http://www.b92.net

B92

Tramp ukida Obamaker, 22 miliona ostaje bez zdravstvenog

B92 pre 4 sata
B92: Tramp ukida Obamaker, 22 miliona ostaje bez zdravstvenog
Vašington -- Oko 22 miliona Amerikanaca moglo bi da ostane bez zdravstvenog osiguranja u narednoj deceniji, prema zakonu podnetom Senatu na usvajanje.
Taj nacrt zakona, koji bi trebalo da zameni stari, popularno nazvan Obamaker, najverovatnije neće podržati demokrate koje smatraju da je okrutan i da nije fer, preneo je Bi-Bi-Si. Bi-Bi-Si dodaje da Republikanska partija Donalda... »

Roma dovela desnog beka iz Fejenorda

B92 pre 3 sata
B92: Roma dovela desnog beka iz Fejenorda
Holandski fudbaler Rik Karsdorp preći će u Romu iz Fejenorda u transferu vrednom najmanje 16 miliona evra.
Ovaj 22-godišnji desni bek potpisaće petogodišnji ugovor kada prođe današnje lekarske preglede u Rimu. Šampion Holandije dobiće odmah 16 miliona evra za obeštećenje, a potom i dodatna tri miliona u slučaju da se ispune određeni... »

Počeo Kup Matematičke gimnazije

B92 pre 2 sata
Kup Matematičke gimnazije u Beogradu počeo je danas i trajaće do 1. jula, a najbolji učenici iz 13 zemalja takmičiće se iz informatike, matematike, fizike.
Na takmičenju učestvuje 160 učenika, 30 ekipa, starosti do 16 godina, a iz Srbije prijavljeno je šest ekipa, i to tri iz Matematičke gimnazije i po jedna iz Valjeva, Kragujevca i Pančeva. Svečanom otvaranju takmičenja... »

"Standard": Nova premijrka ne odustaje od reformi

B92 pre 46 minuta
B92: "Standard": Nova premijrka ne odustaje od reformi
Beč -- Buduća premijerka Ana Brnabić najavila je nastavak nepopularnih reformi ocenjuje bečki "Standard".
Taj list podseća da je Brnabićeva rekla i da bi plate i penzije mogle da se povećaju ukoliko to ne ugrozi planirano smanjivanje javnih izdataka. Austrijski dnevnik navodi da je nepopularne reforme uveo njen prethodnik na toj... »

Ruski ambasador u SAD napušta tu funkciju

B92 pre 4 sata
B92: Ruski ambasador u SAD napušta tu funkciju
Vašington, Moskva -- Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, koji je bio u žizi zbog sastanaka sa saradnicima predsednika Donalda Trampa, napušta funkciju i vraća se u Moskvu.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je navelo da Kisljak napušta poziciju ambasadora u Vašingtonu posle devet godina i da je u pitanju "unapred planirana redovna rotacija". Ovim povodom na Fejsbuku se oglasila i portparolka... »

Na današnji dan, 27. jun

B92 pre 14 sati
B92: Na današnji dan, 27. jun
1693 - Džon Danton (John Dunton) objavio je u Londonu prvi ženski časopis, "Lejdis Merkuri". 1743 - U "ratu za austrijsko nasleđe" britanski kralj Džordž II (George) porazio je Francuze kod Detingena, kao poslednji vladar Velike Britanije koji je lično predvodio trupe u bici. 1801 - Britanske i... »

FARK položio oružje

B92 pre 4 sata
B92: FARK položio oružje
Bogota -- Kolumbijske vlasti i pobunjenici Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARK) obeležavaju kraj razoružavanja pobunjenika u skladu sa istorijskim sporazumom.
U centralnom delu Kolumbije za danas je predviđena zvanična ceremonija kojoj će prisustvovati predsednik Huan Manuel Santos i vrhovni komandat FARK-a Rodrigo Londonjo, poznatiji kao Timošenko. Misija UN za Kolumbiju koja je... »

Mongolija. Drugi krug izbora 9. jula

B92 pre 3 sata
B92: Mongolija. Drugi krug izbora 9. jula
Ulan Bator -- U Mongoliji će biti organizovan drugi krug predsedničkih izbora 9. jula, jer nijedan od tri kandidata nije osvojio apsolutnu većinu u prvom krugu.
Kako je saopštila Centralna izborna komisije ta zemlje, u drugom krugu izbora, koji se prvi put organizuju u Mongoliji gde je predsednik do sada uvek bio izabran u prvom krugu, biće opozicioni kandidat Demokratske stranke Haltma... »

Blagojević: KBC Niš ide dobro, sad će i "Tiršova 2"

B92 pre 3 sata
B92: Blagojević: KBC Niš ide dobro, sad će i "Tiršova 2"
Beograd -- Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kaže da počinje priprema za izgradnju bolnice "Tiršova 2", a da radovi u KBC "Niš" teku dobro.
Marko Blagojević je za RTS rekao da je Vlada imenovala tim inženjera na inicijativu Ministarstva zdravlja i Kancelarije kako bi se osigurala ubrzana dinamika izvođenja radova i kvalitet radova u KBC Niš, koji će, kaže, kada bude... »

J.Koreja: Zaustavljen najstariji nuklearni reaktor

B92 pre 3 sata
B92: J.Koreja: Zaustavljen najstariji nuklearni reaktor
Seul -- Prvi i najstariji nuklearni reaktor u Južnoj Koreji "Kori 1" koji je proizveo ukupno 155.260 gigavata električne energije, zaustavljen je.
Time je završeno jedno poglavlje u istoriji te države, koje je trajalo 39 godina, javlja agencija Jonhap. Reaktor koji je zaustavljen u toku vikenda, izgrađen 1977. na severoistoku Busana, drugog najvećeg grada u državi i glavne... »

Predlog Ane Brnabić o sastavu nove Vlade stigao u Skupštinu

N1 Info  pre 29 minuta  još 27 povezanih

Vučić: Nije bilo pritisaka da se odustane od Vulina

N1 Info  pre 1 sat  još 11 povezanih

Nova vlada do petka

Politika  pre 1 sat  još 9 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.