http://www.kurir.rs

Kurir

Incko poručio: Neću se izvinjavati ni Dodiku ni Ivaniću

Kurir pre 8 sati
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je da se neće izviniti ni pedsednik RS Miloradu Dodiku ni predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, zbog skandalozne izjave u kojoj je Republiku Srpsku uporedio sa NDH
"Ja se gospodinu Dodiku i gospodinu Ivaniću neću izvinjavati" - rekao je Incko, navodeći da je njegova izjava izvučena iz konteksta. VALENTIN INCKO: Dodik se igra vatrom Foto: Beta DODIK OPLEO PO INCKU: On sve radi da bi opravdao... »

Putin: Prljavi dosije naručila elita da spreči Trampa da preuzme vlast, gori su od prostitutki!

Kurir pre 3 sata
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da pokušaji u Americi da se oduzme legalitet novoizabranom predsedniku Donaldu Trampu podseća na "majdanske" metode viđene u Ukrajini.
Putin je rekao da su kompromitujući "podaci" iz prljavog dosijea o Trampu, među kojima su i navodne orgije s prostitutkama u Rusiji i slično, lažni i da "naše službe bezbednosti ne trče za svakim američkim milijarderom". "Po mom... »

Domaća valuta drži nivo: Evro danas 123,82

Kurir pre 11 sati
Dinar je danas ostao na približno istom nivou prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 123,8239 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
NBS je i juče intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi podržala domaću valutu. Dinar je prema evru slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 1,0 odsto.... »

(Kurir TV) Đura Mutavi otkriva posle dve decenije: Ovako su zemunci ubili Žiku, Kundaka i Ćuruviju

Kurir pre 3 sata
BEOGRAD - Bivši pripadnik zemunskog klana i sadašnji svedok-saradnik Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, podigao je srpsku javnost na noge posle jučerašnjeg svedočenja u Specijalnom sudu gde je otkrio naručioce nekih od najstrašnijih likvidacija devedesetih godina prošlog veka.
Foto: Kurir arhiva Podsetimo, on je juče pred sudom izrekao da mu je vođa zemunskog klana Mile Luković Kum, ubijen u akciji Sablja, neposredno pred smrt otkrio da iza tri, ali i još pet-šest likvidacija koje nije imenovao, stoji... »

Knežević najavio dolazak velikih investitora: U 2017. biće otvoreno 20.000 novih radnih mesta!

Kurir pre 7 sati
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da u ovoj godini očekuje više od 20.000 novih radnih mesta i dolazak oko 20 novih velikih investitora na srpsko tržište.
"Prošlu godinu smatram izuzetno uspešnom, jer smo podržali 21 investiciju vrednu više od 220 miliona evra, koja nam je donela 15.000 novih radnih mesta", rekao je Knežević. Ocenio je da pored novih zapošljavanja, investicije... »

6. Klasa Visokih studija bezbednosti: Stefanović, Mali i Vulin ponovo u školskoj klupi

Kurir pre 4 sata
BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević čestitao je danas polaznicima 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane na prilici da budu na tim studijama koje su, kako je istakao, postavljene jer su potrebne Srbiji, njenom sistemu bezbednosti i odbrane.
U 6. klasi tih Visokih studija, pored oficira Vojske Srbije, polaznici su i najviši državni funkcioneri, ministri unutrašnjih poslova i rada Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Prema... »

Rasvetljena krađa u muzeju 25. Maj: Radnik obezbeđenja priznao da je krao Titove stvari

Kurir pre 2 sata
BEOGRAD - Radnik obezbeđenja u Muzeju 25. maj na Dedinju Ivan Milovanović priznao je da je krao stvari Josipa Broza Tita koje su izložene u tom muzeju i nagodio se sa tužilaštvom da bude kažnjen sa godinu dana zatvora.
Naime, on je sklopio sporazum o priznanju krivice sa Prvim osnovim tužilaštvom u Beogradu zbog privičnom dela teška krađa, rekla je portparol Tužilaštva Leposava Vujanović. Foto: Muzej istorije Jugoslavije Prema sporazumu biće... »

Ministar Vujović: Uspešan aranžman s MMF, rast plata i standarda

Kurir pre 5 sati
BEČ - Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je danas da, ukoliko trogodišnji aranžman koji je Srbija zaključila sa MMF, koji ističe početkom 2018. bude uspešno završen, građani mogu da računaju da postoje trajne osnove za rast, koje će omogućiti i rast dohodaka i standard.“
Sve što vlada radi u okviru trogodišnjeg aranžmana koji je u februaru 2015. zaključila sa MMF-om, usmereno je na stvaranje osnove za trajno povećanje plata i penzija”, rekao je Vujović novinarima na marginama konferencije... »

Na crnoj listi: SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku

Kurir pre 1 sat
Sjedinjene Američke Države uvele su danas sankcije predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku.
Sankcije protiv Milorada Dodika podrazumevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama. Kako saznajemo, Dodik će se uskoro obratiti medijima povodom... »

Vučić odlučan: Ministrima zabranio da komentarišu dešavanja u regionu!

Kurir pre 7 sati
Premijer Srbije Aleksandar Vučić zamolio je ministre, državne funkcionere i službenike da do daljeg ne komentarišu dešavanja u regionu.
Vučić se na to odlučio zbog poslednjih dešavanja na Kosovu i zaustavljanja srpskog voza koji je trebalo da saobraća na liniji Beograd - Kosovska Mitrovica, kako bi se išlo u pravcu smirivanja situacije u reagonu. U pismu... »

©2016 Netmark d.o.o.