http://www.pravda.rs

Pravda

"Uz božju pomoć nas je čuvao car": Ova pravoslavna zemlja vraća monarhiju, i to carevinu!?

Pravda pre 8 sati
Gruzija, jedna od najstarijih pravoslavnih država, razmišlja da nakon dvesta godina obnovi monarhiju. Gruzijski patrijarh Ilija Drugi već dugo ozbiljno razmišlja da dinastiju Bagration opet podigne na tron.
„Gruzija je najstarija država sa najstarijom kulturom… možda bi trebalo da mislimo o tome, da je Gruzija najstarija monarhija… Uz božju pomoć nas je čuvao car. U današnjem svetu ima mnogo primera kada monarh caruje, ali ne... »

Snažna sudijska ofanziva istočno od Sane: Jemenske snage i Huti očajnički brane poluopkoljeni grad (mapa/video)

Pravda pre 1 sat
Saudijska koalicija pokrenula je snažnu fanzivu sa namerom da zauzme grad Sirvah koji se nalazi istočno od Sane.
Sirvah se nalazi na strateškom putu ka prestonici Jemena, Sani. Saudijci su danima vršili vazdušne udare na grad. Grad se nalazi u poluokružrnju agresora koji sada žele potpun da ga zauzmu. Ovim bi Saudijci u potpunosti zaštitili... »

Ruski mediji: Vučić je izdajnik! Predsednik Srbije je dvostruka ličnost i vikend rusofil!

Pravda pre 8 sati
U Beogradu 23. juna održala se svečana inauguracija predsednika Aleksandra Vučića.
Piše: Nikita Bondarev O ovom čoveku se za poslednjih pola godine prilično mnogo pisalo u ruskoj štampi: bilo je tu reči i o iznenadnoj odluci aktuelnog premijera da se kandiduje za predsednika, i o krajnje specifičnoj... »

Zaharčenko: Nema povratka Donbasa u Ukrajinu (video)

Pravda pre 8 sati
Predsednik Donjecke Republike - Aleksandar Zaharčenko – rekao je da ne postoji mogućnost povratka Donbasa u sastav Ukrajine.
Pritom je – za vreme „direktne linije” sa stanovnicima svoje republike - naglasio:„Mostovi su već spaljeni!” U nastavku je dodatno razjasnio: „U doglednoj bućnosti naprosto ne vidim nikakvu mogućnost povratka. Ko u Kijevu može... »

Ceo konvoj id u plamenu: Naišli su sirijski avioni a onda je nastao haos (video)

Pravda pre 18 minuta
Sirijska avijacija uništila je juče čitav konvoj Islamske države koji se kretao putem nadomak aerodroma u Deir Ez Zoru.
Vozila su se kretala ka severnom delu avio baze SAA kako bi verovatno započela novi napad terorista. Snimak spaljenog konvoja nastao je odmah nakon napada. O ofanzivi Saudijaca u Jemenu kako bi se ugrozila prestonica Sana... »

Pol Krejg Roberts: Zašto Amerika ne čuje stravična Putinova upozorenja? Evo šta će se dogoditi …

Pravda pre 7 sati
21. juna je urednički odbor Vašington posta, propagandni instrument za koji se veruje da je u dosluhu sa CIA i Paralelnom državom, pozvao na dodatne sankcije i pritisak na Rusiju.
Piše: Pol Krejg Roberts Dovoljna je jedna sekunda razmišljanja da se shvati koliko je ovaj savet loš. Orkestrirana demonizacija Rusije i njenog predsednka je počela krajem leta 2013. godine kada su britanski parlament i ruska... »

Oni su savršen par: Šta se zapravo krije iza idealne slike koju ostavljaju u javnosti?!

Pravda pre 60 minuta
Iz daljine sve izgleda savršeno, a šta je zapravo istina, saznaćete u romanu "Iza zatvorenih vrata".
Svi poznaju par poput Džeka i Grejs. On je uspešan, zgodan i bogat muškarac. Ona je lepa, šarmantna žena i besprekorna domaćica. Očarali su društvo u kojem se kreću, toliko da nove prijateljice pozivaju Grejs na ručak kako bi je... »

Pesma za sva vremena: "u groznici sam video lik patrijarha Pavla i osetio božansku silu... Za 5 minuta je nastao Vidovdan" (video)

Pravda pre 8 sati
Milutin Popović Zahar. Kompozitor, tekstopisac, aranžer, slikar, magistar i doktorand međunarodnog prava, davne 1989. stvorio je “Vidovdan”. Po mišljenju mnogih, jednu od tri najčuvenije srpske pesme. Za sva vremena.
Simbolično, na Vidovdan, Zahar se prisetio dana kada je nastala večna srpska pesma, te po čijem blagoslovu. – Pesma je nastala tako što sam ja pozvan od strane direktora PGP-a i on je rekao da ga je zamolio sekretar patrijarha... »

Idete na jadran? Znajte: U hrvatskom moru pliva 30 vrsta ajkula, pojele su devet ljudi, a nijednog Hrvata!

Pravda pre 4 sata
Leto je stiglo, sezona kupanja, a s njima za mnoge i strah od morskih pasa, kojih je u Jadranu čak 30-ak vrsta, od čega su samo dve za čoveka potencijalno opasne.
Stručnjaci uveravaju da je verovatnoća da vas napadne morski pas jedan naprema 11 miliona. Ipak ta se mala verovatnoća na Jadranu nekoliko puta ostvarila. Ako je nedavno uspeo da pronađe put do plićaka u Palma de Majorci – mnogi... »

Vidovdan duginih boja: Vučić je objavio rat lazarevsko-nemanjićkoj Srbiji

Pravda pre 5 sati
Deklarisana lezbejka čita ekspoze na Vidovdan. To je, naravno, Vučićeva režija i to nikako ne može biti slučajno. Vučić je objavio rat lazarevsko-nemanjićkoj Srbiji
Piše: Aleksandar Pavić Da li je zadatak, da li dobrovoljno preumljenje – bitnije je analitičarima i istoričarima. Vučić to otvoreno i svesno sprovodi, i on je odgovoran. Vredi, s tim u vezi, jednostavno ponoviti: niko se nikad... »

©2017 Netmark d.o.o.