BBC » Vesti dana

BBC

Završen prvi krug u Briselu

BBC 09.03.2011
Delegacije iz Beograda i Prištine okončale su u Briselu prvi krug pregovora o rešavanju praktičnih pitanja, koja opterećuju život gradjana. Prema rečima šefa srpske delegacije, Borislava Stefanovića, dvodnevni razgovori su protekli u konstruiktivnoj atmosferi, i dve strane su oko nekih... »

'Gadafi ponovo kontroliše grad Zaviju'

BBC 09.03.2011
Libijski lider Muamer Gadafi poručio je da će njegovi sunarodnici uzeti oružje u ruke i suprotstaviti se zapadnim silama ukoliko pokušaju da nametnu zonu zabranjenog letenja iznad zemlje. On je time reagovao na izjave američkih i britanskih zvaničnika koji su potvrdili da je uvodjenje zabrane... »

U Engleskoj, cigarete samo ispod tezge

BBC 09.03.2011
Vlada u Londonu saopštila je da će u okviru nastojanja da smanji broj pušača u zemlji svim prodavnicama na teritoriji Engleske zabraniti da izlažu duvan na vidnim mestima. To znači da će cigarete i pakovanja duvana morati da se skladište ispod tezge a ne u rafovima iza kase kao do sada.... »

Pregovori Beograda i Prištine u Briselu

BBC 08.03.2011
Delegacije Beograda i Prištine trebalo bi u sredu da nastave razgovore o, kako je najavljeno, praktičnim, životnim pitanjima, u kojima će posredovati Evropska unija. Delegacije predvode politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije Borko Stefanović i potpredsednik vlade Kosova Edita... »

Ofanziva Gadafijevih snaga

BBC 08.03.2011
Libijske oružane snage, lojalne pukovniku Gadafiju, nastavile su ofanzivu na uporišta pobunjenika na istoku zemlje. BBCijev izveštač kaže da je jedan libijski ratni avion ispustio četiri bombe na grad Ras Lanuf, od kojih je jedna oštetila jednu kuću, ali žrtava, po svemu sudeći, nije bilo.... »

Samit o škotskom fudbalu

BBC 08.03.2011
Na svojevrsnom fudbalskom samitu u Škotskoj, veliki rivali iz Glazgova Seltik i Rendžers obavezali su se da će preduzeti niz mera kako bi se ubuduće izbegle nasilne scene vidjene na njihovom prošlonedeljnom meču. Skup je sazvan posle nereda na terenu i oko njega, koji su pratili najveći derbi... »

Otpor Gadafijevih trupa sve jači

BBC 07.03.2011
BBC-jevi izveštači iz Libije javljaju da se borci opozicije, koji su krenuli iz sedišta u Bengaziju ka zapadu zemlje, suočavaju sa ozbiljnim otporom vladinih snaga na tom potezu. Stanovništvo, prema izveštajima, beži iz grada Ras Lanufa zbog straha od napada Gadafijevih trupa. Opozicione... »

Prekinuto suđenje Žaku Širaku

BBC 07.03.2011
Proces bivšem francuskom predsedniku Žaku Širaku, optuženom za korupciju i zloupotrebu položaja, prekinut je na zahtev odbrane, koja traži izjašnjenje višeg suda. Širaka je od optužnice dugo čuvo predsednički imunitet. Četiri godine nakon što je napustio Jelisejsku palatu, trebalo je... »

Tači za dijalog sa Beogradom

BBC 06.03.2011
Premijer Kosova Hašim Tači rekao je pred poslanicima Skupštine Kosova da najavljeni razgovori izmedju Prištine i Beograda predstavljaju "korak evropskog Kosova ka početku normalizacije odnosa među susedima - Kosovom i Srbijom". "Prvi put će predstavnici Kosova biti ravnopravni sa... »

U Libiji uhvaćeni britanski specijalci?

BBC 06.03.2011
Britanski ministar odbrane Lijam Foks izjavio je u nedelju da se na istoku Libije nalazi mali tim britanskih diplomata koji, kako je rekao, "pokušavaju da razgovaraju sa pobunjenicima u Bengaziju". Foks je, međutim, odbio da komentariše tvrdnje medija da su pobunjeničke snage uhvatile nekolicinu... »

Opozvana ambasadorka u Danskoj

RTV  pre 11 sati  još 20 povezanih

MUP spreman da podigne resurse u najkraćem roku

RTV  pre 7 sati  još 16 povezanih

Odbojkašice Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Beta  pre 3 sata  još 16 povezanih

Vuliln: Jedina oružana sila na Kosovu je KFOR

Blic  pre 10 sati  još 14 povezanih

Kinesko prvenstvo: Piksi pao u Šangaju

Večernje novosti  pre 7 sati  još 15 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.