http://www.bbc.co.uk/serbian/

BBC

Završen prvi krug u Briselu

BBC sreda, 9. mart 2011.
Delegacije iz Beograda i Prištine okončale su u Briselu prvi krug pregovora o rešavanju praktičnih pitanja, koja opterećuju život gradjana.
Prema rečima šefa srpske delegacije, Borislava Stefanovića, dvodnevni razgovori su protekli u konstruiktivnoj atmosferi, i dve strane su oko nekih pitanja nadomak rešenja. On je potvrdio da su na dnevnom redu bili... »

'Gadafi ponovo kontroliše grad Zaviju'

BBC sreda, 9. mart 2011.
Libijski lider Muamer Gadafi poručio je da će njegovi sunarodnici uzeti oružje u ruke i suprotstaviti se zapadnim silama ukoliko pokušaju da nametnu zonu zabranjenog letenja iznad zemlje.
On je time reagovao na izjave američkih i britanskih zvaničnika koji su potvrdili da je uvodjenje zabrane letenja iznad Libije jedna od mogućnosti o kojima se razmišlja kako bi se Gadafi sprečio da napada opozicione snage u... »

U Engleskoj, cigarete samo ispod tezge

BBC sreda, 9. mart 2011.
Vlada u Londonu saopštila je da će u okviru nastojanja da smanji broj pušača u zemlji svim prodavnicama na teritoriji Engleske zabraniti da izlažu duvan na vidnim mestima.
To znači da će cigarete i pakovanja duvana morati da se skladište ispod tezge a ne u rafovima iza kase kao do sada. Ministarstvo zdravlja navodi da će se ta zabrana u velikim samoposlugama primenjivati od sledeće godine, dok će... »

Pregovori u Briselu

BBC sreda, 9. mart 2011.
Uz posredovanje Evropske unije, delegacije Beograda i Prištine nastavile su u Briselu pregovore o praktičnim pitanjima, koja opterećuju život gradjana.
Timovi -- koje predvode politički direktor ministarstva inostranih poslova Srbije Borislav Stefanović i potpredsednik vlade Kosova Edita Tahiri -- juče su, kako je saopšteno, razgovarali o problemima vezanim za katastar i matične... »

Pregovori Beograda i Prištine u Briselu

BBC utorak, 8. mart 2011.
Delegacije Beograda i Prištine trebalo bi u sredu da nastave razgovore o, kako je najavljeno, praktičnim, životnim pitanjima, u kojima će posredovati Evropska unija.
Delegacije predvode politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije Borko Stefanović i potpredsednik vlade Kosova Edita Tahiri. Uoči razgovora u Briselu, šef diplomatije EU Ketrin Ešton izjavila je da je to "istinska... »

Samit o škotskom fudbalu

BBC utorak, 8. mart 2011.
Na svojevrsnom fudbalskom samitu u Škotskoj, veliki rivali iz Glazgova Seltik i Rendžers obavezali su se da će preduzeti niz mera kako bi se ubuduće izbegle nasilne scene vidjene na njihovom prošlonedeljnom meču.
Skup je sazvan posle nereda na terenu i oko njega, koji su pratili najveći derbi škotskog fudbala. Na utakmici Seltika i Rendžersa za škotski Kup došlo je do fizičkog okršaja dvojice trenera, isključena su tri igrača, dok su 34... »

Ofanziva Gadafijevih snaga

BBC utorak, 8. mart 2011.
Libijske oružane snage, lojalne pukovniku Gadafiju, nastavile su ofanzivu na uporišta pobunjenika na istoku zemlje.
BBCijev izveštač kaže da je jedan libijski ratni avion ispustio četiri bombe na grad Ras Lanuf, od kojih je jedna oštetila jednu kuću, ali žrtava, po svemu sudeći, nije bilo. Većina stanovnika je, kako se izveštava, napustila... »

Prekinuto suđenje Žaku Širaku

BBC ponedeljak, 7. mart 2011.
Proces bivšem francuskom predsedniku Žaku Širaku, optuženom za korupciju i zloupotrebu položaja, prekinut je na zahtev odbrane, koja traži izjašnjenje višeg suda.
Širaka je od optužnice dugo čuvo predsednički imunitet. Četiri godine nakon što je napustio Jelisejsku palatu, trebalo je konačno u sredu prvi puit da se pojavi u sudnici. No, 78. godišnji Širak je još jednom, zahvaljujući... »

Tači za dijalog sa Beogradom

BBC nedelja, 6. mart 2011.
Premijer Kosova Hašim Tači rekao je pred poslanicima Skupštine Kosova da najavljeni razgovori izmedju Prištine i Beograda predstavljaju "korak evropskog Kosova ka početku normalizacije odnosa među susedima - Kosovom i Srbijom".
"Prvi put će predstavnici Kosova biti ravnopravni sa predstavnicima Srbije, kao dve nezavisne i suverene države", rekao je Tači, i istakao da se "tehnički dijalog vodi zarad poboljšanja života gradjana Kosova i stabilnosti u... »

Otpor Gadafijevih trupa sve jači

BBC ponedeljak, 7. mart 2011.
BBC-jevi izveštači iz Libije javljaju da se borci opozicije, koji su krenuli iz sedišta u Bengaziju ka zapadu zemlje, suočavaju sa ozbiljnim otporom vladinih snaga na tom potezu.
Stanovništvo, prema izveštajima, beži iz grada Ras Lanufa zbog straha od napada Gadafijevih trupa. Opozicione snage su se iz mesta Bin Džavad povukle nazad u Ras Lanuf u nedelju, kada je jedan avion pokušao da u Bin Džavadu... »

©2017 Netmark d.o.o.