http://www.pravda.rs

Pravda

Samo 3 km do poslednjeg uporišta id: Tigrovi nadomak Maskane, teroristi već beže iz grada! (video/mapa)

Pravda pre 1 dan
Samo tri kilometra je ostalo između prvih redova položaja elitne divizije Tigar snaga Sirijske Arapske armije i poslednjeg uporišta takozvane "Islamske države" u provinciji Alepo, nakon što poslednjeg napredovanja vladinih snaga u regionu.
Komanda Tigar snaga objavila je u toku dana da njene su trupe nametnule potpunu kontrolu nad selom Sukarija koje se nalazi tri kilometra zapadno od grada Maskana, koji je naveden kao bastion terorista Islamske države. Vojni... »

Pored moćne rakete, „Iskander“ će imati i moćno oko u pozadini neprijatelja

Pravda pre 1 dan
Ministarstvo odbrane Rusije je donelo odluku o formiranju specijalizovanih izviđačkih sastava koji će otkrivati teško uočljive pozicije neprijatelja i navoditi vatru na njih.
Ministarstvo odbrane Rusije ima nameru da formira posebne, veoma specijalizovane izviđačko-borbene sastave formacijske jačine jedne čete (rus. razvedrotы specialьnogo naznačeniя -RRSpN). Njihov osnovni zadatak će biti lociranje... »

Bugari besni na Putina, a Srbi ćute: Sporna izjava ruskog predsednika prilikom susreda sa Đorđem Ivanovim

Pravda pre 1 dan
O istorijskim dešavanjima na Balkanskom poluostrvu svaki balkanski narod ima svoju verziju. Poneki i više varijanti. Ipak, potpuno jasnu izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina, Bugari, koji ne odustaju od snova o aneksiji Makedonije iskoristili su za novu salvu šovinističkih i antiruskih povika.
Reči Vladimira Putina da je slovenska pismenost u Rusiju došla "sa makedonske zemlje", izgovorene prilikom susreta u Kremlju sa Đorđem Ivanovom, izazvale su nezadovoljstvo - u Bugarskoj. Predsednik bugarske vlade predočio je... »

Srbi ponizili engleze: Trojica srpskih navijača protiv 400 Engleza, osvojeni neprocenjivi trofeji (foto)

Pravda pre 1 dan
Trojica Srba je u sredu u popodnevnim časovima u centru Stokholma na finalu kupa UEFA između Mančester Junajteda i Ajaksa u odlučnom napadu na stotine Engleskih huligana osvetlao obraz Srbskih navijača.
Hrabra trojka Zabranjenih Grobara uz dvojicu švedskih drugara ( Đurgardenovih navijača ) se u obračunu dočepalo Engleskih udarnih zastava. Time je ostvaren višedecenijski san svakog navijača da se neprikosnovenim Englezima "skine... »

Vojska nemoćna: Filipinci trpe strašne gubitke u borbama za Maravi! (foto/video)

Pravda pre 1 dan
Borbe između filipinske vojske i terorista Islamske države traju nesmanjenom žestinom već četiri dana.
Samo tokom jučerašnjih borbi, život je izgubilo najmanje 22 ljudi u Maraviju, gradu na južnom filipinskom ostrvu Mindanao, nakon što su vojni tenkovi pokušali da vrate kontrolu nad ovim pretežno muslimanskim gradom. U tim borbama... »

Melanija Tramp ušla u parove?! Društvene mreže bukvalno eksplodirale od ove informacije (foto)

Pravda pre 1 dan
Društvenim mrežama odjeknula je poput bombe informacija da je prva dama SAD ušetala u rijaliti vilu "Parova".
Naime, predsednički par je nedavno posetio Saudijsku Arabiju, a slika Melanije Tramp je inspirisala jednog momka da napravi dobru priču. Ukoliko dobro pogledate fotografiju, ambijent u kome se nalazi prva dama SAD-a neodoljivo... »

Najnoviji projekat ruske vojske: Ultra-brzi helikopteri će leteti i preko 500km/č!

Pravda pre 22 sata
Razvoj naprednih, ultra-brzih helikoptera, sposobnih da lete i preko 500km/č, teče po planu, potvrdio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov.
Borisov je tokom izložbe HeliRusija-2017 otkrio rokove koji su postavljeni za prvi let vojne verzije takvog helikoptera. Prema njegovim rečima, državni program predviđa razvoj ovog projekta 2018-2025, ali je izrazio uverenje da... »

Rehabilitovan Nikola Kalabić!

Pravda pre 22 sata
Viši sud u Valjevu rehabilitovao je nekadašnjeg komandanta Gorske garde Jugoslovenske vojske u otadžbini Nikolu Kalabića.
Postupajući sudija Dragan Obradović utvrdio je tokom postupka, koji je pokrenula Kalabićeva unuka Vesna Kalabić da se ništavim smatra sedam odluka Državne komisije za utvrđivanje ratnih zločina okupatora i njihovih pomagača u... »

Vučić pred ambasadorima EU zemalja: Evo šta im je obećao da će raditi kao predsednik Srbije

Pravda pre 1 dan
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i izabrani predsednik Srbije razgovarao je danas sa ambasadorima Evropske unije i otpravnikom poslova delegacije EU u Srbiji Oskarom Benediktom, kojima je rekao da Srbija neće menjati prioritete i ciljeve tokom njegovog predsedničkog mandata.
Vučić je rekao da će kao predsednik Srbije raditi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu, na jačanju saradnje sa susedima u cilju stvaranja drugačijeg ekonomskog okruženja. - Radiću na stvaranju jedinstvene ekonomske zone, kao... »

Teroristi u rasulu: SAA zauzela brda Vutajad i al-Olab severno od Zaze (mapa)

Pravda pre 1 dan
Nakon prethodnih uspeha protiv Islamske države južno od Palmire, Sirijska Arapska vojska (SAA) i njeni saveznici su zauzeli brda Vutajad i al-Olab severno od oblasti Zaza u pokrajini Homs.
Juče su Ruske vazduhoplovstvne snage i sirijsko ratno vazduhoplovstvo uništili veliku kolonu vozila Islamske države koja su se kretala severno od područja Zaza. Mapa na slici slici prikazuje navedeni položaj vazdušnih napada. A... »

©2017 Netmark d.o.o.