http://www.b92.net

B92

Junajted i Siti doniraju milion ÂŁ žrtvama napada

B92 pre 14 sati
B92: Junajted i Siti doniraju milion ÂŁ žrtvama napada
Fudbalski klubovi iz Mančestera, Junajted i Siti, obećali su da će zajedno da daju milion funti humanitarnom fondu namenjenom žrtvama terorističkog napada.
Odmah posle koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančester areni eksplodirala je bomba koja je usmrtila 22 osobe i ranila još 64. "Istina je da ćemo predstaviti jedinstveni odgovor na tragediju", rekao je izvršni direktor... »

"U Skupštini stalno žmurke, idemo u lov zbog sednice"

B92 pre 12 sati
B92: "U Skupštini stalno žmurke, idemo u lov zbog sednice"
Beograd -- Poslanička grupa "Dosta je bilo" zatražila je da se otkaže sednica Skupštine zakazana za sutra jer nisu imali vremena da upute predloge dopune dnevnog reda.
DJB u saopštenju navodi da je sednica Skupštine zakazana danas, da se dopune dnevnog reda mogu predavati samo do 24 sata pred početak sednice, te da opozicija nije imala vremena da to učini. Navode da nije bilo moguće dopuniti... »

Uhapšena četvorica Albanaca na Kosovu, planirali napade

B92 pre 10 sati
B92: Uhapšena četvorica Albanaca na Kosovu, planirali napade
Priština -- Kosovska policija uhapsila je četvoricu Albanaca, osumnjičenih da su pripremali terorističke napade.
U saopštenju se navodi da je kosovska policija izvela veliku operaciju provere pet lokacija u Prištini, Gnjilanu i Uroševcu, preneo je AP. Tokom provere lokacija, kosovska policija je zaplenila revolver, pušku, kompjuter, molblne... »

Istraživanje: Raspad SFRJ doneo više štete nego koristi

B92 pre 7 sati
B92: Istraživanje: Raspad SFRJ doneo više štete nego koristi
Raspad Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije doneo je zemljama naslednicama više štete nego koristi
To pokazuje najnovije istraživanje agencije Galup u kojem je učestvovalo više od 1.000 ispitanika u celom regionu. Jugonostalgija je, kako se navodi, najveća u Srbiji i Bosni i Herceogovini. Na pitanje da li je raspad SFRJ... »

Zaharova odgovorila Keriju stihovima Majakovskog

B92 pre 12 sati
B92: Kerijev savet američkim studentima: Učite ruski
Portparolka ruskog MIP Marija Zaharova odgovorila je na izjavu bivšeg američkog državnog sekretara Džona Kerija stihovima Vladimira Majakovskog.
Keri je ranije izjavio da američki đaci treba da uče ruski jezik da bi mogli bolje da utiču na vladu svoje zemlje. "Često me pitaju u čemu je tajna, kako se ostvaruje realan uticaj na vladu. Nedavno se sve promenilo. Ja bih rekao... »

Ani Belen uručen Zlatni pečat u Jugoslovenskoj kinoteci

B92 pre 17 sati
B92: Ani Belen uručen Zlatni pečat u Jugoslovenskoj kinoteci
Divi španske kinematografije Ani Belen uručeno je priznanje "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci.
Ovo preestižno priznanje za doprinos kinematografiji španskoj glumici je sinoć uručio Marjan Vujović, direktor Jugoslovenske kinoteke. Uz čaroban osmeh po kojem je prepoznatljiva u istoriji svetske kinematografije Belan je kratko... »

Panika u Nemačkoj, Bosanac će promeniti sve

B92 pre 18 sati
B92: Panika u Nemačkoj, Bosanac će promeniti sve
Berlin -- Nemačka štampa prati poslovne poteze porodice Hastor iz Bosne i Hercegovine, koja je rešila da u svoju poslovnu mrežu uključi i proizvođača auto-delova Gramer.
Ovih dana se u Nemačkoj mnogo govori o porodici Hastor iz Bosne i Hercegovine. Ona, naime, želi da preuzme upravu nad proizvođačem auto-delova Gramer iz bavarskog Amberga. Reč je o firmi specijalizovanoj za razvoji opremu... »

Dolar ostaje blizu svog maksimuma

B92 pre 16 sati
B92: Dolar ostaje blizu svog maksimuma
Beograd -- Dolar se zadržao blizu šestoipomesečnog minimuma u sredu, a fokus investitora se prebacio sa američke političke scena na monetarnu politiku
Fokus se pomerio nakon izjave jednog zvaničnika Federalnih rezervi (Fed) koja je opet potpirila očekivanja u pogledu podizanja kamatne stope sledećeg meseca. Dolarski indeks, koji meri vrednost dolara u odnosu na korpu glavnih... »

Đurić: Kosovo latentni izvor nestabilnosti u regionu

B92 pre 12 sati
B92: Đurić: Kosovo latentni izvor nestabilnosti u regionu
Beograd -- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Kosovo latentni izvor nestabilnosti u regionu.
Kako kaže, to je tako zbog teške socijalno-ekonomske situacije i "nesposobnosti političke elite u Prištini da odgovori na egzistencijalne potrebe građana", što za posledicu ima snaženje političkog ekstremizma i verske... »

DJB poziva na bojkot parlamenta, LDP se pridružuje

B92 pre 8 sati
B92: DJB poziva na bojkot parlamenta, LDP se pridružuje
Beograd -- Pokret Dosta je bilo pozvao je opozicione poslanike da bojkotuju sutrašnju sednicu parlamenta, a LDP je najavio da će se pridružiti tom pozivu.
Predsednik DJB Saša Radulović, pozvao je sve opozicione poslanike u Skupštini Srbije da bojkotuju sutrašnju sednicu "zbog nedoličnog načina na koji je zakazana" te očiglednog nastojanja da se onemogući rasprava o smeni... »

©2017 Netmark d.o.o.