http://www.pravda.rs

Pravda

Pokolj u vojnoj bazi: 10 terorista ubilo 150 vojnika, ranilo 80! (video)

Pravda pre 10 sati
Avganistanska Vlada proglasila je danas dan žalosti zbog masovnog stradanja vojnika u vojnoj bazi 209. korpusa u provinciji Balkh. U petak je 10 terorista uspelo da se ušunja u bazu i napadne nenaoružane vojnike koji su u tom trenutku izlazili iz džamije. Ubijeno je 150 vojnika, a njih 80 ranjeno.
Nekoliko vojnika je u kritičnom stanju i očekuje se da se broj mrtvih poveća. Za napad su odgovorni Talibani. Tokom napada dvojica Talibana su izvršili bombaški samoubilački napad. Talibani su ušli u bazu obučeni kao vojnici i u... »

Rušilačka zver: Rusija poboljšala bacač granata bez premca po imenu – „Balkan”

Pravda pre 5 sati
Vojna industrija Rusije poboljšava bacač granata koje je dala ime – „Balkan”. Ima povećani domet - 2.500 metara što je rekord za "džepnu artiljeriju" kojoj pripada.
U toku je njegovo testiranje u jednicama kojima je namenjen, a u njihovom naoružanju treba da se nađe tokom ove godine. Proizvela ga je holding „Tehmaš”. Njegov tvorac Oleg Čiževski otkrio je da su bacači namenjeni testiranju... »

Zajedničkim snagama: Sirijska vojska i Hezbolah "opleli" po teroristima u Hami! (video/mapa)

Pravda pre 13 sati
Sirijska vojska, Hezbolah i Nacionalne odbrambene snage uspele su jutros da oslobode strateški važan grad Halfaju u provinciji Hama, probivši odbrambeni zid džihadista.
Predvođene sada već čuvenom Petom legijom, sirijske snage su nadjačale teroriste jugoistočno od Halfaje, nakon žestokih borbi koje su se odvijale u toku prethodne noći, saopštile su Nacionalne odbrambene snage. Sada kada je... »

Nulta tolerancija: Pogledajte kako ruske službe satiru teroriste u Stavropolju! (video)

Pravda pre 10 sati
Nacionalni antiteroristički komitet je saopštio da su dvojica terorista povezana sa ID-om, a koja deluje na teritoriji Rusije, likvidirana u Stavropolju.
- U operaciji čija je svrha bila demontiranje spavajućih terorističkih ćelija povezanih sa ID-om, u noći između 21. i 22. aprila ovlašćena lica su pokušala da zaustave automobil marke Lada Priora, u kome su se nalazili teroristi... »

"Volim ga, spasite ga": Pamela Anderson traži od Francuza da daju azil Asanžu

Pravda pre 6 sati
Američka glumica Pamela Anderson izjavila je ljubav osnivaču „Vikiliksa“ Džulijanu Asanžu i pozvala francuske vlasti da mu odobre politički azil.
„Imamo mnogo toga zajedničkog. Oboje se zalažemo za zaštitu životne sredine. Džulijan vodi veoma romantičnu bitku, zbog toga ga i volim“, rekla je Pamela Anderson u intervjuu za nedeljnik Ži-Di-Di koji je u celini objavljen na... »

Deset dana Omerte

Pravda pre 9 sati
Sumnjao sam u smislenost zakonomernosti koja mi se uselila u glavu, da se svaki čovek kreće u granicama sopstvene podlosti, a danas sam siguran da se svaki čovek kreće u granicama sopstvene podlosti!
Piše: Đoko Kesić To se belodano vidi u priči o „Alumini“, zvorničkoj fabrici aluminijskih proizvoda, o drami koja traje, evo već deset dana. U Zvorniku traje otvorena i besprizorna pljačka Republike Srpske, u prisustvu vlasti i... »

Gori Pariz: Ekstremisti divljaju nezadovoljni ulaskom Le Penove u drugi krug! (video)

Pravda pre 3 minuta
Demonstranti nezadovoljni zbog toga što je ultradesničarski kandidat Marin Le Pen ušla u drugi krug izbora za predsednika Francuske, protestovali su večeras na ulicama Pariza.
U istočnom delu Pariza, na Trgu Bastilje, večeras su izbili sukobi demonstranata i policije posle informacija da se kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen kvalifikovala za drugi krug predsedničkih izbora, pri čemu je policija... »

Vulin poručio moćnicima: Ne dajte da još jednom Balkan zagazi u rat!

Pravda pre 1 dan
Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu obeležen je danas polaganjem venaca i odavanjem počasti kod Spomenika žrtvama u okviru kompleksa logora Staro sajmište na Novom Beogradu.
Državnu ceremoniju predvodio je ministar za rad Aleksandar Vulin koji je poručio da su prošle samo 72 godine od juriša logoraša željnih slobode, a da smo već zaboravili ko je žrtva, a ko dželat, dopustili da im se likovi... »

Šutanovac: Fantomke opet rade, pogledajte kako (foto)

Pravda pre 1 dan
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac uveren je da fantomke opet rade. Naime...
On je na svom Tviteru objavio post sa tim rečima i fotografijom spaljenog automobila, kandidata za odbornika sa liste DS u Odžacima. Naime, njemu je vozilo uništeno u samom dvorištu, što je naglasio i Šutanovac. Noćas su M.... »

Josip bozanić, porfirije, amfilohije... Evo ko sve odlučuje da li je Stepinac svetac!

Pravda pre 1 dan
U Biskupskom dvoru u Požegi završen je četvrti sastanak Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske pravoslavne crkve, čiji je zadatak da zajednički razmotri lik kardinala Alojzija Stepinca pre, za vreme i posle Drugog svetskog rata, saopštila je SPC.
Tema sastanka, koji je održan 20. i 21. aprila, bila je „Odnos nadbiskupa Stepinca prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi od 1941. do 1945. godine“, a na osnovu zaključaka Komisije Vatikan bi trebalo da se odluči da li da ga proglasi... »

Remi u Las Palmasu, Katai i Krstičić ni na klupi

B92  pre 2 sata  još 24 povezane

U Vrbasu do 11 sati odziv 15,58 odsto, u Kovinu 10,37

Beta  pre 11 sati  još 20 povezanih

Majstorica za majstore: Zvezda bolja od Voše, za titulu u Novom Sadu

Sportski žurnal  pre 2 sata  još 19 povezanih

Više se nije moglo

Danas  pre 1 sat  još 16 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.