http://www.beta.rs

Beta

Pad akcija i rast funte dok Mej izlaže planove za Bregzit

Beta pre 3 sata
Akcije na svetskim berzama danas su ostvarile neujednačene rezultate dok se funta oporavlja s najavama Velike Britanije da će biti otvorena za nove trgovinske dogovore posle povlačenja s jedinstvenog tržišta Evropske unije. Britanski berzanski indeks FTSE 100 u minusu je od 0,8 odsto, dok su... »

Kina i Srbija potpisale memorandum o saradnji u poljoprivedi

Beta pre 4 sata
Kineski ministar poljoprivrede Han Čangfu i ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović potpisali su danas u Beogradu memorandum o razumevanju i saradnji u poljoprivredi, posebno investicija u preradu voća i mesa. Čangfu je rekao da je došao u Srbiju da bi započeo realizaciju izjave o... »

Tači: Bezbednosne snage Kosova spremne za svaki izazov

Beta pre 3 sata
Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas da su Bezbednosne snage Kosova (BSK) spremne za svaki izazov "na čitavoj teritoriji Kosova". Tači je, posle razovara s komandantom BSK, generalom Rahmanom Ramom, izrazio zadovoljstvo osposobljenošću i planovima tih snaga, saopštio je kabinet predsednika.... »

Nikolić i Skot o vozu i odnosima Srbije i SAD

Beta pre 5 sati
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom ocenio kao "potpuno neprihvatljivo" ponašanje Prištine u vezi s vozom Beograd-Kosovska Mitrovica prošlog vikenda, saopštio je kabinet predsednika Srbije. Kako je navedeno, Skot je rekao da se ne radi o... »

Cipras krajem januara u Beogradu

Beta pre 2 sata
Predsednik grčke vlade Aleksis Cipras boraviće krajem meseca u dvodnevnoj poseti Srbiji. Kako je danas najavljeno iz Vlade Srbije Cipras će u zvaničnoj poseti Srbiji boraviti 30. i 31. januara. To će biti njegova prva poseta Srbiji otkako je izabran za premiejra. Cipras je bio u Beogradu u decembru... »

Komersant: Srbija i Kosovo na pragu rata

Beta pre 4 sata
Srbija i Kosovo su na "pragu rata" zbog voza koji je iz Beograda krenuo u Kosovsku Mitrovicu, ocenjuje danas moskovski dnevnik "Komersant". List navodi da je u tom dogadjaju od početka bilo "mnogo političke simbolike", jer vozovi na toj relaciji nisu išli od 1999. godine. Voz je nazvan "ruskim", a... »

Skot: Svi u regionu treba da izbegavaju povišenu retoriku

Beta pre 1 sat
Američki ambasador Kajl Skot u razgovoru s predsednikom Tomislavom Nikolićem rekao je da svi u regionu treba da izbegavaju "povišenu retoriku", pošto je stabilnost preduslov za napredak, saopštila je danas Ambasada SAD. Ambasada je navela da se Skot sastao se s Nikolićem kako bi razgovarali o... »

EPS isključio struju Fabrici akumulatora Sombor

Beta pre 4 sata
Elektroprivreda Srbije (EPS) je danas saopštila da je Fabrici akumulatora Sombor (FAS) prekinuto snabdevanje električnom energijom, posle više pokušaja da naplati njen dug za struju od 81,5 miliona dinara. "Ne postoji ni jedan zakonski uslov da se nastavi isporuka električne energije toj fabrici,... »

'Obijanje prostorija DJB pokušaj zastrašivanja'

Beta pre 4 sata
Predsednik Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović je danas ocenio da je obijanje prostorija tog pokreta beogradskoj opštini Vračar "pokušaj zastrašivanja". Radulović je novinarima u Skupštini Srbije kazao da se "očigledno radi o pokušaju da se uzmu prikupljeni potpisi gradjana za osnivanje stranke... »

BAT dogovorio preuzimanje Rejnoldsa

Beta pre 4 sata
Kompanija Britiš Amerikan tobako (British American Tobacco Plc  -  BAT) dogovorila je potpuno preuzimanje Rejnolds Amerikena (Reynolds American Inc) čime će biti stvorena najveća duvanska kompanija na svetu koja je na berzi. Tim poslom vrednim 49 milijardi dolara, neki od najpoznatijih brendova... »

©2016 Netmark d.o.o.