http://www.b92.net

B92

FMP bolji od Dinamika, Frend blistao u porazu

B92 pre 8 sati
B92: FMP bolji od Dinamika, Frend blistao u porazu
Ekipa FMP pobedila je Dinamik 89:75 u 11. kolu Košarkaške lige Srbije.
Izabranici trenera Dušana Alimpijevića ostvarili su sedmi trijumf u najjačoj ligi Srbije, dok je Dinamik sve dalje četvrtoj poziciji pošto su doživeli sedmi poraz. Klub iz Železnika u drugoj četvrtini napravio je ključnu razliku... »

Ko ide na stadion ili vozi uprkos zabrani - krivično delo

B92 pre 14 sati
B92: Ko ide na stadion ili vozi uprkos zabrani - krivično delo
Beograd -- Svi koji od 1. juna budu prekršili zabranu odlaska na stadion ili zabranu vožnje i druge sudske zabrane izrečene kao mera bezbednosti, odgovaraće krivično.
Prema novim propisima, u takvom slučaju izvršiocima krivičnog dela preti kazna do šest meseci zatvora ili novčana kazna. Ova sankcija predviđena je novim krivičnim delom "kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti" koje počinje... »

Kina štiti igrače: Porez na strane transfere 100%

B92 pre 16 sati
B92: Kina štiti igrače: Porez na strane transfere 100%
Kineski fudbalski savez uveo je novo pravilo prema kojem će tamošnji klubovi po dolasku stranog igrača morati da plate porez u iznosu transfera.
Taj porez ići će za razvoj mladih kineskih fudbalera, a takav potez znači i da kineski klubovi ubuduće neće moći da troše nemilice veliki novac na pojačanja iz Evrope, kao što je do sada bio slučaj. Novo pravilo, koje stupa na... »

Janković: Ipak ćemo se zvati "Pokret slobodnih građana"

B92 pre 14 sati
B92: Janković: Ipak ćemo se zvati "Pokret slobodnih građana"
Beograd -- Drugoplasirani predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da će se nedavno osnovani pokret, na čijem je čelu, zvati “Pokret slobodnih građana”.
Kako je rekao, ime “Slobodni građani Srbije” u međuvremenu je zauzeto. U intervjuu za Televiziju Šabac, Janković je rekao da je prvobitno planirano da se pokret zove “Slobodni građani Srbije” i da je prilikom provere, to ime bilo... »

Toti u nedelju poslednji put u dresu Rome!

B92 pre 13 sati
B92: Toti u nedelju poslednji put u dresu Rome!
Frančesko Toti potvrdio je da će u nedelju poslednji put igrati za Romu!
Toti ima 40 godina, celu karijeru je proveo u redovima "vučice", a od nje će se oprostiti protiv Đenoe. "Nemoguće je rečima opisati šta ove boje znače za mene i šta će uvek značiti. Ljubav koju osećam prema klub nije prošla. To... »

"Stanari da prijave šta smeta, 350 RSD po stanu"

B92 pre 14 sati
B92: "Stanari da prijave šta smeta, 350 RSD po stanu"
Beograd -- Obuka za profesionalne upravnike zgrada počela je u Beogradu u Privrednoj komori Srbije (PKS), a prve licence biće dodeljene krajem juna.
Obuka od 50 školskih časova - šest dana po sedam časova, a jednom osam, trajaće do 9. juna, a narednih nedelja biće organizovane obuke i u drugim gradovima u Srbiji gde su sedišta regionalnih privrednih komora. Pomoćnik ministra... »

Dan mladosti: Pogledajte kako se nekada slavio Titov rođendan

B92 pre 14 sati
B92: Dan mladosti: Pogledajte kako se nekada slavio Titov rođendan
Iako je jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito rođen 7. maja, zvanično je slavio rođendan 25. maja, na dan koji je 1957. godine nazvao Danom mladosti. Ovaj praznik se u državama nekadašnje Jugoslavije obeležava i danas.
Dan mladosti uveden je u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji (SFRJ) 1945. godine, na inicijativu kragujevačke omladine. Glavni simbol praznika bila je štafeta mladosti, koja je nošena mesec i po kroz čitavu... »

Ji: Znaju lideri da se do EU ne stiže uz promene granica

B92 pre 14 sati
B92: Ji: Znaju lideri da se do EU ne stiže uz promene granica
Beograd -- Visoki funkcioner Stejt departmenta Hojt Ji smatra da su izjave o "velikoj Albaniji" neodgovorna retorika, ali i da im ne bi trebalo pridavati preterani značaj.
Kako kaže, trebalo bi ih shvatati u kontekstu političke kampanje, jer su "politički lideri i stranke u regionu uglavnom svesni da do integracije u EU neće doći promenom postojećih granica". Po njegovom mišljenju, ne postoji... »

Nova sednica Skupštine Srbije u petak

B92 pre 15 sati
B92: Nova sednica Skupštine Srbije u petak
Beograd -- Peta sedinica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Srbije zakazana je za petak, 26. maj.
Na dnevnom redu biće predlozi zakona kojim se potvrđuju sporazumi o saradnji u oblasti odbrane sa drugim državama, o vazdušnom saobraćaju sa Kinom, o turističkoj saradnji sa Belorusijom... Kako se navodi u saopštenju Skupštine... »

Vasilijević: Zašto Terzić plaća stranca 600.000 €?

B92 pre 15 sati
B92: Vasilijević: Zašto Terzić plaća stranca 600.000 €?
Bivši fudbaler Crvene zvezde Goran Vasilijević oštro je kritikovao upravu kluba na čelu sa Zvezdanom Terzićem zbog politike koju sprovodi.
Vasilijević je razočaran što su crveno-beli izgubili "dobijeno" prvenstvo, a Terzića je posebno kritikovao zbog saopštenja i "sumanutih konferencija" te dovođenja nekvalitetnih stranaca "u vagonima" na štetu omladinskog pogona... »

©2017 Netmark d.o.o.