suđenje za "Kolubaru"
Beograd -- U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje u procesu protiv bivšeg direktora Rudarskog basena Kolubara i još 27 rukovodilaca tog preduzeća.
Dragan Tomić, rukovodioci "Kolubare" i vlasnici privatnih firmi optuženi su za zloupotrebe kojima su oštetili "Kolubaru". Oni su se na pripremnom ročištu, koje je u više termina trajalo od januara do maja, kratko izjasnili o... »

Hitna pomoć intervenisala 104 puta

B92 pre 6 sati
B92: Hitna pomoć intervenisala 104 puta
Beograd -- Hitna pomoć je noćas imala ukupno 104 intervencija od kojih 27 na javnom mestu. Dogodile se četiri saobraćajke, a u jednoj teško povređen motociklista.
Portparolka Hitne pomoći Nada Macura je agenciji Tanjug kazala da su u nezgodi koja se dogodila u 19:37 u ulici Zorana Radosavljevića u Batajnici povređene ženska osoba od 17 i muškarac od 28 godina, a usled čega su prevezeni u... »

Kad je Tito putovao Afrikom...

B92 pre 5 sati
B92: Kad je Tito putovao Afrikom...
Foto aparat Josipa Broza Tita, isečci uz lokalnih novina, materjali od kojih se šiju afričke haljine i ogromne fotografije na kojoj je prva dama Jovanka Broz okružena "drugaricama" iz Afrike, samo su deo izložbe "Tito u Africi - slike solidarnosti" koja će večeras biti otvorena u Muzeju Jugoslavije.
Autori projekta, kao i tekstova u istoimenoj knjizi koja prati izložbu su istoričarka Radina Vučetić, nezavisna kustoskinja Ana Sladojević, istoričar i predavač na Oksfordu Pol Bets i kustos Radovan Cukić. Izložba je nastala kao... »

Vučić: Kako neće dozvoliti MMF?

B92 pre 2 sata
B92: Vučić: Kako neće dozvoliti MMF?
Na pitanje da li će MMF dozvoliti povećanje plata, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nema sumnje u to.
"Kako neće dozvoliti? Pa naravno da će dozvoliti“, rekao je on. Prema njegovim rečima, ima prostora u budžetu za povećanje i svakako će ljudi imati veće plate i penzije. Govoreći o ocenama ekonomista da u sadašnjim razgovorima sa... »

Doživotna za medicinsku sestru koja je ubijala pacijente

B92 pre 6 sati
B92: Doživotna za medicinsku sestru koja je ubijala pacijente
Otava -- Sud u Kanadi izrekao doživotnu robiju bivšoj medicinskoj sestri osuđenoj za ubistvo osam starijih osoba u staračkim domovima u Ontariju.
Ona, prema odluci suda, nema mogućnost traženja uslovne kazne u narednih 25 godina, Elizabet Vetlaufer se ranije ovog meseca izjasnila krivom za ubistva pet žena i tri muškarca u staračkim domovima u Vudstoku i Londonu u... »

Tači: Neće biti zastoja, skupština do 11. jula

B92 pre 3 sata
B92: Tači: Neće biti zastoja, skupština do 11. jula
Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će nova skupština biti konstituisana u prvih deset dana jula, nakon što budu verifikovani rezultati izbora na KiM.
"Građani Kosova su slobodnim izborom odlučili ko ima mandat da formira novu vladu... Nadam se da će nove institucije biti kredibilne, stabilne, multietničke i sigurno sa jasnom evroatlantskom orijentacijom ", rekao je Tač za RTK.... »

Srbi "poslednja brana" za Titov trg u Zagrebu

B92 pre 5 minuta
B92: Srbi "poslednja brana" za Titov trg u Zagrebu
Zagreb -- Najava gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da će Trg maršala Tita u centru grada biti preimenovan u Trg Republike Hrvatske, podelio hrvatsku političku scenu.
I dok jedni smatraju da Bandić time plaća cenu ostanka na vlasti, te da je podlegao pritiscima ekstremističke grupacije koja otvoreno pokazuje simpatije prema ustaštvu, drugi smatraju da jedini koji to u ovom trenutku može da... »

©2017 Netmark d.o.o.