http://www.b92.net

B92

Srbi "poslednja brana" za Titov trg u Zagrebu

B92 pre 3 minuta
B92: Srbi "poslednja brana" za Titov trg u Zagrebu
Zagreb -- Najava gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da će Trg maršala Tita u centru grada biti preimenovan u Trg Republike Hrvatske, podelio hrvatsku političku scenu.
I dok jedni smatraju da Bandić time plaća cenu ostanka na vlasti, te da je podlegao pritiscima ekstremističke grupacije koja otvoreno pokazuje simpatije prema ustaštvu, drugi smatraju da jedini koji to u ovom trenutku može da... »

Jugović: Izbor Vulina znak da Srbij nikad neće u NATO

B92 pre 1 sat
B92: Jugović: Izbor Vulina znak da Srbij nikad neće u NATO
Beograd -- Bivši potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović izjavio da predlog da Aleksandar Vulin bude ministar odbrane znak da Srbija eće postati članica NATO.
"Dolaskom Vulina na čelo Ministarstva odbrane, Srbija se jasno i trajno odredila prema NATO integracijama - to znači da Srbija nikada neće postati članica NATO. Siguran sam da će Vulin učvrstiti vojnu saradnju sa Rusijom, što će... »

Mesto u Srbiji gde su plate 100.000 RSD

B92 pre 29 minuta
B92: Mesto u Srbiji gde su plate 100.000 RSD
Niš -- Po najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, apsolutni rekorder po visini prosečnih plata je beogradska opština Surčin sa prosekom od 99.623 dinara.
Na samom dnu lestvice majskih plata je opština Malo Crniće s prosečnom neto platom od 23.605 dinara. Iza Surčina je Novi Beograd s prosečnom neto platom od 74.706 dinara i Kostolac sa 73.861 dinarom. Na četvrtom i petom mestu po... »

Plavšić: Ostvario sam san odlaskom iz Zvezde

B92 pre 1 sat
B92: Plavšić: Ostvario sam san odlaskom iz Zvezde
Mladi srpski fudbaler Srđan Plavšić predstavljen je u Sparti gde je on izjavio da je ostvario san odlaskom iz Crvene zvezde.
Plavšić ima 21 godinu, postigao je deset golova za crveno-bele u prethodne dve sezone, a spekuliše se da je prodat za milion evra. "Mnogo sam srećan što sam ovde, ostvario sam na neki način san odlaskom iz Crvene zvezde. Mislim... »

Kraljica mnogo troši, rastu troškovi monarhije

B92 pre 22 minuta
B92: Kraljica mnogo troši, rastu troškovi monarhije
London -- Troškovi britanske monarhije povećani su za 5,4 odsto u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu, a tek treba da počne renoviranje Bakingemske palate.
Troškovi kraljice Elizabete Druge povećani su za 2,1 miliona funti u fiskalnoj godini 2016/2017. i sada iznose 41,9 miliona funti (47,6 miliona evra). Kraljevska porodica potrošila je 56,6 miliona funti u prethodnoj fiskalnoj... »

Udruženje: Ima pomaka na planu LGBT prava, ali...

B92 pre 4 sata
B92: Udruženje: Ima pomaka na planu LGBT prava, ali...
Beograd -- Udruženje "Parada ponosa Beograd", povodom 27. juna Međunarodnog dana ponosa, pozdravilo političke i društvene pomake u Srbiji na planu LGBT prava.
Međutim, iz tog udruženja upozoravaju da je i dalje težak položaj te zajednice i njenih pripadnika i odsustvo zakonske ravnopravnosti. Prema aktuelnim istraživanjima, preko 70 odsto LGBT osoba u Srbiji doživelo je neki oblik... »

Od Britanije sad beži i domaća banka

B92 pre 3 sata
B92: Od Britanije sad beži i domaća banka
Rojal bank of Skotland ukinuc�e 443 radna mesta u Velikoj Britaniji.
BBC prenosi da banka seli radna mesta u sklopu preseljenja bankarskih poslova u Indiju. Banka u državnom vlasništvu objavila je da će u Indiji kreditirati mala preduzeća a da će radnici u Britaniji i dalje da rade sa klijentima i... »

Kamilina strana priče: "Dajana je bila paranoična i histerična"

B92 pre 3 sata
B92: Kamilina strana priče: "Dajana je bila paranoična i histerična"
Britanski mediji ovih dana prenose delove biografije vojvotkinje od Kromvela, Kamile, a ono što piše u njoj definitivno baca novo svetlo na život u palati i brak princa Čarlsa i princeze Dajane.
Prema navodima Peni Džunior koja je pisala biografiju, Dajanina paranoja i napadi besa su okončali njen brak sa princom Čarlsom. I pre venčanja zajednički prijatelji su bili zabrinuti da Dajana i Čarls nisu dobar par jer nemaju... »

Samsung ponovo prodaje Note 7, ali pod drugim imenom

B92 pre 3 sata
B92: Samsung ponovo prodaje Note 7, ali pod drugim imenom
Najveći svetski proizvođač pametnih telefona, Samsung, kreće sledeće nedelje ponovo sa prodajom inoviranog smartfona Galaxy Note 7, nakon velikog opoziva tih uređaja iz prodaje prošle godine zbog baterija koje su eksplodirale prilikom punjenja, javljaju južnokorejski mediji.
Kako prenosi agencija AFP, iz Samsung Elektroniksa su odbili da komentarišu medijske izveštaje. Pozivajući se na izvore iz ove industrije, novinska agencija Južne Koreje Jonhap i drugi mediji, preneli su da će Samsung početi... »

SAD Kinu stavljaju na listu najgorih zemalja

B92 pre 6 sati
B92: SAD Kinu stavljaju na listu najgorih zemalja
Vašington -- SAD planiraju da uvrste Kinu na listu najgorih zemalja kada se radi o trgovini ljudima i prisilnom radu, saopštio je za Rojters izvor iz Kongresa.
Državni sekretar SAD Reks Tilerson odlučio je da Kinu spusti na najniži ''nivo tri'', kada su u pitanju trgovina ljudima i prisilni rad, i stavi je "rame uz rame" sa, pored ostalih, Iranom, Severnom Korejom i Sirijom, naveo je... »

©2017 Netmark d.o.o.