http://www.pravda.rs

Pravda

"Baćuške" sevaju kao ilija gromovnik: Od komande ID kod Sukne ostalo samo zgarište (video)

Pravda pre 20 sati
Ruska avijacija je poslednjih dana dejstvovala po komandnim centrima islamista u Istočnoj Hami, a još jedan moćan snimak izbačen je na Jutjub.
U pitanju je udar na okolinu Sukne u istočnom Homsu, a "baćuške" su pretvorile štab Islamske države u prah i pepeo. Na snimku možete da vidite kako je naciljana zgrada, a onda je projektil zviznuo u nju. Kasnije, od komande ID je... »

Rusi i Amerikanci pale Baltik i Balkan: Putin šalje 100.000 vojnika, a evo šta će biti sa Srbijom!

Pravda pre 1 dan
Svet na ivici velikog sukoba između NATO i Rusije, a gde je tu Srbija? Sve češće odmeravanje snage Vašingtona i Moskve na Baltiku moglo bi lako da dovede do planetarnog sukoba koji bi se vrlo verovatno prvo prelio na Balkan, gde je Srbija prva na udaru velikih sila, otkrivaju bezbednosni stručnjaci.
Na Baltiku, gde su Rusija i Belorusija za septembar najavile zajedničke vojne manevre u kojima će učestvovati čak 100.000 vojnika kao direktan prst u oko NATO, ključa i sve je na ivici sukoba. Koliko su Putin i Lukašenko rešeni... »

Uzor za generacije koje dolaze: Putin tri sata odgovarao na pitanja nadarene dece Rusije! (video)

Pravda pre 14 sati
Predsednik Rusije Vladimir Putin odgovorio je na brojna zanimljiva pitanja tokom tročasovne TV emisije „Ozbiljan razgovor sa Vladimirom Putinom“ koja je snimana u Obrazovnom centru za nadarenu decu Sirijus, u Sočiju.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da još nije odlučio da li će se kandidovati na predsedničkim izborima 2018. i naglasio da neće menjati član ruskog ustava koji se odnosi na izbor šefa države. „Još nisam odlučio da li bi... »

Dodik: U Sarajevu deluju po sistemu "kadija te tuži, kadija ti sudi"

Pravda pre 1 dan
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su pravosudne institucije na nivou BiH pod snažnim političkim uticajem iz Sarajeva i stranaca i u kontinuitetu pokazuju loše namere, što je "nepodnošljiva situacija kojom se pokušava održati privid stalnog progona i pod paskom držati rukovodstvo RS".
Milorad Dodik je u razgovoru za Radio Republike Srpske, a povodom najave Tužilaštva BiH da će uložiti žalbu na odbacivanje optužnice protiv članova Komisije za referendum o Danu Republike Srpske, rekao da su pravosudne... »

Pustinja Midi prekrivena leševima sudanaca: Saudijci traže pojačanja, Sudanci pare (video/foto)

Pravda pre 1 dan
Jemenske snage i Huti sprečili su plaćenike saudijske koalicije da napreduju u okolini pustinje Midi na severozapadu Jemena.
Neprijatelj je pokušao da napreduje uz samu granicu sa Suadijskom Arabijom ali su snage Jemena i Huti uspeli da održe položaje. U napadu su pretežno učestvovali sudanski vojnici koji su deo saudijske koalicije. Nakon bitke veliki... »

Saudijci napreduju istočno od luke Moka: Cilj ofanzive osvojiti jemensku vojnu bazu u planinama (mapa)

Pravda pre 18 sati
Saudijske snage pokrenule su ofanzivu istočno od jemenske luke Moka koja ima za cilj da se ovlada mrežom puteva i zauzme Haled kamp jemenske vojske.
Saudijci polako napreduju uz planine ali uz teške gubike i žestok otpor branilaca. Vođa Huta zapretio je da će poslati svoje trupe u još jedan rat a više o tome saznajte OVDE. Izvor:... »

(Uznemirujući video) krvave igre na granici: Jemenski snajperisti "beru" Saudijce u planinama Džizana

Pravda pre 21 sat
Snimak koji je objavio "Al Misirah", kanal jemenskih Huta, pokazuje rad njihovvih snajperista poslednjih dana na granici sa Saudijskom Arabijom.
Huti su nastavili operacije u pograničnim delovima saudijske provincije Džizan gde su napali položaje neprijatelja kod mesta Al Majan. Drugi napad se odigrao kod mesta Al Hajavah. O katastrofi sudanskih plaćenika tokom borbe sa... »

Pregaženi i poslednji rovovi: Rasturena odbrana džihadista na istoku Damaska! (video)

Pravda pre 12 sati
Sirijska arapska armija objavila je završetak prve faze velike ofanzive na istoku Damaska.
Pripadnici Sirijske arapske armije, predvođeni 105. brigadom Republikanske garde obezbedili su okruženje stanice Al Sonbol u Ajn Tarmi, pritom pregazivši dva žestoko branjena rova džihadista Fajlak al Rahmana. Osim toga, zauzet... »

Pustinja gori! Talasi samoubica i juriši džihadista - pogledajte krvave borbe u istočnom Homsu (video)

Pravda pre 20 sati
Teroristi Islamske države pokrenuli su kontraofanzivu u istočnom Homsu u Hamimah regiji napadajući svom snagom Sirijsku arapsku armiju.
U napad su prvo upućena vozila sa bombašima samoubicama ali ni jedno nije uspelo da se probije do SAA, a zatim je usledila dvočasovna borba. Islamska država je izgubila 20 boraca a da nije uspela da napreduje na ovom delu fronta.... »

Munjevit proboj tigrova: Oslobođena dva grada na Eufratu, SAA prodrla 35 kilometara, ali to nije sve!

Pravda pre 15 sati
Sirijska arapska armija (SAA) je prema poslednjim izveštajima pre kratkog vremena oslobodila dva grada na reci Eufrat, nakon što je napredovala nekih 35 kilometara kroz teritoriju pod kontrolom Islamske države u ruralnim područjima Rake.
Podržane povratkom provladinih plemenskih boraca, Tigrove snage SAA protrčale su preko istočne Rake i osvojile susedne gradove Dalu i Al-Aukariši, čime su dostigli do reke Eufrat u jednom od svojih najvećih pojedinačnih... »

Marković: Nastavak pregovora o Fijatu u ponedeljak

Blic  pre 10 sati  još 1 povezana

Karić gradi poslovno-stambeni komples Tesla grad u Makiškom polju

Nova ekonomija  pre 2 sata  još 1 povezana

Skot: Iznenadilo bi me da Kosovo bude uslov za ulazak Srbije u EU

Novi magazin  pre 13 minuta  još 3 povezane

Stanje na Kosovu poboljšano ali KFOR ostaje

Danas  pre 13 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.