http://www.kurir.rs

Kurir

Marko Đurić: Za Jankovića Srbi s KiM nisu ni postojali dok se nije kandidovao

Kurir pre 13 sati
BEOGRAD - Potpredsednik SNS Marko Đurić danas je izjavio da za Sašu Jankovića, "pre nego što je poželeo da bude predsednik", građani na KiM nisu ni postojali, osim ako su albanske nacionalnosti, i pozvao ga da kaže koliko je puta za vreme "dugogodišnje političke zloupotrebe funkcije zaštitnika građana posetio našu južnu pokrajinu".
"Za Jankovića, građani na KiM nisu ni postojali, osim ako su albanske nacionalnosti, jer za njihove interese se vrlo revnosno borio . Ombudsman Janković je KiM tretirao kao deo tuđe teritorije, proglasivši se nenadležnim za AP... »

Nedimović: Ukida se obavezna vakcinacije protiv svinjske kuge

Kurir pre 20 sati
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da je u planu da obavezna vakcinacija protiv svinjske kuge bude ukinuta od juna ove godine.
"Planiramo da ukinemo obaveznu vakcinaciju i krenemo u proces monitoringa sa EU, koji će trajati dve do tri godine, kako bi se oni uverili da je nestala opasnost od razvoja kuge", rekao je Nedimović. Prema njegovim rečima, nakon... »

Brnabić: Do kraja marta odluka o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnim samoupravama

Kurir pre 18 sati
BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić najavila je danas da će do kraja marta biti doneta nova odluka o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnim samoupravama za 2017. godinu i da je najaveća promena u odnosu na prethodne ta što se neće ići linearno u smanjivanje, a omogući će se novo zapošljavanje.
Brnabić je rekla da se razmišlja da se lokalne samouprave podele u sedam grupa i da se dozvoli da zapošljavaju nove radnike o čemu bi odlučivala komisija u kojoj će biti promenjen sastav tako da će jednog svog prestavnika imati i... »

Tužba BiH protiv Srbije: Bošnjaci uzdrmali stabilnost u regionu

Kurir pre 1 dan
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić kazao je da je to telo u krizi i da bi njegovog bošnjačkog kolegu Bakira Izetbegovića sada trebalo pitati kako će ta kriza biti prevaziđena
Premijer Aleksandar Vučić ocenio je da je podnošenje zahteva za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde, po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid, neodgovoran potez kojim je stvorena veoma loša atmosfera, pre... »

Dino Merlin imao saobraćajnu nesreću: Kolima upravljao njegov sin

Kurir pre 9 sati
Prema saznanjima bosanskih medija Dino Merlin je danas u Sarajevu doživeo saobraćajnu nezgodu.
Kako su kazali iz PU Sarajevo Novi Grad, sudarila su se vozila marke Mercedes i Peugeot. "U ulici Zmaja od Bosne do broja devet dogodila se saobraćajna nesreća, a došlo je do sudara dva vozila. Nije bilo povređenih osoba, a na... »

I albanija bi da se bori protiv džihadista: Šalju jedan vod pešadije u Irak

Kurir pre 9 sati
Albanska ministarka odbrane Mimi Kodeli izjavila je danas da ta zemlja planira da u Irak pošalje pešački vod koji bi se na strani koalicije borio protiv Islamske države.
Ona je skupštinskom odboru kazala da se to planira zbog namere SAD, da pošalju jedinicu od oko 30 pešačkih vodova za vojne operacije u Iraku, prenosi AP. Prema njenim rečima, iračka vlada mora da se složi sa tim, pre nego što... »

(Foto) užas na karnevalu u Riju: Platforma sa igračima zgnječila gledaoce!

Kurir pre 21 sat
Tokom parade na čuvenom karnevalu u Rio de Žaneiru jedna od platformi udarila je u zaštitnu ogradu, pri čemu je povređeno najmanje 12 osoba, od kojih najmanje jedna teže, saopštila je danas policija.
Tokom parade, poslednja platforma škole sambe "Paraizo de Tuiti" prolazila je ulicom kada je udarila u ogradu koja razdvaja tribine od trotoara, pri čemu su povređeni gledaoci, učesnici parade i novinari. Policija je pokrenula... »

Ubistvo Brisa Tatona: Puzigaća negirao optužbe, početak ponovljenog suđenja 24. aprila

Kurir pre 19 sati
BEOGRAD - Viši sud u Beogradu zakazao je za kraj aprila početak ponovljenog suđenja Dejanu Puzigaći optuženom za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.
Danas je održano pripremno ročište na kojem je Puzigaća negirao optužbe. Početak glavnog pretresa (suđenja) zakazan je za 24. april, precizirala je portparol suda Bojana Stanković. Na današnjem ročištu Puzigaća se kratko izjasnio... »

(Foto) proglašena predstavnica: Evo ko će za Srbiju pevati na Evroviziji

Kurir pre 11 sati
Predstavnica Srbije na 62. Pesmi Evrovizije biće srpska pop pevačica Tijana Bogićević. Ona je već učestvovala na Pesmi Evrovizije 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pesmom "Čaroban".
Evrovizijsko iskustvo smatra neprocenjivim i uvek je priželjkivala da se ponovo pojavi na toj pozornici, navodi se u saopštenju. Autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači "Symphonics... »

Gruevski ucenjuje zaeva: Nudi podršku vladi SDSM, ali pod jednim uslovom!

Kurir pre 23 sata
SKOPLJE - Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski ponudio je da podrži manjinsku vladu SDSM ukoliko lider te stranke Zoran Zaev odustane od takozvane "Tiranske platforme", koja bi, prema njegovim rečima, mogla, "fundamentalno da promeni Makedoniju i dovede do podele po etničkim linijama".
Gruevski je sinoć gostujući na jednoj makedonskoj televiziji kazao da je rekao Zaevu da će dobiti 51 glas VMRO-DPMNE, uz jedan zahtev - da se ne sprovodi platforma albanskih stranaka. "Spremni smo da podržimo SDSM da formira... »

©2017 Netmark d.o.o.