http://glasamerike.net

Glas Amerike

Parastos u Starom Grackom - zločin nerešen 18 godina

Glas Amerike pre 17 sati
Parastosom u selu Staro Gracko kod Lipljana danas je obeleženo 18 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Za taj zločin još niko nije odgovarao. EULEKS je obustavio istragu, a porodice ubijenih se nadaju da će se ovim slučajem baviti novoformirani Specijalni sud. Parastos ubijenim žeteocima služen... »

Kongres u utorak o sankcijama Rusiji

Glas Amerike pre 16 sati
Dvostranačka grupa američkih kongresnih lidera postigla je dogovor o uvođenju novih sankcija Rusiji zbog njenog mešanja u američke predsedničke izbore prošle godine i agresivne vojne kampanje u Ukrajini i Siriji, kao i o uvođenju novog ekonomskog embarga Iranu i Severnoj Koreji. Predstavnički dom... »

Posmatrači: Sirija krši primije, napala pobunjeničku istočnu Gotu

Glas Amerike pre 21 sat
BEJRUT — Borbeni avioni sirijske vlade izveli su nekoliko vazdušnih udara u oblasti istočne Gote, istočno od Damaska u subotu, dan nakon što je sirijska vojska proglasila obustavu neprijateljstava u toj oblasti, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava. Ta posmatračka grupa sa sedištem... »

Osmoro mrtvih u hladnjači u Teksasu

Glas Amerike pre 16 sati
Policija u Teksasu je saopštila da je u jednoj hladnjači na parkingu robne kuće "Volmart" u San Antoniju pronašla osam mrtvih osoba, koje su, kako se veruje, žrtve krijumčarenja ilegalnih imigranata u Sjedinjene Države. Najmanje 28 preživelih , među kojima je bilo i dvoje dece školskog uzrasta... »

Najezda krpelja na severoistoku SAD

Glas Amerike pre 17 sati
Odlazak u prirodu ponekada umesto da bude prijatno iskustvo može da se pretvori u pravu moru. Posle izuzetno blage zime, ove godine, severoistočni deo Sjedinjenih država pogođen je najezdom krpelja, parazita koji prenose opasnu i smrtonosnu lajmsku bolest. Poput ribarske mreže naučnici raširenim... »

Sve više dokaza da srećne krave daju više mleka

Glas Amerike pre 17 sati
Postoje brojni dokazi da životinje poput ljudi osećaju strah, bol, stres, patnju. Naučnici u Viskonsinu se već duže vremena bave proučavanjem kako da se domaćim životinjama, koje su i izvor hrane omogući kvalitetan život u harmoniji sa okolinom. U svom traganju za rešenjem otkrili su tajnu srećnih... »

Virtuelna realnost ulazi u školske učionice

Glas Amerike pre 17 sati
Zahvaljujući holivudskim specijalnim efektima, moguće je stvoriti svet superheroja i veoma veoma daleke galaksije. Međutim, ta ista tehnologija postepeno stiže u učionice i pretvara naučno obrazovanje u vizuelno putovanje, koje učenike može da odvede svuda - od unutrašnjosti ćelije do... »

©2017 Netmark d.o.o.