http://www.kurir.rs

Kurir

Izbor među 10 kandidata: Tomo Zorić u trci za direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Kurir pre 16 sati
BEOGRAD - Jedan od desetak kandidata za novog direktora Agencija za borbu protiv korupcije je sekretar Državnog veća tuzilaca Tomo Zorić.
Zorić je široj javnosti poznat kao nekadašnji portparol specijalnog tužilaštva, a kasnije i Republičkog javnog tužilaštva. Inače među desetak prijavljenih kandidata su i bivši pomoćnik ministra pravde Ljiljana Blagojević, koja... »

Nastavljeno suđenje za ubistvo Ćuruvije: Rade Marković ispitivao Milovića

Kurir pre 18 sati
BEOGRAD - Rodoljub Milović, penzionisani načelnik UKP danas je nastavio da svedoči pred Specijalnim sudom o saznanjima do kojih je došao tokom istrage ubistva novinara Slavka Ćuruvije.
Odgovarajući na pitanja optuženih, on je naveo da od ubistva do 2013. nije bilo mnogo "aktivnosti" niti saznanja o likvidaciji. Optuženog Radomira Markovića interesovalo je da li je posle saslušanja Milorada Ulemeka Legije kao... »

Škotska upozorava britaniju Sterdžon: Plan za Bregzit je katastrofalan, naša opcija je nezavisnost!

Kurir pre 13 sati
EDINBURG - Premijerka Škotske Nikola Sterdžon je izjavila danas da njena zemlja mora da ima opciju nezavisnosti od Ujedinjenog Kraljevstva, ukoliko škotske želje u vezi sa novim trgovinskim planom Velike Britanije budu odbačene.
Sterdžonova, koja predvodi vladu orijentisanu ka nezavisnosti Škotske, rekla je da je plan Bregzita koji je ranije danas iznela britanska premijerka Tereza Mej "ekonomski katastrofalan" po Ujedinjeno Kraljevstvo i da Škotska zato... »

Direktor kancelarije za KiM ćuti na temu dekoracije: Đurić se krije iza voza za Kosovsku Mitrovicu

Kurir pre 18 sati
Ni tri dana nakon što je voz, ispisan spolja porukom "Kosovo je Srbija" na 21 jeziku i oslikan iznutra freskama iz srpskih manastira, zaustavljen u Raški zbog pretnje da su Albanci minirali prugu, u Kancelariji za KiM ne žele da kažu zašto je kompozicija baš tako ukrašena.
Činjenica da je i juče i prekjuče nesmetano saobraćao iz Kraljeva za Kosovsku Mitrovicu isti taj ruski voz, samo bez dekoracije, navodi na pomisao da je izgled voza bio povod za nerede. Foto: Tanjug/Tanja Valič Čak je i premijer... »

Tuga i jad: Beskućnica izgorela pokušavajući da se ugreje

Kurir pre 22 sata
BEČ - U pokušaju da se zagreju sinoć su se u Beču zapalili beskućnici, od kojih je jedna žena umrla.
Prema rečima portparola bečke policije Tomasa Kajblingera, dvoje beskućnika je benzinom pokušalo da zapali vatru kako bi se zagrejali. "Utvrđeno je da su obe žrtve neposredno pred nesreću kupile litar i po benzina na jednoj... »

Epidemija gripa ne jenjava: Sad su na udaru odrasli i to samo zbog banalnog razloga

Kurir pre 20 sati
Virusima i bakterijama ne pogoduju veoma niske temperature. Međutim, da ono što je u teoriji nije uvek i u praksi potvrđuju pune čekaonice domova zdravlja.
Broj odraslih pacijenata obolelih od gripa je porastao, a doktorka Milica Nikolić Urošević iz Udruženja izabranih lekara opšte medicine Srbije smatra da je povećan broj pacijenata uzrokovan upravo hladnim vremenom koje je došlo u... »

Vehabije tuže BiH jer su hapšeni: Bili u pritvoru bez dokaza, sad traže pare zbog uništenog ugleda

Kurir pre 15 sati
Vehabije osumnjičene za navodni teroristički napad za novogodišnje praznike 2015., a protiv kojih je Tužilaštvo BiH nedavno obustavilo istragu zbog nedostatka dokaza, tužiće državu Bosnu i Hercegovinu za nadoknadu štete!
Radi se o 11 vehabija koji su po naredbi Tužilaštva BiH uhapšeni u decembru 2015. u akciji „Rez“, a zbog tvrdnji državnog tužioca Dubravka Čampare da su opasni teroristi i da planiraju ubistvo najmanje 100 osoba. Njih osam u... »

Budžet: Vojvodina u plusu 5,6 milijardi dinara

Kurir pre 1 dan
Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je u budžetu Vojvodine ostvaren suficit više od 5,6 milijardi dinara kao rezultat štednje u proteklih šest meseci.
Mirović je na Pinku rekao da je proces restrukturiranja duga u dve faze okončan, pri čemu je druga faza okončana pre dva dana. - Jeftinijim kreditima zamenjeni su stari, skupi krediti kojima nas je opteretila prethodna vlada, a... »

(Video) Hakeri napali sajt Žaganja: Poziv na marš protiv američkih vojnika u Poljskoj

Kurir pre 19 sati
VARŠAVA - Dok su Poljaci širom zemlje i njihovi zvaničnici u bazi Žaganj na zapadu Poljske svečano dočekivali 3.500 američkih vojnika 3. oklopne brigade iz Kolorada, novo pojačanje istočnog krila NATO, hakeri su upali na sajtove grada Žaganj i još 100 opština i objavili poziv na marš nazvan "NE vojsci SAD u Poljskoj".
Ovako su hakeri "ukrasili" sajt Žaganja (Foto: Printscreen Twitter/@Disinfo_Digest) "Poljska će 14. januara na želju vlade izgubiti poslednji deo svog suvereniteta. Američka armija osvojila je Poljsku bez jedinog ispaljenog... »

(Kurir TV) ceo Beograd je besan na ovog čoveka: Nećete verovati šta je on ukrao!

Kurir pre 14 sati
Nepoznati kradljivac odneo je u nedelju jednu od kućica koje je opština Stari grad zbog veoma hladnih zimskih dana postavila za pse sa ulice!
Kako bi ih spasili od hladnoće, čelnici opštine Stari grad odlučili su da pse lutalice obraduju privremenim smeštajem i tako im olakšaju preživljavanje ovih hladnih dana. Na fotografijama se vidi muškarac srednjih godina koji,... »

©2016 Netmark d.o.o.